USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Біля Абу-Дабі знайшли найдавнішу в світі перлину – їй майже вісім тисяч років
Зараз там майже не зустріти пірнальників за перлами, але раніше Абу-Дабі був головним центром торгівлі ними.

Перлину віком у 8 тисяч років виявили на місці археологічних розкопок на острові Марава, недалеко від узбережжя Абу-Дабі, повідомляє ТСН.

Найдавнішу в світі перлину виставлять у Луврі в Абу-Дабі цього місяця – від моменту її відкриття вона буде вперше представлена ​​публіці.

Археологи виявили її в кімнаті розкопаної споруди. Радіовуглецеве датування виявило, що перлина утворилася між 5800 і 5600 роками до н.е., що робить її найдавнішою з коли-небудь виявлених.

Вона знайдена 2017 року, має діаметр менше третини сантиметри, а на фотографіях виглядає блідо-рожевою.



Вона буде представлена на виставці в Луврі Абу-Дабі під назвою «10 000 років розкоші», яка відкриється 30 жовтня.

«Присутність перлів на археологічних розкопках є свідченням того, що торгівля перлами існувала, принаймні, ще з часів неоліту», – сказав директор відділу археологічних досліджень Абдулла Хальфан Аль-Каабі.

Інші історичні джерела і тексти припускають, що Абу-Дабі був широко відомим своїми перлинами і був головним центром торгівлі ними до 16 століття. Археологи на місці також виявили артефакти, зроблені з кісток морських істот – риб та черепах. Океан, ймовірно, був невід'ємною частиною життя в древніх поселень регіону, за словами Аль-Каабі, який припускає, що перли використовували для обміну з іншими цивілізаціями.

Як зазначає видання, перли колись був основою економіки регіону. Втім до початку 1900-х років індустрія з їхнього вирощування занепала, адже японські фермери розробили нові методи вирощування ідеально круглих перлин. Сьогодні в Абу-Дабі майже не зустріти пірнальників за перлами. Але це не заважає облаштовувати в Абу-Дабі тематичні парки, а туристам пропонувати позайматися цим заради розваги.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus