USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені вперше зробили фото планетної системи зірки типу Сонця
Астрономи опублікували перший в історії знімок планетної системи зірки типу Сонця, навколо якої обертаються дві гігантські екзопланети.

Про це повідомляє European Southern Observatory, передають Aspekty.net.

«Це відкриття дає нам картину планетної системи, дуже схожої на нашу Сонячну, але яка перебуває на набагато більш ранній стадії своєї еволюції», – повідомив Александр Бон, докторант Лейденського університету в Нідерландах.

«Наша група вперше зуміла отримати зображення двох газових гігантів, які обертаються навколо молодої зірки типу Сонця», – сказала учасниця дослідження Маддалена Реджіані.

Вчені сподіваються, що нові спостереження допоможуть краще зрозуміти, як утворилися і розвивалися планети в нашій Сонячній системі.

Раніше повідомлялося, що нові дані астрономів поставили під сумніви всі наявні знання про Всесвіт.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus