USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Нас хвилює, що все так спокійно. Чат з Олександром Пизою
Балакаємо з головою партії "Фронт змін" у Волинській області Олександром Пизою.

Редакція "ВН": знаємо, що "Фронт змін" практикує якусь технологічно нову систему паралельного підрахунку голосів. У чому її новизна?
Насамперед, лише на Волині в процесі виборів члени ДВК, спостерігачі, додаткові спостерігачі від «Фронту змін», мобільні групи для підрахунку голосів, районні штаби, обласний штаб налічують близько 5 тисяч осіб. Є програмне забезпечення, є центральний сервер, є технологічна платформа, яка дозволяє в он-лайн режимі фіксувати явку членів комісій та спостерігачів на свої робочі місця. Робота почалася в 6: 30 ранку. Також розроблена технологічна карта для всіх 5 тисяч осіб, в якій визначена дислокація кожної особи і перелік того, що кожен має робити погодинно. Основне завдання – це мати правдиву інформацію стосовно підрахунку голосів і оперативно реагувати на фальсифікації. Із усіма випадками фальсифікації голосів ми будемо бороти у юридичній площині. Інформація від первинних джерел передається через SMS-повідомлення в округи, а потім у область. І ми можемо в он-лайні подивитися ситуацію в розрізі по області.
Редакція "ВН": Які порушення ваша партія фіксувала сьогодні? Наскільки вони були серйозні?
Надзвичайно тяжких порушень не виявлено. Загальна системна вада – це низький рівень кваліфікації голів і членів комісії. Це мотивується двома причинами: невчасним і неповним фінансування із боку держави і другим – надмірним політичним тиском і протистоянням, яке і  відштовхнуло людей від участі у виборах у якості членів комісій.
Roman: Особисто вам подобається рекламна компанія Яценюка?
Вона не була схожа на рекламу, до якої звикли люди. Це була агітація і в цьому полягала її відмінність. Якщо це була б реклама, то ми б мали значно більший результат А ми говорили правду, а ось правду в наш час ніхто не хоче чути, адже вона гірка.
Солдат Джейн: У вас така агресивна реклама... Жуть! Чи ставили за мету налякати Україну?
Спочатку було завдання привернути увагу. Я не думаю, що було б добре, якби Арсеній Яценюк із бравурною походкою Вітаса і голлівудською посмішкою томним голосом говорив би, що в нас все буде добре і дуже добре.
Roman: Пане Олександре, у вас ці вибори - своєрідне "бойове хрещення". Чого чекали найменше, коли тільки готувалися керувати передвиборчою компанією кандидата в президенти?
Упередженого відношення, перекручень і явної брехні у бік Арсенія Яценюка.
Солдат Джейн: Ви будете спати вночі? А ваш шеф? Якщо ви працюєте з 6.30, то чим будете підбадьорюватися протягом ночі: кава, ред бул чи колеса?
Я спав із 15:40 до 16:15 і після восьмої години буду на дислокації керівництва штабу, куди інформація оперативно стікається в режимі он-лайн і буду оперативно реагувати на можливі порушення під час підрахунку голосів. Арсеній Яценюк також буде в Києві в штабі. А підкріплюватимемося будемо кавою, а можливо будемо в режимі «бодрствования» наче в караулі у війську.
Солдат Джейн: А скільки ви платите своїм спостерігачам і членам комісій?
На питання про гроші і про особисте не відповідаю. Вони (наші члени комісій і спостерігачі) не образяться, ми їх не підведемо.
Солдат Джейн: Скільки волинський штаб купив випивки для святкування перемоги? А скільки для скорботи з приводу поразки?
Оскільки це наша із Арсенієм Петровичем перша виборча кампанія, то поразки не буде. Майбутнє не програє, майбутнє попереду. А ось про випивку ще не думали, - «первым делом - самолеты…».
Редакція "ВН": Який у вашої партії найпесимістичніший прогноз  результатів першого туру? З реальних. І який планується план дій, якщо він стане реальністю? 
Найпесимістичніший, -це коли ми не проходимо у другий тур. Але ми не спринтери, а ми стаєри. В нас забіг на довгу дистанцію. Ми йдемо на вибори до органів місцевої влади на всі рівні. Тому що Президент, який би він не був би мудрий не справиться без підтримки людей. Це показ приклад Ющенка, який насправді був самотній, а ми йому не допомагали. Арсеній Яценюк це зрозумів. І надалі ми перемагатимемо по всьому фронту.
Заноза: Ви публічна людина. Народ найбільше цікавить питання про гроші і особисте. Чи ви не знали куди вляпалися?
Гроші люблять тишу, а я не йшов у світські раути чи бесіди із Катею Осадчею. Нам треба дбати про державу.
Редакція "ВН": Зневіра і апатія в людей - річ зараз звичайна. Ви маєте аргументи, які б переконали песимістів, яких зараз дуже багато?
Я впевнений, що зміниться. Але ж ми розуміємо, що не може бути ситуації, коли не можуть вибрати нікого. Це в більшій мірі стосується місцевих виборів, коли люди не бачать достойних людей. Їм треба брати відповідальність у власні руки, йти на вибори депутатами і рятувати свій район, місто чи село А те, що в нас невідповідальна і невідповідна влада…так це ми її обирали! Це наша халатність! Чи ми хочемо, аби за нас голосували китайці?!
Редакція "ВН": Яким видом ЗМІ ви надаєте перевагу. І які вважаєте найкращими для висвітлення ходу виборів?
Найбільше інформації мені дає Інтернет і за цим майбутнє. І ми на це буде звертати увагу, адже це доступ до свідомості молодих людей. Але найпотужнішою «важкою артилерією» є телебачення. Можливо, його замінить Інтернет-телебачення у майбутньому. Виходить парадокс: хто має більше коштів, той більше може мати більше політичної реклами на телебаченні, тим самим створити суспільну думку, додавши до цього друковану пресу, не будучи при цьому державницькою людиною. Він навіть може бути ворогом України, але мати достатньо коштів мати, аби зроби собі позитивний піар. Цьому може протистояти лише свідомість людей. За це ми і боремося.
Roman: Скажіть чесно, чия реклама, (окрім яценюкової звісно) вам подобається ще? Не як яценюківцю а як простому і щирому українцю?
Мені подобається реклама, яку робить Олесь Санін.
Редакція "ВН": Ви були готові до такого спокійноо дня голосування? Адже ні серйозних порушень, ні скандалів...
Це нас насторожує і ми все-таки очікуємо фальсифікацій під час підрахунку голосів, під час транспортування протоколів. Ми маємо і зовнішніх спостерігачів, і кур’єрів, котрі пильно стежитимуть за будь-якими проявами фальсифікацій. Це і є команда Яценюка на Волині і її значна частина працює на громадських засадах за переконанням. Додамо, що близько 15 % цих людей – це юристи.
Голова Бюро Волинської обласної організації партії «Сильна Україна» Сергій Ющак 26 липня був гостем прямого ефіру інтернет-телебачення "Волинських новин" і…
У відео-чаті «Волинських новин» 15 липня взяли участь головні організатори євроінтеграційного проекту Європейських Днів Добросусідства «Кордон 835» - голова Фундації…
12 липня народний депутат України Ксенія Ляпіна була гостею прямого ефіру інтернет-телебачення «Волинських новин» і відповідала на запитання ведучого й…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus