USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Супергерої в фільмах несуть більше небезпеки для психіки дітей, ніж лиходії, – дослідження
Фахівці Медичного коледжу Херші виступили на конференції Американської академії педіатрії AAP 2018, що проходить зараз в Орландо (США), з доповіддю про дослідження, що має назву: «Зображення насильства в супергеройських фільмах, розподілене по гендеру і стосовно протагоніст-антагоніст». Вони зазначили, що їх аналіз вказує на велику суспільну небезпеку героїв у порівнянні з лиходіями. На їхню думку, такий приклад може справити негативне враження на дітей.

Про це повідомляє ZIK з посиланням на видання EurekAlert!

Для дослідження працівники вибрали десять супергеройських фільмів, випущених в 2015-му і 2016 році. За їх підрахунками, герої в середньому здійснювали 23 насильницьких акта на годину, а лиходії – 18. Водночас чоловічі персонажі поводилися агресивніше, ніж жіночі. Перші проявляли напади 34 рази за годину, а другі – сім разів за той же проміжок часу.

Дослідники класифікували насильницькі дії за наступними категоріями: бійка, використання смертельної зброї, руйнування власності, вбивство і тортури. Для протагоністів вони визначили наступні показники: боротьба – 1021 випадок, використання смертельної зброї – 659, руйнування власності – 199, вбивство – 168, тортури – 144. Тим часом лиходії продемонстрували інші цифри: боротьба – 599 випадків, використання смертельної зброї – 604, руйнування власності –191, вбивство – 93, тортури – 237.

«Діти і підлітки бачать супергероїв як «хороших хлопців» і можуть піддаватися їх впливу – зокрема, поведінці, пов’язаній з ризиком і насильством. Педіатри повинні повідомляти про це родинам і вказувати на ту небезпеку, яку викликає наслідування цим героям», – поділилася власними думками про результати керівник дослідження професор Роберт Олімпія (Robert Olympia).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus