USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: 5 випадково виявлених капсул часу, які відкривають завісу таємниці минулого
Капсула часу – послання для майбутніх поколінь, яке зазвичай закладають в фундамент пам’ятників, будівель та інших об’єктів інфраструктури.

Традиція ця народилася у жителів стародавнього Шумеру. Вони закладали таблички з обпаленої глини в фундаменти своїх храмів як записки майбутнім правителям.

ВСВІТІ зібрало 5-ку найвідоміших і найцікавіших капсул часу.

1. Капсула часу в статуї лева

Ходили чутки, що всередині золотого лева, який сидить на вершині даху Старого Капітолію в Бостоні з 1901 року, захована капсула часу. У жовтні 2014 року, коли лева тимчасово демонтували для ремонту, реставратор Роберт Шер вирішив перевірити чи правда це.

Просунувши волоконно-оптичну камеру через отвір в голові лева, він виявив мідну скриньку всередині. При розтині шкатулки в ній знайшли фотографії та газетні вирізки тієї епохи, а також кілька несподіваних сюрпризів: значки із зображеннями Рузвельта і Мак-Кінлі і шматок дерева від первісної статуї лева 1880-х років.



2. Втрачена капсула часу Стіва Джобса

Співзасновник Apple Стів Джобс виступив з доповіддю в 1983 році на Міжнародній конференції дизайну в Аспені. Після конференції він вклав комп’ютерну мишу в капсулу часу, яку потім закопали на сусідньому полі. З роками всі забули про фактичне місцезнаходження капсули, і до передбачуваної дати розкриття (2000 року) її просто не змогли знайти.

У 2013 році команді National Geographic вдалося знайти капсулу, всередині якої, крім миші від комп’ютера Lisa (невдалого попередника Mac), були кубик Рубика і 8 касет з музикою групи Moody Blues.



3. Капсула часу, знайдена завдяки витоку води

У 1795 році Пол Ревір і Семюель Адамс (відомі діячі американської революції) сховали капсулу часу за наріжним каменем Массачусетського Капітолію. Згодом це послання в майбутнє було випадково знайдено працівником, який шукав витік води в 2014 р. В капсулі містилися монети, газети і срібна пластина, вирізана Ревіром.



4. Таємнича капсула часу в Вашингтонському монументі

Під час реконструкції монумента Вашингтона в Балтіморі була виявлена 100-річна капсула часу, але хто її залишив – досі загадка. Зміст ящика, який був знайдений за плитою, датованій 12 вересня 1915 року, також залишається невідомим, оскільки вчені побоюються, що розтин може зруйнувати те, що знаходиться всередині.



5. Капсула часу з Пенсильванської зброярні, знайдена в Google

Полковник Майкл Конзмен шукав в Google інформацію з приводу 13-го полку Національної гвардії, попередника 55-ї бригади в Скрентоні, штат Пенсильванія. Раптово він натрапив на інформацію про капсулу часу, яка була захована в наріжному камені зброярні в 1900 році. Команда солдатів знайшла мідну коробку, в якій містилася невідома історична інформація про бригаду, а також сигари, нітрохи не зіпсовані з того моменту.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus