USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Умный в гору не пойдет?
Ні для кого не секрет і не дивина, що редактори волинських інтернет-видань цікавляться роботою своїх колег. І цікавість ця часто має практичний характер.

Цей практичний вияв цікавості має кілька видів. Можна взяти новинку у дружнього інтернет-видання, гарненько і чесно зробити гіперпосилання ("про це повідомляє сайт такий-то"), і тішитися, що "і у нас така цікава інформація є, і усе по правилах".

Можна звісно й не послатися, але, благо, такий прями плагіат - не в моді.

Але буває й по-іншому. Видання "Б" взяло новинку у видання "А". Відредагувало її по-своєму, помилки повиправляло (може й своїх власних наробило) але загалом, на думку видання "Б", зробило новинку зручнішою і легшою для сприйняття. А потім така ж новинка з"являється на виданні "В" у редакції видання "Б" але з посиланням на видання "А"...

Хтось скаже виданню "Б" - нєфіг придиратися, самі передерли... А от я скажу - нєфіг красти чужу працю. Навіть якщо ця праця полягає в редагуванні чужого, але чесно використаного тексту.

От наприклад:

Видання А:


Видання Б:




Видання В:



Зверніть увагу: Коли редактори видання "В" "чесно брали" новину у видання "А", чомусь допустилися точно такої ж помилки, а як видання "Б" годину перед тим - у першому абзаці написали "...в одній з осель Іверська ІКОНУ Божої Матері...".

Короче, колеги, може досить, а?
Коментарів: 7
ЧуйНА Показати IP 28 Липня 2011 16:49
"...Умный на лифте, однако, поедет")) Плагіаторів-крадіїв інтелектуального та суто індивідуального продукту і сама не люблю
Exaboto Показати IP 28 Липня 2011 18:49
як видання б не буде брати інформацію у видання а, то у виданні б на сайті буде пусто.
ато до Exaboto Показати IP 28 Липня 2011 20:43
+
хаха до Exaboto Показати IP 29 Липня 2011 13:28
Канєшно, без видання А інтернет-журналістика ващє б не існувала. При тому що це видання А саме частенько тирить інформацію з сайтів, а одна з їхніх редакторів на лекції мені колись розказувала, що так і треба, так і можна, бо інтернет-видання то взагалі якесь непорозуміння, а от СІД - це світило укр. аналітичної журналістики.
Лю Показати IP 29 Липня 2011 13:23
Ще про наболіле: цікаво ще виходить, коли журналіст видання Б шариться по сайтах всієї України, інколи шукає цікаву інфу години дві, і робить її з посиланням на видання А. Потім видання В такі опа - і роблять новину з посиланням на видання А, хоча фіг би вони ту новину знайшли самостійно. Отак.
Тамара Показати IP 29 Липня 2011 17:04
А коли більшість волинських видань, на щастя не "Волинські новини" пошарились по інтернету і на виданні, яке звинувачують у тому, в чому звинувачують взяли тему про кір і обсмоктали до білої кості провідні волинські репортери, це як називається. А потім у інтернеті пишуть: "як повідомляють деякі видання". Коли після моєї інформації телефонують до Яцини, ще як називається... Зрештою, хто не без гріха, нехай кине у мене камінь. Удачі!!!
Читач до Тамара Показати IP 30 Липня 2011 10:25
Не плутайте праведне з грішним. Про кір було простіше в Яцини заново розпитати, ніж переправити помилки з попередньої інформації. Ну а про пошук тем, думаю, ви щось колись десь чули, краєм вуха.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus