USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Історична подія: у космос летять 100 000 дитячих мрій
Проєкт «Здійсни мрію» виконав історичну космічну місію.

Як це було: доповнена реальність, мрія потрапити на космодром і надії вченого, який відкрив планетну систему TRAPPIST-1, розповідає ТСН.

У суботу в Україні відбулася історична не тільки для нашої країни, але і для всієї планети Земля подія.

100 тисяч дитячих малюнків мрій, які збирав благодійний проєкт «Здійсни мрію» 1+1 media були вперше в історії людства відправлені в космос. Вони летять зі швидкістю 300 000 км/с до планетної системи TRAPPIST-1, де, як вважають вчені, можуть перебувати позаземні цивілізації. Щоб досягти точки призначення, Промінь мрій буде летіти 41 світловий рік. В історії планети це 9-те послання до позаземних цивілізацій.



Промінь з дитячими мріями був відправлений з Центру космічних досліджень і зв’язку, який розташований поблизу Львова. Координували місію з Національного центру управління та випробувань космічних засобів у Києві. А одночасно на головній столичній вулиці відбулася світлова візуалізація запуску сигналу в космос.



Щоб послання відправилось, потрібно було натиснути дві кнопки Пуск – одна в Золочеві, Львівської області, інша в командному пункті у Києві. Команда космічного центру з усією відповідальністю підготувалася до старту Космічної місії, розробили спеціальну програму для кодування малюнків, удосконалили техніку і навіть вдягнули нашивки «Космічна Місія Промінь мрій».

На кнопку Пуск тут натискав 8-річний Максим Сирчин – він тривалий час боровся з важкою хворобою і в цей період намалював свою мрію – створити ракету, яка полетить в космос. Київський командний пункт Національного центру управління та випробувань космічних засобів весь час був на зв’язку з Золочевим. Звідти команди запуску Променю давав керівник центру Володимир Присяжний і член наглядової ради благодійного фонду «Ти не один» – Олександр Ткаченко. Там через величезний екран за запуском спостерігали учні лікарняної Школи Супергероїв з ОХМАТДИТ.

Коли команди космічних центрів були готові до виконання Космічної місії, а всі системи перевірені – почався зворотний відлік. 5-4-3-2-1 ... і сигнал з дитячими мріями попрямував в подорож, тривалістю 41 світловий рік.



Всього за 1 секунду сигнал долетів до Місяця. А за добу покинув Сонячну систему і подолав 26 мільярдів кілометрів в бік сузір’я Водолія, щоб потенційні мешканці живих планет змогли прийняти його і створити свою відповідь!



Нагадаємо, що унікальний проєкт із запуску дитячих мрій в космос підтримало МЗС. А 19 вересня представники Державного космічного агентства України відправили офіційний лист в NASA, в якому повідомили про деталі космічної місії та попросили підтримати ідею надати одній з планет системи TRAPPIST-1 назву – «Планета мрій».

Згідно із всеукраїнським дослідженням мріяти вміє всього 5% дітей, решта 95% дітей плутають мрії з матеріальними бажаннями. Але організатори вірять, що, показавши дітям, як їхні малюнки стають частиною величезного всесвіту, ми вчимо дітей мріяти без кордонів і до самих зірок! Адже мрії вчать і розвивають. А такі позитивні емоції дадуть маленьким пацієнтам лікарень сили і енергію на подальшу боротьбу з хворобами.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus