USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.70 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У ПАР зафільмували гігантського кальмара, якого винесло з глибин на берег
На південноафриканському пляжі зафільмували гігантського кальмара 4,19 метри завдовжки, якого винесло на берег.

Про це повідомляє ТСН.

Кальмара зняв на камеру відпочивальник Річард Девіс. Він розповів, що разом із іншими очевидцями намагався повернути величезного молюска назад в воду, адже той ще був живий. Однак зробити це не вдалося: кальмар виявився занадто важким. Очевидцям довелося залишили його помирати на березі

«Це було сумно, тому що я бачив, що він вмирає. Він все ще відкачував чорнило, і я доторкнувся до одного з його щупалець, але воно висмоктало мою руку, і мені фактично довелося докласти деяку силу, щоб дістати її», – пояснив Річард Девіс

Гігантський кальмар, який, за словами чоловіка, важив від 200 до 300 кілограмів. Пізніше його виловили морські біологи з музеїв Ізіко, які планують вивчити його.

Гігантські кальмари – невловимі тварини. Вони живуть на глибині від 300 до 1000 метрів. З огляду на розмір цього конкретного зразка, експерти вважають, що йому, ймовірно, було менше двох років, і йому ще треба було пройти шлях до досягнення зрілості.

Як саме цей останній зразок виявився на березі, залишається загадкою, і вчені планують досліджувати це питання в найближчому майбутньому.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus