USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Віталій Буряк: Про патріотизм і псевдо

Свою думку про патріотизм нікому не хочу нав’язувати. Тому, кому вона не цікава, прошу – не читайте далі! Далі – не про вас.
А тепер, коли не цікавих немає, саме для тих, хто мене читає, продовжу свою думку і про це, і про все інше.
Спочатку повернемось до моєї публікації-блогу «VIVA VN! Так тримати!» http://volynnews.com/blogs/view/id/329/. І до так званих коментів псевдо-патріотів. Багатьох я знаю, але не додам їм «слави Геростратової» - я ніколи не коментую ні своїх статей, ні своїх блогів. Це мій принцип. Щоправда, «геростратові діти» іноді підписуються моїм ім’ям, щоб здобути собі більшого гонору і спровокувати мене на емоційну, не адекватну відповідь. Як казав мій знайомий, старий одеський конферансьє – НЕ ДОЧЕКАЄТЕСЬ!
Так, я залишаюсь при своїй думці: російськомовний варіант, в додачу англійськомовного, білоруськомовного та польськомовного – є виграшним для «ВН», та й для будь якого волинського сайту. Хоча спровокований засновниками ухід першої команди багато що змінив у перспективі новинного лідера Волині, не залишає актуальності для міжнародної перспективи.
Спочатку цитати з попередньої статті: «Тепер про патріотизм. По-перше, «ВH» (і це вже почалось!) почнуть «бити» за «підтримку російської мови (м’яко кажучи)». По-друге, з цим обов’язково «примажуть» всіх журналістів, які працюють для «ВН». До них, а не до БЮТ, прив’яжуть всі обіцянки-цяцянки Юлії Тимошенко і її гоп-компаній на місцях! І знову, за продажність бізнесу, відповідатимуть журналісти? Агу, діточки, - а за свої діла кожен відповідатиме сам! Агу, діточки, агу! На журналістів свої кривди вішати не раджу! Ікнеться брехня, та й ще не раз! І відповість – правдою!». Нагадую, що це написано ще 11 червня. Що тут не правда? Партійний блок залишився, журналістів «пішли». І я знову ваш пророк? Сміюсь і плачу!
Агу, псевдо-патріоти! Настав і ваш час! Бо під різними ніками-«анонімами» вас краще мій знайомий називає подібним словом, але на «о», не в образу вам сказано. Я би вас назвав «ад’ютантом Шерхана», із відомого фільму «Мауглі». Бо ви такі і є. Але не про вас мова. Як і не про ваші коментарі щодо висловлення своєї особистої політичної позиції Олександра Пономарьова, Руслани, Ані Лорак, «Другої ріки» - це їх позиція, у тому числі і політична. Я з ними категорично не згоден, але поважаю їх думку. Поважайте і ви думку тих, хто хоч щось робить, а не є просто «ад’ютантом Шерхана».
Мова про той патріотизм, яким я його розумію. Українець – це той, хто розмовляє і володіє вільно, крім своєї, мовами багатьох народів. Українець – це той, хто дає взірець рівняння для кожного, навіть не українця,  але людини. Українець – це той, хто будує не лише свою державу, але і світ. Ярослав Мудрий, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Пилип Орлик, Леся Українка, Олена Пчілка, Нестор Махно, Симон Петлюра, Володимир Винниченко, Михайло Грушевський… Цей перелік видатних українців можна продовжувати і далі. Я готовий навіть скласти, принаймні, їх сотню. Навіть на Волині. Суть одна: це – українці! Це – патріоти! І це слава і гордість нації!
А продажним байстрюкам на початку цієї статті я сказав: не читати! Не для вас!
Щирий, не політичний, українець Віталій Буряк
 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Якось у політиканстві стало «доброю» традицією приписувати собі чужі успіхи у будь-якій сфері життя. Кожен чиновник чи політик «без портфеля»…
У меня есть три композитора, которых я люблю: Микаэл Таривердиев, Энио Мориконэ, Бенни Андерссон. Последний создал группы «АББА», «Европа» и…
Я ніколи не йшов «під хвилю влади». І зараз не піду! Я розумію, що багато хто чекає від мене нових…
Коментарів: 4
Cтудент Показати IP 30 Вересня 2009 15:27
Погано, що нові блоги не виставляються на першу сторінку. Цікавий блог, і коментами був би не обділений
Андрій Калахан Показати IP 1 Жовтня 2009 15:12
Студенту: Справді цікавий запис пана Віталія. Але: http://volynnews.com/adv.php
вого "КРОК" Показати IP 2 Жовтня 2009 01:04
"...Українець – це той, хто будує не лише свою державу, але і світ..." Коротко,зрозуміло й ПРАВДА!!! УКРАЇНСЬКІ ЖУРНАЛІСТИ Є!
Олександр Показати IP 2 Жовтня 2009 18:25
Ну! І хто з українців будує світ? Ющенко - перший справжній український президент? А може, світ будували Мазепа, Петлюра і Бандера? Не смішіть ні мене, ані інших нормальних людей, я вас прОшу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus