USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Пропагуємо але не виконуємо
21 червня 2011 року, я взяв участь у засідання координаційної ради з проблем ВІЛ-інфекції СНІДу, туберкульозу, наркоманії,що відбувалося у залі сесійних засідань Луцької міської ради. Розглянулися також питання профілактики і протидії пияцтву, алкоголізму та тютюнопаління.
Під час засідання піднімалися питання про хід виконання рішення Луцької міської ради від 29.06.2010 року № 62/2 «Про внесення змін та доповнень до рішення Луцької міської ради» від 08.09.2006, № 5/136 «Про впорядкування вживання тютюнових виробів на території міста Луцька», та від 20.04.2011року № 9/23 «Про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин та тютюнових виробів».
Чиновники різних структур досить «красиво» розказували про те, як виконуються вище вказані рішення міської ради. Заступник начальника відділу з питань торгівлі та сфери послуг управління, розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай розповіла, що порушення в частині створення ізольованих місць для паління, в закладах ресторанного господарства було виявлено лише у 15 % кафетеріїв та закусочних.
«Похвалились» і представники правоохоронних органів. Виявляється, за шість місяців до цього вони склали аж 76 адміністративних протоколів за статтею 175-2 КУпАП - це воістину титанічна робота.
Насамкінець перший заступник міського голови Святослав Кравчук, підвів підсумки: «Потрібно діяти крок за кроком. Ми уже подолали продаж цигарок бабусями «поштучно» та паління у лікарняних закладах. Наступним кроком стане викорінення незаконного паління у закладах ресторанного господарства, а вже після цього візьмемося за пересічних громадян, які дозволяють собі палити, незважаючи на заборону, а саме на Театральному майдані та в інших людних місцях».
Послухавши всі виступи із заключним словом Святослава Євгеновича хочу сказати, що перш ніж братись за пересічних громадян пропоную передставникам влади спочатку взятися за себе.
Згідно п.3 рішення Луцької міської ради від 29.06.2010 року № 62/2 «Про внесення змін та доповнень до рішення Луцької міської ради», постановою від 08.09.2006 № 5/136 «Про впорядкування вживання тютюнових виробів на території міста Луцька» - зонами вільними від куріння є: Театральний та Київський майдани, майдан Грушевського, пр. Волі, вул. Богдана Хмельницького, вул. Лесі Українки, вул. Винниченка, та 100 метрова зона навколо. Проте це мабуть лише звичайним смертним не можна курити у цих зонах, а от на представників влади дане рішення не поширюється. Щоб у цьому переконатися раджу пройтись вище згаданими вулицями та поспостерігати. Для прикладу: по вулиці Винниченка кожного дня спостерігаю, як при вході до прокуратури (органу який має стежити за дотриманням законності) стоїть кілька доблесних представників цієї ж установи і палять, хоча сама вулиця і 100-метрова зона навколо неї є зоною вільною від куріння, за паління у цих місцях передбачені відповідні санкції. Але це, мабуть, не стосується працівників прокуратури.
Наглядний приклад можна побачити і біля Луцької міської ради. Там втричі не можна курити, тому що і сама вулиця, і 100 метрова зона навколо є вільними від куріння. Через дорогу, від цієї будівлі, ляльковий театр зі 100-метровою зоною навколо нього теж є вільними від куріння, і ще на додачу зупинка громадського транспорту та 50-метрова зона навколо. Це ніскілечки не турбує ні депутатів, ні працівників міської ради – вони любо курять біля сходів міської ради. Аналогічну ситуацію можна спостерігати й на Київському майдані.
Всі давно вже звикли, що Патрульна Служба ходить з «цигарками в зубах», цим вже нікого не здивуєш. Я сам особисто багато разів спостерігав, як міліціонери палили і розпивали пиво на зупинках громадського транспорту, зокрема на кінцевій зупинці по вул. Володимирській така картина спостерігається часто.
Що ж стосується продажу тютюнових виробів та алкогольних напоїв, то ми всі прекрасно бачимо, і не треба далеко йти: прямо в центрі Луцька біля гімназії №4 одразу ж дві точки продажу - це міні-маркет «Наш Край», що знаходиться біля самої школи. Також магазин «Алтея», який знаходиться через дорогу , хоча згідно із законодавством в радіусі 100 метрів від закладів освіти не повинно бути місць продажу тютюнових і алкогольних виробів…
Схожих прикладів можна знайти безліч. Всіх їх перераховувати немає сенсу. Як можна чекати виконання рішення міської ради від пересічних громадян, коли самі депутати, котрі й приймали це рішення не виконують його, в той час органи, які мають стежити за його виконанням самі ж його порушують… Тому моя порада шановному Святославу Євгеновичу та всім чиновникам: перш ніж братися за громадян візьміться за представників влади які дозволяють собі курити в заборонених місцях!
Коментарів: 7
Філолог Показати IP 23 Червня 2011 19:06
Дитино моя полотняна! Вивчи рідну мову, розділові знаки, а тоді вилазь до людей. Або давай свої "твори" на серйозне літературне редагування. В 21-му столітті живемо, а ти скільки букварів скурив?
))) до Філолог Показати IP 24 Червня 2011 14:27
а Вы с автором пили на брудершафт, что тыкаете ему, как старому собутыльнику?
Анатолій Котлюк Показати IP 24 Червня 2011 12:07
Всі ми не без гріха ФІЛОЛОГ.
ККК Показати IP 24 Червня 2011 14:05
Гріх тут ні при чому. Просто, треба знати мову. Гріх - вивалити язика, як на цьому фото. Краще б його збільшити, щоб всі бачили, що крім язика тут нічого не видно.
))) до ККК Показати IP 24 Червня 2011 14:26
у Вас в комментарии одна запятая лишняя, дугая, наёборот, пропусчена. Это коль уж речь зашла об обшибках.
Згідний до ))) Показати IP 24 Червня 2011 17:22
Во-во це якраз в темі допису... перш ніж когось критикувати потрібно спочатку подивитись на себе))
NEW Показати IP 24 Червня 2011 14:35
А обговорювали питання по закритті пункту прийому наркоманів, для чергового допінгу що біля входу в Північний ринок????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus