USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Канаді тестують біонічні лінзи: обіцяють надлюдські можливості
Канадська компанія Ocumetics Technology Corporation проводить клінічні тести Біонічної Лінзи, медичного пристрою, який може назавжди замінити і окуляри, і звичайні лінзи.

Якщо все пройде вдало, то нова лінза з’явиться в арсеналі очних хірургів і відповідно в очах пацієнтів вже за два роки. І ті здібності, які вона дасть людині, якщо вірити прес-релізам, просто неймовірні. Про це повідомляє Всвіті.

Біонічна Лінза – це динамічна лінза, яка замінює природну в оці за допомогою звичайнісінької операції, катарактальної хірургії. Після встановлення лінза відновлює чіткий зір на всіх відстанях без будь-яких проблем стосовно якості. Вона здатна саморегулюватися, з’єднуючись із м’язами ока, і таким чином фокусується на різні відстані – причому її діапазон потенційно набагато ширший, ніж все, що може дозволити звичайний зір. До того ж на неї витрачається всього 1/100 енергії, яка потрібна для звичайного ока, а це означає, ви зможете фокусуватися на чомусь увесь день без жодної напруги для очей.



Уявіть собі, що ви дивитеся на годинник, який знаходиться в трьох метрах від вас, і ясно, в деталях здатні його розглянути. З біонічною лінзою ця відстань, як обіцяють виробники, збільшиться до 30 метрів, а на дуже близьких відстанях вона, як кажуть, взагалі дає надздібності. Якщо ви будете пильно вдивлятися в піднесений до очей палець, то зможете розгледіти навіть клітини шкіри.

Цікаво ще й те, що майбутні лінзи конструюються з компонентами, що дозволяють у майбутньому модифікувати і вдосконалити девайс, наприклад, проектувати на сітківку екран телефону, додатково збільшити зображення або вбудувати системну подачу ліків до ока, якщо потрібно.

Доктор Гарт Уебб, головний винахідник і творець біонічної Лінзи, каже, що єдиним її недоліком буде лише її відсутність, адже вона даватиме величезну перевагу своєму власнику.

У пристрою вже є ціна: 3200 доларів за лінзу, не враховуючи вартості операції. Лінза не вирішить всіх проблем із зором: вона не зможе вилікувати дальтонізм, мускульну недостатність, генетичні захворювання сітківки або ж пошкодження очного нерва, але вона точно зможе позбавити людину вікового погіршення зору, а також далекозорості та короткозорості.

Нещодавно повідомлялося, що Ізраїльські вчені розробили спеціальні краплі для закапування в очі людям, що мають вади зору, наприклад, нечітку видимість близьких або віддалених предметів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus