USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Віталій Буряк: Чаша Граалю: в далеких пошуках себе

Чому Дванадцать лицарів Круглого столу відправились на пошуки «Чаши Грааля»? Тим самим прирекли на зникнення Камелоту. Чи зникнення Камелоту прирік их на пошуки «Чаши Грааля», щоб повернути силу, волю, чистоту і славу Камелота? «Двенадцеть славных рыцарей ушло. Двенадцать так и не вернулось. Они пошли за тем, что не свернулось, За тем, утраченным, чего и не было. Они – ушли… Они придут, во славе! Коль мы к себе когда-нибудь прийдём. К Святым Словам, Что сказаны заранье. И дай нам Бог рождённым быть собой!»
Ми всі, історики, бігаєм за якоюсь деревяшкою. Чому? В пошуках якось ідола, якогось Мамони. Навіщо? Неивже якась деревина – «Чаша Грааля», так важлива для тебе, для мене, чи для Битія: Познай себе – Пізнаеш Всесвіт!
«Чаша Грааля» – це не фізична “дерев’яшка». Це чаша наповненності гріхів та праведних дій твоєї, і тільки твоєї, Душі. «Чаша Грааля» – це те, що твориш ти Сам: по Передначертанням, по бажанню Долі і, саме головне (!), - по власній волі.
Лицарі Круглого Столу втратили цілістність після передначертаної зради. Вони не зуміли с цим справитись. Тому й втікли… від відповідальності. А куди ж ти дінешся з підводного човна?!
Хіба напророчена «зрада» Іуди не ввела во славу Іісуса? Хіба ти ніколи не замислювався: чому тричі відмовившись від провідника Петро став вище від Іісуса? Хіба ти ніколи не думав: потрійна зрада ліпша за одну? Напевно, страх - сильніше віри. Особливо, коли ти намагаєшся вирішити свої питання.
Чаша Грааля завжди є. В тобі .І і лише ти вирішуватимеш час. Тобі хіба не пора?
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Моя більш ніж піврічна відсутність на Волині багато кого здивувала. На те були мої столичні, власні, сімейні причини. Але мене…
«Ой, - буряк. Пропала моя блузка!». Цей вислів з реклами мене неабияк розсмішив. Але більше здивувало запитання одного знайомого: «То…
13 серпня Міжнародний день лівші в Україні відзначили близько 10 мільйонів людей в Україні. Тобто, майже кожен четвертий. Але до…
Коментарів: 7
Сава Вітер Показати IP 16 Вересня 2008 17:37
Віталію, у Вас рідкісний вінегрет у голові. Співчуваю. Чи не час прийти до тихої, світлої, простої віри в Бога?
Анонімний Анонім Показати IP 16 Вересня 2008 18:15
Віталію, вловлюю Вашу, хай навіть трішки завуальовану, думку. Але тут, відверто, не зовсім та аудиторія до якої можна апелювати подібними речами.
Ну дуже здивований Показати IP 16 Вересня 2008 18:24
Віталію. Я тебе не впізнаю. Чи це хоч ти писав. Аби шо нібудь, невже тебе цікавлять лаври Левандовського
АК88 Показати IP 16 Вересня 2008 21:42
Пане Віталію, що Ви маєте на увазі під "потрійною зрадою"?
Грааль Показати IP 17 Вересня 2008 09:02
Для АК88. Віталія швидше за все примусили написати хоть щось, аби прибрати з головної сторінки статтю, що викриває Шибу. Але так як у Віталія є совість, то він написав відверту нісенітницю в яку вставив месидж про Шибу - "потрійна зрада". Дякую.
Олександр Показати IP 17 Вересня 2008 11:00
Петро став вище від Іісуса?! До такого може додуматись або затятий католик, або безбожник.
Супер Показати IP 17 Вересня 2008 15:01
Як ви всі не зрозуміли. Це Віталій звернувся до Шиби і пояснює йому, що потрійна зрада краща ніж просто одна зрада, а чотири рази зрадити - це взагалі кайф, а зраджувати постійно - це доля Шиби. "Напевно, страх - сильніше віри" - супер, супер, супер!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus