USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Мільйони українців так і не народилися...
Світові науковці назвали Голодомор 1932-33 років в Україні одним з найжорстокіших геноцидів
Юрист Семюел Тоттен і австралійський історик Пол Бартроп опублікували "Хрестоматію досліджень геноциду". В цій книзі науковці, зокрема, зазначають: "в Україні впродовж 1932-1933 років було заморено голодом від 5 до 7 млн. селян, більшість із яких були етнічними українцями".
Як повідомляє "Український Тиждень", професори Тоттен і Бартроп зараховують Голодомор 1932-1933 років в Україні до трьох найжорстокіших геноцидів проти людства - разом із геноцидом Вірменів та Голокостом.Серед пунктів, зазначених у Конвенції 00Н про запобігання злочинові геноциду і покарання за нього (1948) та в Римському статуті Міжнародного карного суду актів геноциду (1998), щодо Голодомору найчастіше застосовують третій - "навмисне створення для якої-небудь групи таких життєвих умов, які призведуть до цілковитого або часткового її фізичного винищення".
А що думають про Голодомор самі українці, чиї земляки-попередники масово вимирали від голоду у минулому сторіччі? Отож, нещодавно директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович на прес-конференції в агенції "Інтерфакс-Україна" озвучив результати опитування з цього приводу. За його словами, близько 60% жителів України погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу. Не згодні з таким визначенням 29%, не визначилися -13%.
Коментарів: 18
Мішка Показати IP 13 Травня 2011 10:10
Та шо ви всі причепилися до голодомору нації української, він був і в інших народах і країнах!
небайдужий Показати IP 13 Травня 2011 10:35
а що сьогодны не таке робиться?
Мішка Показати IP 13 Травня 2011 11:17
Я не кажу, що Радянська влада була хорошою, було по всякому. Так, був дефіцит, були черги, але якщо я стану в чергу, то я куплю те що мені потрібно. А зараз, багато всього, а толку від цього "всього", якщо грошей немає?! Якщо заробітна платня, а саме платня, а не плата мізерна... Як це називається? Не голодомор? Якщо ні, то скажіть будь-ласка як!
Мішка Показати IP 13 Травня 2011 11:28
І до того ж... По історії, теперішню, Західну Україну він не міг зачепити, оскільки на той час ми не входили до Радянського Союзу і нами керували поляки, і такі інші... Ми не були Україною і ніколи не будемо, якщо ми не будемо поважати один одного...
Мішка Показати IP 13 Травня 2011 12:10
Відкидаючи факти про фантастичні жертви «голодомору», ніхто з добросовісних вчених і політиків не заперечує того, що голод в Україні був і були жертви. Визнання цієї реальності з болем відгукується в серці кожної чесної людини. Проте спекулювати на народній трагедії можуть тільки цинічні люди, з невгамовним кар'єризмом, егоїзмом і одержимістю до користолюбства. Це якраз ті характерні риси, які і визначають керывництво мафіозно-«демократичних» режимів. Статистичні дані по Україні такі: у 1932 році померло 668 тис. чоловік, в 1933 році 1309 тис. чоловек, звыдси виходить всього померло 2 млн. чоловік. Якщо при цьому виключити число померлих по природних причинах, то жертвами голоду стали 640-650 тис. чоловік, а не 5-10 млн. і тим більше не 15 млн., як про це віщають «незалежні» ЗМІ. Отже задумайтеся, про те що ми не одні на цій планеті та хто нам нав'язує своэ бачення історичних подый! Не давайте їм думати за себе!!!
Заратустра до Мішка Показати IP 13 Травня 2011 14:42
Ты лично пересчитывал количество жертв жертв.По твоим подсчетам за 2 года голода по всей Ураине(даже без учета западных областей)вымерло грубо говоря 3 города как Луцк.А если добавить жертв НКВДистов которые отбирали пищу и прочие факторы которые вытекают из процесса проведения голодомора,то 600к жертв звучит слишком преуменьшено.
Мішка до Заратустра Показати IP 13 Травня 2011 16:04
Я знаю статистку и беру ее не с головы как западные ученые, которые неизвестно, что закончили и чем занимаются!
Лютер Ванко до Мішка Показати IP 14 Травня 2011 17:44
А ще й яку статистику, комуністичну! З правильними цифрами. Німецькі конц.табори так взагалі, мабуть, таборами відпочинку були. І помирали там тільки від щастя і переїдання. Так же ж нацисти писали?
Петро Показати IP 13 Травня 2011 15:18
Мішка, а тобі не здається, що ти сам з собою розмовляєш?
Мішка до Петро Показати IP 13 Травня 2011 16:04
А тобі заздрісно?
ЧуйНа Показати IP 13 Травня 2011 15:25
Судячи заголовка, подумала, що йтиметься про аборти!
Українець Показати IP 13 Травня 2011 17:10
про яку статистику може бути мова якщо селянам паспорти навіть не видавали, а в гинули то якраз вони!
Волинська Січ Показати IP 14 Травня 2011 15:56
Серед найбільш трагічних сторінок історії українського народу особливе місце займає Голодомор 1932–1933 років. Внаслідок зумисних дій комуністичної влади впродовж декількох років Україна втратила близько 10 мільйонів життів. З огляду на масштаби, жорстокість і цинізм здійснення Голодомору, історія сучасної Європи не має аналогів подібних злочинів. Вперше у мирний час і за сприятливих природно-кліматичних умов від голодної смерти вимирали цілі родини, вулиці, села. Правда про злочин Кремля проти українського народу ретельно приховувалася. У спецхранах радянських архівів зберігалися тисячі документів, які могли розкрити історію Голодомору, однак з ідеологічних мотивів до часу проголошення незалежности України у 1991 р. не були доступними дослідникам, а тим паче – громадськості.
Волинська Січ Показати IP 14 Травня 2011 16:20
Організацією Голодомору тоталітарний режим намагався завдати остаточного удару українському селянству – основі української нації, підірвати животворчі сили народу і ліквідувати його державотворчі прагнення. Радянське керівництво побоювалося українського національного руху, оскільки вбачало в його розвитку загрозу єдности СРСР та існуванню режиму. Так Иосиф Сталін у листі до Лазаря Кагановича писав: "Если не возьмемся теперь же за выправление положения на Украине, Украину можем потерять...". Голова уряду СРСР В'ячеслав Молотов стверджував: "Питання зараз стоїть так: буде в нас хліб – буде радянська влада. Не буде хліба – радянська влада загине. А хто зараз має хліб? Реакційний український мужик та реакційний кубанський козачок. Вони не віддадуть нам хліб добровільно. Його треба забрати".
Мішка до Волинська Січ Показати IP 15 Травня 2011 09:00
А що своєї думки немає в тебе? можеш тільки цитатами кидатися, що розуму невистачає? Ти хоч би ссилку дав на сайт звідки взяв інформацію, точніше сайт Конгресу українських нацоналістів... От вони і нав’язують вам, дурням, свою історію, яку вони написали тільки задля того аби вони прожили та померли в достатку за рахунок вашої робочої сили дурному розумі!!!
Волинська Січ Показати IP 15 Травня 2011 12:09
Наприкінці 1920-х років влада взялася за "упокорення" інтелектуальної еліти української нації, саме існування якої нагадувало про "самостійницькі" змагання українців 1917–1921 років. Було сфабриковано низку кримінальних справ проти інтелігенції – "Союзу визволення України", "Спілки української молоді", "Українського національного центру" та ін. Висвітлення судових процесів забезпечувалося засобами пропаганди, які багаторазово повторювали офіційну версію подій. З приводу одного з процесів газета "Більшовик України" писала: "У процесі "СВУ" український пролетарський суд розглядає справу не лише про контрреволюційні покидьки петлюрівщини, а судить в історичній ретроспективі весь український націоналізм, націоналістичні партії, їхню зрадницьку політику, їхні негідні ідеї буржуазної самостійности, незалежности України".
Волинська Січ Показати IP 15 Травня 2011 12:10
Голод був використаний як інструмент знищення українського опору та економічної незалежности українських господарств. Це й підтверджує постанова ЦК ВКП(б) від 14 грудня 1932 р., у якій йшлося про проведення хлібозаготівель та "правильне проведення українізації", що фактично означало ліквідацію українських сіл на Кубані та масове переслідування української інтелігенції. Матеріали секретного відділу ГПУ засвідчують цілковите охоплення агентурної мережі. Для з'ясування суспільних настроїв і реагування на них в освітніх закладах на підприємствах і навіть у селах діяли таємні агенти, які збирали інформацію про невдоволення владою і подавали її до ГПУ. Це й ставало підставою для арештів "інакодумців".
іван Показати IP 16 Травня 2011 06:44
Московські окупанти під червоною шматою грабували і знищували Український народ,за хліб, за патріотизм ,до мови і тяглість до своєї самостійної держави за віру у свою церкву.Мета --знищення нації.До зброї УКРАЇНЦІ патріоти знищимо ворога що починає арешти патріотів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus