USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: 10 футуристичних споруд світу, які стали реальністю. Фото
Щорічно у світі зводять різні споруди, одні з яких вражають своїми футуристичними формами, а інші взагалі кидають виклик законам гравітації, змушуючи із захопленням розглядати чудеса архітектурних споруд.

І якщо так подумати, то більшість цих будівель нагадують собою локації з фантастичних фільмів, які стали невід’ємною частиною сучасного світу, створені геніальними інженерами за допомогою сучасних технологій.

Підбірку презентує інформаційне джерело ВСВІТІ.

1. Джидда Тауер (Вежа Царства), Джидда, Саудівська Аравія

Вежа Царства висотою в 1007 метрів стане першою будівлею, яка подолала кілометраж. Хмарочос, в якому передбачено абсолютно все, являє собою унікальне архітектурне спорудження.

Завдяки аеродинамічному тристоронньому дизайну, що дозволяє впоратися зі швидкістю вітру і силою тяжіння, вежа має на перший погляд просту, проте вельми оригінальну конусоподібну форму. Варто також відзначити той факт, що всі зовнішні стіни виконані з особливого скла з низькою провідністю, що дозволяє зменшити охолоджуюче навантаження.



2. Перлина Дубая, Дубай

Перлина Дубая – це не просто середньостатистична висотка, а унікальна у своєму роді багатофункціональна споруда, що складається з чотирьох веж висотою до трьохсот метрів.



У ній розташовуються офіси преміум-класу, резиденції, ресторани, магазини, розважальні заклади, а також готель з однойменною назвою, з прекрасним видом на острів Пальма Джумейра. До того ж, приємним бонусом є зелені насадження і небесний міст, що з’єднує між собою всі чотири вежі.



3. Садова вежа Агора, Тайбей

The Agora Garden Tower – унікальна у своєму роді, а головне екологічно чиста в усіх сенсах двадцятиповерхова споруда з садами на кожному поверсі. Дизайнери та інженери, натхненні формою ДНК з подвійною спіраллю, створили за її образом і подобою цю дивовижну споруду, що викликає здивування з перших секунд.



Дивлячись на цей хмарочос, складається враження, ніби будівля закручується на дев’яносто градусів вздовж свого профілю при русі знизу-вгору.



4. Dawang Mountain Resort, Чанша, Китай

Мабуть, цю курортну споруду можна назвати справді фантастичною. Побудована на двох скелях над старим кам’яним кар’єром з двухсотфутовим водоспадом, вона містить в собі аквапарк, крижаний світ з готелем, ресторани, магазини і критий лижний схил.



5. Новий аеропорт Стамбула

Новий стамбульський аеропорт є одним з найбільших авіаційних вузлів, що мають шість злітно-посадкових смуг, неймовірно величезний термінал і парковку в формі тюльпана. Також цікавим рішенням став решітчастий дах з синьою поверхнею, що відбиває світло і склепінчаста стеля, що створює захоплюючий простір усередині Терміналу 1.





6. Дубай One Tower

А от Dubai One Tower стане одним з найвищих житлових будинків у світі. На висоті сімсот одинадцять метрів буде ні багато ні мало, а 885 квартир, а також приємним доповненням до всього стане критий лижний схил і пристань для яхт. Це місце являє собою техногенний рай, який однозначно варто відвідати, щоб отримати масу яскравих вражень від побаченого.



7. Форест-Сіті, Джохор, Малайзія

Forest city є інтегрованою зоною «робота-життя-гра», призначеною для підтримки робочих місць у сфері фінансів, технологій і біотехнологій. Архітектурний план Форест-Сіті передбачає будівництво зеленого міста з дощовою водою, сонячною енергією, вертикальним зростанням і густим листям. На додаток до великих паркових зон, мангрових боліт і зеленого коридору, також заплановано інноваційний дизайн для мережі парків і садів на даху (які будуть взаємопов’язані).



8. Еко Атлантік Сіті, Лагос, Нігерія

Атлантік Сіті – новаторський розвиток з використанням меліорованих земель. Це елітний майданчик з пристанню для яхт і сотнями одиниць першокласного житла.



9. Міленіум, Тангеранг, Індонезія

Селище Міленіум – це глобальне розумне місто, особливістю якого є те, що офісні приміщення розташовані не на одному, а на трьох висотних будівлях. Іконічна вежа – дійсно культова споруда, яка, коли буде завершена, стане найвищою будівлею в Індонезії. З коледжами, готелями, художнім районом, конференц-центром, ресторанами, клубом, художнім музеєм, торговим центром і оздоровчим районом, Millenium Village дійсно місто Міленіум, і не тільки за назвою, що поєднує у собі зелені насадження і техногенні новинки.



10. Проект Хозарських островів, Азербайджан

Проект Хозарських островів – це мега-проект, де заплановано, що забудова займе більше двох тисяч гектарів, з висотними будівлями на декількох островах і дійсно сміливим планом будівництва мостів, що з’єднують населені пункти. Після завершення будівництва, Хозарські острови стануть емблемою розвитку Азербайджану, а центральним елементом проекту стане найвища на той час вежа у світі – Азербайджанська вежа. Очікується, що після завершення будівництва на островах з’являться вісім готелів, яхт-клуб, траса для Формули-1 і аеропорт.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus