USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Диплом із відзнакою у 96 років: італієць став найстаршим випускником та планує вступати в магістратуру
В Італії 96-річний чоловік став найстаршим випускником вузу.

Він з відзнакою закінчив Університет Палермо і отримав ступінь бакалавра з філософії.

Про це повідомляє ТСН.

Джузеппе Патерно почав замислюватися про отримання вищої освіти ще в дитинстві, яке він провів на Сицилії в 1930 роках. На заваді стали злидні, війна і необхідність допомагати сім’ї.

«Можливість навчатися завжди була моїм головним прагненням, але сім’я не могла оплатити моє освіту. Нас було багато і ми були дуже бідні », – розповів він.

Патерно, старший із семи братів і сестер, почав працювати в дитинстві, допомагаючи батькові на пивоварному заводі в Палермо. У липні 1943 року, коли союзні війська висадилися на Сицилії, він вступив на службу телеграфістом в італійську армію.

Після війни чоловік почав працювати на залізниці. «Я не був в захваті від своєї роботи, але до того моменту я був одружений і мав утримувати сім’ю», – розповів Патерно. Однак від мрії про освіту він не відмовився – в 31 рік отримав атестат, закінчивши вечірню школу.

Мрія вчитися в університеті не покидала чоловіка, і 2017 року він вступив на факультет філософії та історії Університету Палермо.

«Я вставав о сьомій ранку, щоб вчитися. Виконував завдання на старій машинці. Вдень відпочивав, а ввечері знову займався», - каже Патерно.

Сусіди питали у нього, навіщо йому це потрібно в такому віці. «Але їм просто не зрозуміти, як важливо втілити мрію», – зазначив пенсіонер.

Пандемія коронавірусу мало не завадила чоловікові отримати диплом, син пропонував йому відкласти здавання іспитів і повернутися на заняття восени, але він відмовився і освоїв дистанційне навчання. В кінці липня Патерно нарешті отримав диплом.

«Це був один з найщасливіших днів у всьому моєму житті. Я тільки хотів би, щоб моя дружина бачила мене в цей момент. Але вона померла 14 років тому», – сказав чоловік.

Зараз Патерно планує вступити до магістратури. Він каже, що «генетика на його боці», бо його мати прожила до 100 років і значить у нього ще є трошки часу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus