USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: «Здутий круасан»: у NASA показали, як виглядає геліосфера
Вчені з NASA опублікували нове зображення геліосфери.

Про це повідомляє Новое время.

Виявляється, що ця структура виглядає як один з органів людини, – вчені назвали її «здутим круасаном».

Ідея про те, що космічні об’єкти можуть бути живими і формувати структури, які знайомі людям на Землі, є центральною для багатьох псевдонаукових теорій.

В Україні, наприклад, деякі «дослідники» всерйоз розмірковували про те, що магнітосфера Землі є образом певного божества (апостола, якщо завгодно), який захищає нас від шкідливого сонячного випромінювання і космічної радіації.

Основою для таких міркувань стала візуалізація дії магнітних полів Землі, які нібито формують силует людиноподібної істоти з головою і крилами. Правда, у горизонтальному положенні відносно Сонця.

Якщо вплив геомагнітних бурь і сонячної активності на обмінний курс валют в Україні вже нікого не дивує, незвіданою областю для конспірологів і астрологів різного роду залишається ще більша космічна структура – геліосфера Сонячної системи.
Днями у NASA опублікували нове зображення геліосфери, і воно суперечить попереднім візуалізаціям та уявленням вчених про цю структуру.

Довідково:

Геліосфера — зона у космічному просторі навколо Сонця, оточена міжзоряним простором, що перебуває під впливом сонячного вітру. Майже вся речовина в межах геліосфери походить із Сонця. Межею геліосфери вважають геліопаузу, де потік сонячної плазми врівноважується гідродинамічним та магнітним тиском міжзоряного газу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus