USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Відеочат з Олександром Башкаленком
Гість відеочату «Волинських новин» - перший заступник голови Волинської облдержадміністрації, голова Волинської обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко.

Оскільки відповідаєте, зокрема, за розвиток інфраструктури в області, розкажіть, будь ласка, які завдання є пріоритетними у цій галузі у 2013 році.
Якщо брати в цілому, то я вважаю, що прерогатива – це розвиток території і підняття якості життя громадян на цій території. Це основні напрямки, в яких ми рухаємося і далі будемо рухатися.

Опалювальний сезон уже завершується і скажіть, будь ласка, як він пройшов на Волині, чи були десь недопрацювання, наскільки серйозними вони були. Що нового буде впроваджуватися у наступному опалювальному сезоні?

Перш за все хочу сказати, що галузь ЖКГ в цілому – дуже важка галузь. Якщо брати говорити, то майже 75% всіх теплових мереж, теплопостачальних компаній мають вже 75% зношеності своїх основних засобів. Тому сказати, що це дається легко, я не можу. Цей період відбувся контрольовано, робота була злагоджена. Я хочу подякувати нашим мешканцям області. Я це завжди підкреслюю, бо проплати за газ від людей 106%.
В цілому, я вважаю, опалювальний період пройшов спокійно, без напруження. І вже в квітні місяці закінчується основний час опалювального періоду і ми вже починаємо готуватися до нового опалювального сезону.

Скажіть, чи продовжують зараз програму газифікації населених пунктів Волині?

Так, продовжують. Ми подали пропозицію. В цілому, для того, щоб зробити повністю газифікацію у всій Волинській області, нам необхідна сума майже 320 мільйонів гривень. Ми подали пропозицію по кожному об’єкту. Ці пропозиції є в «Нафтогазі України». Минулого року на інвестиційну компанію «Волиньгазу» була виділена сума 18 мільйонів. На цей рік в нас є план і ми далі будемо рухатися у цьому напрямку.
Яке опалення ви б порадили використовувати волинянам в приватних оселях? Адже зараз дуже нестабільна ситуація із ціною на газ і є уже такі напрацювання у сфері переходу від опалювання газом до твердого палива.

Як на мене, я це підкреслюю у своїх інтерв’ю та виступах, людина повинна мати все. Якщо є в людини можливість мати газ, вона повинна мати газ. Якщо є можливість мати альтернативний котел, вона повинна мати його. А там, в залежності, скільки у неї є грошей, вона сама повинна для себе визначатися, яким чином і як їй опалювати своє помешкання.

Якщо ми говоримо на сьогодні про твердопаливні котли… От, наприклад, розглядали питання на бюджетній комісії по Володимир-Волинській школі-інтернату. Завдяки тому, що в минулому році були впроваджені енергоощадні технології, я маю на увазі твердопаливний котел, то тільки за перший квартал економія засобів була майже 220 тисяч. Я вважаю, що це абсолютно нормальні суми коштів, які і в подальшому будуть використовуватися на енергоощадні технології.

Громов: Як відомо, котли індивідуального опалення у багатоквартирних будинках дозволяють суттєво економити газ. Коли це стане державною програмою?

В цьому році вже піднімається це питання. В наступному році, як мені здається. Але я не можу відповідати за державні програми. На Волині програма енергозаощаджень прийнята в минулому році, вона діє до 2015 року. Ми вже працюємо по цій програмі і тільки в минулому році по всіх заходах, які стосуються енергозаощаджень, було вкладено майже 350 мільйонів гривень. Це я маю на увазі по усіх формах власності.

finder: На останніх виборах у ВР головними слоганами Партії регіонів були «Стабільність досягнуто!» та «Вперед до добробуту!» В чому саме члени ПР вбачають «стабільність» та що слід розуміти під «Вперед до добробуту!»? І як підвищення пенсій на кілька гривень допомагає в першому та другому пунктах?

Давайте ми повернемося у 2005-2006 роки і згадаємо, як працював Президент, Уряд і ВР. Це ж був дисбаланс. Це були постійні чвари, з’ясовувалися стосунки і так далі. Я не хочу повертатися до того. Сьогодні Президент, Уряд, ВР працюють в абсолютно злагодженому режимі. Приймаються ті важливі закони, які потрібні для реформ, які запроваджені Президентом. Я важаю, що це і є на сьогодні стабільність.

Що мається на увазі – «добробут». Я коротко сажу по всіх напрямках. Якщо ми беремо жінок, в 2011 році виділялися гроші при народженні першої дитини 12,5 тисячі, при народженні другої – 28 тисяч, при народженні третьої – 50 тисяч. На сьогодні, у 2013 році, при народженні першої дитини – 25 тисяч, другої, – різниця: в два рази йде підвищення, – 58 тисяч і при народженні третьої – 117 тисяч. Є різниця? Це суттєва різниця: на третю дитину майже в 2,% рази.

А якщо серйозно брати: в 2010 році, коли ми прийшли до влади, це був квітень місяць, на всі програми абсолютно (це і по народженню дитини і по дотаціям на інвалідів), мається на увазі по пільгам, на Волинь поступило 558 мільйонів гривень. По всіх абсолютно пільгах і дотаціях. Пройшло 3 роки, в 2013 році ця сума – 1,422 мільярда гривень. Ви подивіться. Хіба це не покращення життя? Я вважаю, що ці цифри говорять самі за себе.

finder: Які саме Ваші пропозиції та дії допомогли комусь і в чому допомогли?

Це як чиновника, як першого заступника? Якщо це стосується моєї діяльності, я вважаю, що я працюю на оцінку «хорошо». Ті програми, які були впроваджені особисто мною – це енергоощадні технології і багато чого іншого. Вони всі сьогодні діють. Якщо ми говоримо в цілому, то я не можу себе відокремлювати від команди. Команда йде по вертикалі: Київ – область – райони. А якщо брати ще ширше, то в цілому, коли говорять: що ви зробили з того, що ви обіцяли, я кажу так: ми ніколи не обіцяємо, ми в 2010 році, коли готувалися до виборів місцевого органу самоврядування, в нас була програма, ми її назвали «Будуємо нову Волинь», вона в нас піднімалася знизу, на рівні сільських і селищних рад піднімалися питання. Потім висували ті питання на рівень району, на цьому рівні, само собою, теж вони обговорювалися, піднімалися на область. І на області ми вже приймали рішення, включати в програму чи не включати. Ми ніколи не робили ніяких програм під вибори, наша політична сила. Ми і сьогодні, спілкуючись з вами, робимо своєрідний звіт за ту роботу, яку ми робимо і яку я роблю як керівник партійної організації і перший заступник голови ОДА. То я можу сказати, що вже майже 70% того, що в нас записано в програмі, воно вже виконано. Тому, я вважаю, це абсолютний звіт, абсолютні цифри.

Багато хто сьогодні говорить: а що ви зробили? Я можу і кажу: було отак, а зроблено отак і ми будемо працювати далі. Ми ніколи не були популістами. Якщо в нас є бюджет і економіка, ми тільки спираємося на той бюджет і економіку, ми йдемо до людей і кажемо: от, дивіться, оце ми можемо зробити зараз, бо є отака сума в обласному бюджеті. Ми не можемо обіцяти вам в два рази більше, бо їх немає. А оце ми будемо робити в 2015 році. А вже після виборів у 2015 році, це ми будемо робити в 2017-ому. Взагалі наші програми написані на 2020 рік.

finder: Наведіть приклад хоча б одного звернення громадянина, виборця до Вас, яке було б Вами розглянуто та позитивно вирішено.

Я вам скажу так: я звітувався як депутат обласної ради, я не можу звітуватися окремо як депутат і як чиновник. То за минулий рік до мене було звернень в районі 5 тисяч, які надходили різними способами. я скажу в цілому: дві третини мінімум питань я вирішував за день-два і на місці. Є питання, які практично не можливо вирішити. Ці питання треба тільки розглядати в суді і я однозначно людям це підказував. Є такі ще абсурдні до мене звернення, як, наприклад, (з великою повагою, прізвищ називати не буду), людина, яка до мене, може, 6-7 разів зверталася: йому заважає спати глибинний насос, який качає тепло по мережам теплопостачання. Ви ж розумієте…

Тому біля 5 тисяч звернень мною було розглянуто і по двом третинам однозначно позитивно вирішили в минулому році.

Уважний: Коли востаннє доводилося бачитися з Президентом України і про що ви розмовляли?

З Президентом України я бачився приблизно 2,5 тижня тому. Я був у нього на нараді, яку він скликав по підтопленням. Ми обговорювали всі питання, які стосуються загроз підтоплення і ті заходи. Які нами зроблені на Волині.

finder: Наведіть приклад вказаних Вами реформ, які справді полегшили життя.

Це вже починається як змагання. Я даю відповіді і скільки не давав би, цього користувача не влаштовує. Я приведу приклад: енергоощадні технології. Три роки тому, у 2010 році, коли ми прийшли до влади і до теперішнього часу нами було освітлено 642 населених пунктів. Коли ми прийшли, загальна кількість відсотків була 32%. Сьогодні ми маємо більше, ніж 76% від загальної кількості. Я скажу вам більше: із тих 640 населених пунктів, більше ніж у двох третинах взагалі ніколи не було світлоточок. От один із напрямків, в яких ми працювали. Це хіба не показник нашої роботи?

Уважний: Дайте, будь ласка, оцінку волинським дорогам за 5-бальною шкалою від 1 до 5 і аргументуйте свою відповідь.

Як людина, так і будь-яка річ, має термін свого використання. Дороги теж мають: 10 років, 12 років, 8 років. Так співпало, що та зима, яка була, вона практично зруйнувала дороги. Ну, і не треба виправдовуватися. Так воно і є: якщо ми бачили, що сьогодні, умовно, вчора була плюсова температура вдень, а вночі в нас була мінусова, ми ж розуміємо: та вода попадає в тріщини і морози їх розпирають. І той термін, який дорога повинна працювати, цей рік, наступний, вони однозначно вже себе ізносили.
Треба ремонтувати і треба робити нові. Я вам кажу так, що знову вертаючись до 2011 року, рекордна сума за роки незалежності, яка була вкладена в дороги Волині. Це була сума майже за 550 мільйонів. Ми зробили в 2011 році напрямок доріг Ягодин – Ковель – Київ до межі Рівненської області. Це дорога міжнародного значення, сьогодні по ній, як по автобану їздять. Були зроблені дороги комунальні. Загальна сума, я вже сказав, більше ніж 558.

Якщо брати знову в порівнянні, якщо так цікаво людям, то в 2010 році на дороги була сума вкладень – 12,5 мільйона. В цьому році загальна сума на утримання доріг – 109 мільйонів і на дороги комунальної власності загальною сумою 124 мільйони. Це гроші, які дає державний бюджет.

І плюс ми маємо своїх доріг, які йдуть від реєстрації транспортних засобів, це загальна сума десь біля 30 мільйонів. Отакий обсяг ми сьогодні маємо по дорогах.
Взагалі, якщо чесно дивитися в очі, то в минулому році, я думаю, таких великих зауважень по дорогам в нас не було. І якщо ми відверті і не шукаємо якихось там в один одного жучків, то так воно і було. В минулому році ми відремонтували практично всі дороги на ті кошти, які ми мали. В цьому році нам багато задавали питань і два рази на селекторних нарадах мене піднімали і питали: чому на цей місяць було 2 тижні тому стільки (вони по грошах дивляться, які ми використали, які на дороги поступають), чому тільки 2,5%? Ну як ми можемо ремонтувати дороги, коли «мінус»-«плюс»? Ми чекаємо. На початку місяця ми проводили нараду, ми сьогодні практично по всіх напрямках тих, яких ми визначили для себе, зробили і доробляємо проектно-кошторисну документацію. Коли почнеться устойчива температура, ми починаємо робити дороги. При чому, ми будемо робити дороги по напрямках, як Ковель – Луцьк, не просто ямковий ремонт, а по картам-схемам. Ті куски, де геть негативна дорога, і ми це бачимо, ми будемо вирізати цілі куски і на їх місце будемо укладати новий асфальт.

Уважний: Що подарували голові Волинської ОДА на День народження? Чи важко було працювати під час відпустки губернатора?

Ні, абсолютно не було важко працювати, бо всі ті обов’язки, які виконує губернатор і перший заступник, переплітаються. Ми подарували свою якісну роботу губернатору. Коли він приїхав, на селекторній нараді Волинь була відмічена в кращу сторону по тій негоді, яка була. Ми впоралися з тим завданням. І минулого тижня в нас було виїзне засідання з віце-прем’єр-міністром Олександром Вілкулом, і на підсумковій нараді Волинь була визнана в кращу сторону. Тому, я думаю, це був для нього самий гарний подарунок, що в його відсутність Волинь продовжувала втілювати в життя ті плани, які він намітив, коли їхав у відпустку.

Люся: Вже багато років у девятиповерхівці на Молоді, 4 погано опалюється цілий стояк 2-го під’зду. Жильці зверталися до ЖЕКу. Приходили якісь комісії, дивилися, казали, що видимих проблем нема. І це повторювалося багаторазово. Чи є якісь вищі інстанції, куди можна звернутися?

По пам’яті, Молоді, 4 – там створене, по-моєму, ОСББ, якщо я не помиляюся. І там є помилки, бо мешканці зробили самостійно ввід туби, яка іде на постачання газу на опалювання. І там ситуація в чому (ну, от якщо я не помиляюся, по Молоді, 4): там треба просто переробити і погодити цей проект з «Волиньгазом». І я думаю, все буде нормально.

сабріна: В Луцьку давно існує проблема каналізаційних люків, корті регулярно кудись зникають. Залишається відкрита дірка і вже неодноразово травмувалися люди. В деяких країнах люки замінили на гумові, в Китаї, наприклад, саму діру закривають дуже міцною сіткою. А в нас, таке враження, що відповідальним особам абсолютно байдуже, допоки в діру не потрапляють їх автівки. Скажіть конкретно - які пропозиції вносили особисто ви для вирішення цієї проблеми?

Пропозиція одна: треба виховувати суспільство. Як приклад, я можу сказати: от мені в цьому році буде 52 роки, жодного разу я люки не крав.

Уважний: Чи дасте ви грошей на пам'ятник Степану Бандері у Луцьку з власної кишені?

Особисто я? Питання стояло відносно пам’ятника Бандері таким чином: коли група депутатів, моїх колег, блокувала трибуну і примушувала людей проголосувати за це питання, тоді я піднявся і сказав: це не повинно стояти як питання розбрату між нами. В кожного є своя точка зору і 4 роки тому я в газеті «Волинь» написав статтю перед 9 травня. Вона так і називалася: «В кожного є своя правда». Тому я з великою повагою відношуся до людей, для яких Бандера – це герой, і з великою повагою відношуся до людей, для яких Бандера – це антигерой. Тому, я вважаю, не треба ображати ні тих, ні інших. І коли встало питання на сесії обласної ради, я вийшов і кажу: якщо це допоможе помирити ту і іншу сторону, я готовий від себе дати грошей, тільки сідайте і давайте почнемо працювати. Але, на жаль, це не вплинуло. І там десь в кулуарах мені казали: ну, послухай, це ж не в твоїх грошах сама суть питання. Питання в тому, щоб показати, щоб заблокувати, щоб погалдіти, пошуміти і так далі. Врешті, було прийнято рішення як компроміс: наш колега, член Партії регіонів, голова ОДА, від фракції Партії регіонів запропонували альтернативу: давайте ми будемо виділяти гроші на благоустрій навколо того пам’ятника, а ви збирайте на пам’ятник.

І далі я хочу сказати відносно пам’ятника: не треба нікому ніколи нав’язувати. Я вчора вже прочитав, може, і на «Волинських новинах», що вже з протягнутою скринькою активісти їдуть в інші області. А я задаю питання: що 300 тисяч не можна назбирати в наших патріотів тут, на Волині? Скажіть, будь ласка. Якщо у Луцьку не можуть назбирати, то про який пам’ятник можна говорити? Тому це не має бути розбратом, це потрібно, щоб воно було від серця. Тому, я вважаю, що це питання не так повинно ставитися. Якщо є в кожного своя думка, він повинен дати гроші. Це його абсолютно внутрішнє. Якщо ні – не треба перегинати. Такий пам’ятник користі не дасть, якщо він через силу буде встановлений.

Уважний: Де, якщо не біля РАЦСу, можна встановити пам’ятник Бандері у Луцьку?

Дуже нормальна пропозиція була і моя так і залишається – вулиця Степана Бандери. Вона закінчується, там є невеличкий скверик. От у тому скверику саме доречно було би поставити той пам’ятник. Я, як людина, яка відповідає за «комуналку» на Волині, я бачу це просто продовженням цієї вулиці. І це було б абсолютно нормально.

От біля РАЦСу… Є багато родин, повірте мені, і ми вже бачимо, як збирають гроші лучани на цей пам’ятник, якщо ми сьогодні проводимо соцопитування, то, переважна більшість, чому не було прийнято рішення і в облраді, і переважна більшість депутатів казали: не треба. В мене є інші переконання. Ну от якщо діти від родини, яка не вважає Бандеру героєм, то як їм підходити, як заходити до РАЦСу? Я вважаю, що це неповага до самих же мешканців, своїх колег, до своїх побратимів. Абсолютно ненормальна ситуація.

Юрій Кондратович: Шановний Олександре Костянтиновичу, як Ви гадаєте, чи було б доцільним на Волині створити обласну молодіжну раду при голові ОДА для активізації молодіжної політики в області?

Вона є, вона діє. Є громадські ради. Будь ласка, якщо у вас є бажання, приходьте, будемо працювати.

Приходьте, ми це питання будемо обговорювати.

Знайдемо вам місце і ви будете працювати. Активні молоді люди в усі часи потрібні суспільству.

ReVadik: Не секрет, що Ваші стосунки з голово ОДА Борисом Клімчуком доволі натягнуті. Ви мітете на його крісло?

Ні, абсолютно ні. В нас стосунки дуже добрі, і це можуть підтвердити усі. Десь взялася ця надумана історія, що в нас такі не дуже хороші стосунки. Але, я вважаю. Це не заважає нам абсолютно. Ми обидва достатньо маємо розуму і працюємо далі на благо нашої рідної Волині. Це не правда.

Sterg: В СМИ и на местном телевидении уже неоднократно поднимался вопрос о злоупотреблениях руководством облпотребсоюза. Как Вы относитесь к тому, что эта организация зарабатывает десятки миллионов гривен, безнаказанно грабит предпринимателей, собирая благотворительную помощь на реконструкцию рынков Центральный и Завокзальный?

Давайте я буду давати відповідь мовою громадянина, щоб виказати повагу. Ко мне обратилась группа предпринимателей с рынка. Це звернення я підписав на прокурора області і на начальника МВС. Наразі там є кримінальне провадження, іде далі розслідування і я думаю, на обласній сесії ми теж будемо звертатися до прокурора області, щоб поставити у цьому крапку. Там є, на мою думку, я не маю права так говорити, багато зауважень.

Уважний: Минулого місяця ви наголошували, що майбутнє ДП «Волиньторф» на сьогодні вирішується у профільному міністерстві. То хто ж наразі керує підприємством. І чому бунтували працівники ДП?

Для мене до цих пір не зрозумілим є той бунт. Є державне підприємство і керівник вищестоящий, якому підпорядковане це підприємство. Він приходить, він бачить, що треба поміняти керівництво, він його і міняє.

Що стосується «Волиньторфу»: на сьогоднішній день директор, який був директором «Волиньторфу», залишається в.о., в нього право підпису. До кінця ще цей інцидент не вичерпаний, але ми думаємо, що ми його улагодимо.

Unikalka: Чому Маневицьке торфопереробне підприємство успішне, а Ківерцівське – на межі банкрутства?

Так не можна говорити. Ситуація у тому, що маневицьке підприємство «Волиньторф» взагалі унікальне. Якщо ми говоримо про торф і поклади на Волині, то це майже 32% усіх покладів, які є сьогодні в Україні.

«Волиньторф» виробив продукції в минулому році 112 тисяч тонн, і з них 42 тисячі тонн торфобрикетів були експортовані. Сьогодні ми відправляємо торф в 7 областей України, при чому, я хочу сказати, що використання торфобрикетів – це галузь освіти, галузь охорони здоров’я – збільшилося майже на 25% порівняно з тим же самим 2010 роком. Це теж впровадження програми енергозаощаджень. Це те що ми в минулому році тільки на 98 мільйонів по закладах освіти і охорони здоров’я перевели на твердопаливні котли. Оце все дає таку роботу підприємство.

пульс землі: Доброго дня. Розкажіть, яку музику Ви слухаєте? Як відпочиваєте?

Дуже полюбляю в суботу-неділю, якщо виходить, відпочивати вдома, в тиші. Поспати, сходити в сауну, з’їздити на рибалку і на полювання. Отакому відпочинку я надаю перевагу.

Роза: Чий портрет стоїть на Вашому робочому столі?

Нема ніякого портрета на моєму робочому столі. Стоїть календарик з Партії регіонів. За мною – портрет Віктора Федоровича Януковича. А ще на столі в мене – відкритий ноутбук. І все. Більше немає ніякого портрету.

Уважний: Як ви ставитеся до того, що часто люди ходять на політичні мітинги за гроші? В чому причини такої ситуації?

Я вважаю, це дуже негативно. Для того, щоб людина приходила і піднімала якесь питання, повинен бути поклик його душі. Це розмова не 2-3 хвилин. Я вважаю, що це, по-перше, наше виховання. Це як питання відносно люків. Це виховання людини.

Unikalka: Чому, на Вашу думку, збанкрутів Рожищенський сир завод, чи є шанси його відродити?
Це бізнес. Важко говорити, там є багато складових. На сьогодні є інвестори. Про них поки не буду говорити. Є їх плани реанімувати підприємство. Дай Бог, щоб вони здійснилися.

Unikalka: Який найбільший здобуток Волині за останні 3 роки, на Вашу думку?

Стабільність. Я вважаю, що на Волині сьогодні є стабільність, є розуміння виконавчої гілки влади і представницької гілки влади. Це практично по всіх районах і в тому числі і в області. Я хочу подякувати і колегам-депутатам. Піднімаються і політичні питання, але коли питання відносно того, щоб прийняти рішення по територіях – майже одноголосно ми голосуємо за те чи інше рішення, яке йде на користь території.

Сава Ігнатіч: Який у вас місячний дохід?

Показаний у моїй декларації, декларація оприлюднена.
Які дії будуть приймати на Волині, щоб попередити підтоплення і боротися з їхніми наслідками?

За ініціативою Президента України у 2011 році на Волинь з держбюджету на заходи по захисту від підтоплень, на украплення дамб, відновлення дренажних систем і так далі була виділена сума 22,5 мільйона. З обласного бюджету на ці заходи було в 2011 році 2 мільйони. В 2012 році так само по дорученню Президента на Волинь з держбюджету інвестовано на ці заходи 11,5 мільйона гривень і з обласного бюджету – 1 мільйон гривень. Загальна сума – майже 40 мільйонів за два роки. Це унікальна сума. Це просто за роки Незалежності ми вперше почали укріпляти і проводити заходи, які на сьогодні нам дали можливість: захистити від підтоплення майже 120 населених пунктів. Це біля 3 тисяч садиб, біля 10 тисяч населення і 18,5 тисячі гектарів землі.

В програмі в нас, щоб повністю закрити цю тему, на це рік ми зробили проектно-кошторисну документацію на 16 мільйонів. Я думаю, частково ці гроші будуть інвестовані. До 2015 року ми плануємо в цьому напрямку для того, щоб повністю закрити цю тему, інвестувати біля 38 мільйонів гривень.

Русич: Підете цього року на Бандерштат?

Ні.

Unikalka: Володимир Бондар свого часу подав гарну ідею щодо утеплень будівель у місті. Такий будинок є на проспекті Перемоги. Чи будуть ще утеплюватися будинки чи дитсадки за такою технологією?

Сьогодні є унікальна програма, яка була презентована у вересні минулого року, щодо надання ОСББ кредиту по 3% річних з відтермінуванням проплати на 1 рік. Я не можу сказати, що це є пілотний проект, але ми і Дніпропетровська область – єдині дві області в Україні, які скористалися цими можливостями і взяли кредит.

Минулого року 7 ОСББ взяло кредити на загальну суму біля 7 мільйонів гривень. На що вони їх будуть використовувати, це особиста справа ОСББ: на заміну вікон, утеплення будинків чи інше.

Як щодо будівництва пам’ятника Християнського Милосердя?

На засіданні бюджетної комісії розглядалося знов це питання. Я запитав, скільки треба грошей на цей пам’ятник. Мені дали відповідь: 30. Я сказав, що фонд Партії регіонів і члени ПР нарахуємо 14,2 тисячі по гривні. Ми вже сказали своїм організаціям в районі. Я думаю, ті 30 тисяч дасть Партія регіонів на пам’ятник Милосердя.

Представники «Свободи» заявили, що ініціюватимуть відміну святкування на державному рівні Дня Перемоги. Яка Ваша позиція щодо цього?

Моя позиція була, є і буде однозначною. Це – наші герої, наші діди, наші прадіди і велика їм шана. І те, що ініціює «Свобода», я вважаю це великою глупостю. Ще раз підкреслюю: в кожного є своя правда і її треба поважати.

Як справи із підприємством «Волиньвугілля»? Зокрема, з шахтою №5?

В минулому році стояло питання про закриття 1-ої, 5-ої і 9-ої шахт. Наша пропозиція була однозначною: 5-ту шахту ми можемо дати дозвіл закрити, бо там 253 працівника тільки працюють. Вже є заходи, в які шахти ми будемо їх перерозподіляти. Там нема проблем. Ми готові, без питань. Але перша і дев’ята шахти – однозначною наша пропозиція була: це повинно відбутися тільки, коли буде працювати принаймні перша лава нашої 10-ої шахти.

Що б Ви побажали користувачам «Волинських новин»?

Я бажаю всім здоров’я, бо коли є здоров’я, є можливість і працювати, і відпочивати. А взагалі, я бажаю, щоб ви дійсно були незалежні і незаангажовані.
Голова Волинської обласної організації Європейської партії України Олена Голєва 23 вересня була гостем чату на «Волинських новинах».
Політолог, директор Інституту глобальних стратегій, лідер політичної партії Єдиний центр, політолог Вадим Карасьов
Народний депутат, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук 15 вересня взяв участь у віде-очаті «Волинських новин». Під час спілкування з…
Коментарів: 3
Wakar Показати IP 2 Квітня 2015 02:46
Thkniing like that shows an expert's touch
Arieev Показати IP 3 Квітня 2015 07:47
A rolling stone is worth two in the bush, thanks to this artielc.
Def Показати IP 5 Квітня 2015 15:39
Brinilalce for free; your parents must be a sweetheart and a certified genius.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus