USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: В дитячих садочках - термінали
Сьогодні в садочку повідомили, що тепер оплата тільки через термінал Приватбанку. Комісія 2%. Нормальний спосіб збільшити доходи Привабанку вибрало керівництво міста! Ви не вважаєте?

І взагалі експерименти над садками входять у звичку у міської влади: то зменшити ставки вчителям, то дати можливість нажитися на батьках найменших громадян міста.

До яких пір влада буде використовувати свої повноваження не в інтересах своїх бізнесових структур, а в інтересах громадян???

Додам, що термінал, це звісно не погано, проте якщо хочуть зробити краще для людей, то їм дають право вибору!

Сьогодні в садку була свідком, як у якогось тата (який мабуть по терміналу ніколи не розраховувався) вимагали сплати по теміналу, він поклав гроші на стіл і почав шукати картку, надав картку діловоду садка.

Почали операцію, проте термінал видав повідомлення: коштів не достатньо, про що діловод повідомила батьку. А він їй каже: "Так ось же вони, гроші" і показує на стіл.

Вважаю, що такі речі в цивілізованому суспільстві просто неможливі.
Коментарів: 33
Niсk Показати IP 5 Квітня 2011 11:07
Вже було. http://www.volynnews.com/messages/1106/ Не цікаво.
Che Показати IP 5 Квітня 2011 11:19
А чому термінали саме Приматбанку??? Тендер проводили на надання послуг??? Інші банки брали участь??? Хто кришував???
Spaceman Показати IP 5 Квітня 2011 11:52
Спокійно! Усьо буде Приват!
Роман Показати IP 5 Квітня 2011 12:49
Я категорично проти привату. Це найгірший банк, найбільші комісії і хамовиті працівникі.(Відчуваю як зараз на мене посипиться шквал приватівців). Але потрібено не критикувати в чатах, а нормально працювати, тоді і думка про них буде добра
Тамара Показати IP 5 Квітня 2011 15:23
Чому ви лучани такі дивні? Я от живу у Нововолинську і мені було б просто за щастя аби в садочку, який відвідує моя дитина поставили термінал для оплати. Це ж протсо прекрасно! Є чіткість, знаєш куди йдуть гроші. А щодо Привату, то у Нововолинському відділенні працюють чемні, виховані та компетентні люди. Може у вас в Луцьку інакше?
таня до Тамара Показати IP 9 Лютого 2012 19:03
так давайте фонди і розрахунки за гуртки проводити теж по терміналу!бо харчування -по терміналу,а фонди і гуртки- на руки
ZHUK Показати IP 5 Квітня 2011 15:40
Добридень, як на мене то право вибору є зажди, можна сплатити в будь-якому відділенні будь-якого банку, такий вид оплати..............
тато Показати IP 5 Квітня 2011 16:42
та було вже- жувала-жувала і не дожувала? Може досить? 1-2 гривні комісії то не великі гроші.я за своїх дітей сплачу.За інтернет сотня в місяці і вам не забагато-а тут гривню шкода.
))) до тато Показати IP 6 Квітня 2011 17:35
с ходу нафиг или как? за Интернет я тоже плачу, но за Интернет, а не за услугу, которую мне навязывают. И вообще автор статьи другой, а комментаторы, я смотрю, все те же.
психолог Показати IP 5 Квітня 2011 16:56
Роман- а де саме Вам так нахамили? Мені здається що у вас є особиста зацікавленість ганити саме цей банк.Може конкурент,можливо нагадують вам про якісь невиконані зобовязання.В будь якому випадку щось тут не так.Особисто мені люди не хамлять ніколи-але і я до людей завжди чемна.Може в тому і є причина (то як в дитячому мультику посміхайтеся і побачите посмішку у відповідь).Бо не буває агресії на рівному місці .Значить ваші емоції не викликають у людей позитиву до Вас.А в приваті ,як і скрізь приязні і чемні живі працівники.Тільки вам певно не догодити ні за яких умов.В таких випадках допомагає професійний психолог і позитивне мислення.Злість і агресія знищує психіку людини. (я не приватівець- я просто бажаю Вам позитиву у житті)
Роман до психолог Показати IP 7 Квітня 2011 12:22
Я не конкурент. В мене немає ЖОДНИХ фінансових проблем з приватбанком. В мене були з ними справи. але заборгованостей чи ще якихось проблем з моєї сторони не було. Жодного разу.Підкреслюю це. А майже кожний раз коли я стикався з їхньою роботою, то компютер вісить, то чергі, то гадость скажуть. А скільки разів, було що наші клієнти залплатили в приваті, а ми не бачимо грошей. І це наші проблеми ( зі слів приватівців).І наостанок, я переконанний, що більш позитивно налаштованої людини як я ви в житті не зустрічали :)))))) І вам удачі
насмішила Показати IP 5 Квітня 2011 17:11
а я поклав вклада у західінком- от там то хамлять.Якби могли то б віником гнали.щоб гроші не отдати.А приват нормально працює-там гроші людям віддають.Тож не гоніть зря на них.нармальні там работнікі.
для автора Показати IP 5 Квітня 2011 17:37
я заплатила сьогодні- тремінал такий як у магазині і відповідно розрахунок як у супермаркеті..Приймає карти всіх банків- супер.Питання до автора- чого репетуємо.Що в магазин з карткою за продуктами не ходимо чи як.Чи може розумові можливості наші під сумнів ставить хтось?
Клізма Показати IP 5 Квітня 2011 17:49
Сьогодні різке зниження температури повітря і дощ. В цьому винен голова міста Романюк і Приватбанк. Давайте потопчемось за це на його імені, аби не посилав нам таку погоду.
M Показати IP 5 Квітня 2011 19:09
Це комуніст Романюк в комерцію вдарився. Поєднав владу з бізнесом. Наївні лучани проголосували за такого мера, але платити то доведеться всім і ще й не готівкою, а через термінал привата.
Л А Д О М И Р Показати IP 5 Квітня 2011 20:46
зате у нас є рейтинг "ТОП молодих волинських політиків"
))) Показати IP 5 Квітня 2011 22:31
посылайте на ... и не морочьтесь после моего истошного визга неделю назад комиссию уменьшили на процент ;-) сначала они хотели 3 % взимать с лохов. теперь рисую картину маслом. Терминал, на котором возможно соитие плательщика, его денег и Приветбанка, один. Родителей в садике - ну, до 300, наверное. Заплатить за еду надо до 10 числа. Если учесть, что терминал дает торможение дня 2-3, то это - чистых 7 дней, из которых два выходных. Делим 300 на 5 рабочих дней. Получаем 60 в день. Ну ладно, с десяток родителей теоретически успеют заплатить утром. Еще с 20 - в течение дня, забирая чадо чуть раньше, чем в час пик. остается 30 человек, помножьте каждого на 2 минуты обслуживания. Часовая очередь, учитывая отсутствие стационарного доильщика, функцию коего должны выполнять несчастные, что-то задолжавшие Миколе Ярославовичу воспитательницы. повторю для тупых - час очереди вечером, вдобавок к рабочему дню, толканию в транспорте и магазинах, потом опять в транспорте, и все только потому, что мэру захотелось заработать. Товарищи родители! Если кто не пошлет на... инициаторов заработка градоначалия на нашей безотказности, то на ... окажетесь вы сами. Выбирайте.
продовжим до ))) Показати IP 6 Квітня 2011 09:44
Звязок напевно буде організовано ч-з телефонну лінію садочка, бо підключати прямий канал - дорого. Тобто бюджет буде додатково оплачувати послуги комерційної структури (інформація для КРУ). Звязок ч-з телефон триває від 30 до 45 секунд, плюс обробка, підписи... правильно - 2 хвилини. Термінал коштує орієнтовно тисяч 7-8 грн. сума виручки за місяць становить приблизно 30 - 40 тисяч 2% = 700 грн. мінус витрати на комісії та інші платежі... за рік Пирват окупить всі затрати по встановленні терміналів (НОВИХ!!, але ставити будуть старенькі, тобто безплатні). Прибутковість вискакує на 3-4 місяць експлуатації. за перший рік банк отримає доходу понад 6 тис.грн. з одного садочка. Тепер інше питання: якщо брати гроші налом, то треба касові ордери і облік в садочку, готівка і ризики, зловживання і крадіжки, плутанина і недостачі... може то і добре ті термінали?... Третє. Думаю, що кожен хто ненавидить ПРиват (я теж його не люблю), може платити за харч через інші банки на рахунок садочка напряму. Це право вибору.
))) до продовжим Показати IP 6 Квітня 2011 17:39
я о том же. иногда приходится возмущаться из-за 3-4 гривень именно потому, что это - только малый кусочек айсберга, но он идет из наших карманов. Комментаторов от мэрии и/или Привата попрошу воздержаться и не вылезать. Навязывание терминала только одного банка и какая-то загадочная комиссия - это тоже злоупотребление.
Niсk до ))) Показати IP 7 Квітня 2011 09:05
Ви, напевно, тьотко, маку наїлися. Та і то простроченого, раз Вас так ковбасить. Та постав туди хоч з 20 терміналів і різних банків все одно ж комісія братиметься. І не факт, що вона буде меншою. І скільки ж повторювати можна? Ну, не подобається Вам той чи інший банк - так користуйтесь собі на здоров"я послугами другої установи. Навіщо ж так голову собі і людям морочити? Рахунок ДНЗ один і той самий для всіх банків, який відкритий, більше всього, в УДК. Платіть ч/з відділення і будєт Вам счастьє!
МАМА Показати IP 6 Квітня 2011 08:49
Я важаю що термінал нормальна тема,ми через термінал сплачуєм за харчування,питання в іншому чому окремо беруть гроші на садочок і на групу і тільки готівкою!!!!
123 Показати IP 6 Квітня 2011 09:11
для ))) Вчора 22:31 Якщо всіх посилати туди .куди ви пропонкєте-то не помітите як самі там і будете.Все повертається до людини назад бумрангом.тільки лупить вже сильніше .
))) до 123 Показати IP 6 Квітня 2011 17:36
ну то и вас туда же за компанию. напугали ежа голым задом )))
я з луцька Показати IP 6 Квітня 2011 14:13
Нічого кримінального тут не бачу.
))) до я з луцька Показати IP 6 Квітня 2011 18:07
Ваши проблемы. Когда лезут в мой кошелек без моего спросу, я не только послать, но и в глаз дать могу, больно )))
Світлана Показати IP 6 Квітня 2011 15:53
не можна нав"язувати. добре чи погане вибирати людині. нехай садочки відкривають розрахункові рахунки , а батьки вже самі нехай вирішують де і як їм зручно оплачувати, напряму через банк (на їх вибір), через термінал, айбокс чи ще якось.
автору Показати IP 6 Квітня 2011 15:57
ідея встановити термінали для оплати просто супер. Якщо це закидають меру -то він в моїх очах молодець.Люди повинні рухатися вперед і використовувати технології розвинутих країн.Автор репортажу певно неграмотна людина, яка хоче лишити нас на рівні Гондурасу ,а може ще нижчому.Подивіться передачі як живе весь цивілізований світ-ніде нема касирів та кешу.Працюють електронні помічники та банкомати.Може від них відмовимося і в первісно-общинний лад повернемося.Це життя -науково технічний прогрес,якщо хочете.Сміх через сльози викликають подібні підбірки.Шановна ну нащо вам інтернет,телефон ,авто.Можна ж і на конях їхати.
))) до автору Показати IP 6 Квітня 2011 17:44
давайте мух отдельно, а котлеты отдельно. отказ от налички возможен - 1) не у нас 2) не с нашим нынешним менталитетом 3) не с нашими банками, корни которых растут из надолбавшей 250 млн человек советской системы Сбербанка 4) не уверена, что попытки зажать прочие банки, какими бы они не были - это шаг к развитию технологий. плохо работаете, товарищ комментатор. И за что вам мэр деньги платит?
знаючий Показати IP 6 Квітня 2011 17:46
(нехай садочки відкривають розрахункові рахунки ) шановні вони не можуть це зробити-Гроші платяться на рахунки держказначейства -садочки фінансуються з коштів держбюджету,туди ж і ідуть ваші внески.Подивіться у платіжку.в банках вони рахунків не мають.Це буря у склянці води.
Qwert Показати IP 6 Квітня 2011 17:54
Чесно соромно за наших людей..... І від того робиться не весело.. Нафіг тут ваші розрахунки... Для чого знову тему піднімати7 Ну поставили нехай вони ці термінали і що? Вибирайте самі де платити! Шо ви тут пускаєте соплі пожовані? Мене також не все в цьому банку влаштовує, але до чого тут це ? На мій погляд просто додали можливість по оплаті і все. Вибір є завжди... А то такі крики душ я назвати можу лише СПАМОМ...
Термінал з дитсадка!!! Показати IP 6 Квітня 2011 18:01
Шановні батьки!!! Досить цього бруду! Вирішили зекономити? Не питання! Не бухайте, не паліть - вирощуйте здорову і тверезо мислячу націю!!!
Клеркам Привату Показати IP 6 Квітня 2011 23:46
Та яка особиста зацікавленість?!?! Будь хто підтвердить, що в Приватбанку найгірші умови при обслуговуванні та хамське відношення до клієнтів. Я був клієнтом з 2000 року. Коли побачив що якість погіршується, а вартість обслуговування зростає, у 2003 році відкрив рахунки в іншому банку (навмисно не пишу в якому, щоб не розказували про зацікавленість). Було що порівняти, і за пів-року з Приватом попрощався. Десятки моїх знайомих пройшли той ж самий шлях. Зараз стараюсь навіть 20 доларів там не міняти, бо вимагають номер мобільного телефону, начебто для відправки контрольного смс, а після того починають валити на номер спам!!! Розраховують на ідіотів? Той спам дратує і викликає зворотню реакцію, невже це їм не зрозуміло? Тому не треба тут розказувати про якісь синдроми та емоції. Працюйте над собою - це до клерків Привату, які пишуть психологічні коменти!
John до Клеркам Привату Показати IP 8 Квітня 2011 09:00
Ну є в Луцьку пару стін, в які можна з маху рогами ))))))))) Тут не про те мова зовсім !!! І чому ви всі такі дивні? Не подобається - вперед в інший банк !!! В кожного своя робота )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus