USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В ООН підрахували, що загальмувати глобальне потепління можна за 300 млрд доларів
Збалансувати викиди шкідливих газів в атмосферу, що спричинює ефект глобального потепління, можна шляхом висадки дерев і рекультивації деградованих земель.

Про це пише ТСН із посиланням на розрахунки фахівців Організації Об’єднаних Націй.

«Ми втратили біологічну функцію ґрунтів. Ми повинні це змінити», – пояснив науковець Баррон Орр. За словами помічника генерального директора ООН з продовольства та сільського господарства Рене Кастро Салазара, мова йде про відновлення занедбаних людською діяльністю 2 мільярдів гектарів землі у всьому світі. «При політичній волі та інвестиціях це можливо», – переконаний він.



Кліматологи вважають, що необхідні на це 300 млрд доларів допоможуть зупинити глобальне потепління на 15-20 років. Цей час людство може використати заради розвитку менш шкідливих для довкілля технологій.

Фахівці наголошують, що сума, котра потрібна для підтримки екології, співмірна з річним ВВП такої держави, як Чилі, або ж видаткам на армії всіх країн світу протягом усього лиш двох місяців.

Як повідомлялося раніше, вересень 2019 року був найтеплішим на планеті за 140 років – від початку ведення спостережень. Лише за ці 30 днів Землю спіткали природні лиха, які завдали мільярдних збитків і забрали тисячі життів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus