USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44
Віктор Левандовський: «Я завжди грав за команду «стариків»


Інтерв’ю в газеті «Луцький замок»,
 № 26 від 03 липня 2008 р.
  
Про попередню роботу
З 1999 року став одним із засновників Асоціації захисту прав молоді Волині – молодіжної громадської організації, і пройшов шлях від волонтера до голови. За роки роботи в Асоціації було започатковано цілу низку програм та проектів, найбільш важливими з яких є «Молодіжний центр праці», «Газета для молоді та громадських організацій «Ініціатива», «Конкурс мікро-грантів для сільських громад» тощо.
З 2005 року працював консультантом Проекту Уряду України та Світового Банку “Фонд соціальних інвестицій”, який був одним з наймасштабніших проектів у соціальній сфері України за напрямками діяльності та обсягами фінансування. Проект виконувався в усіх областях України,  в рамках діяльності якого на Волині на конкурсній основі було підтримано 30 проектів на загальну суму близько 7 млн. грн., спрямованих на покращення якості соціальних та комунальних послуг.
Також, я працюю над кандидатською дисертацією та викладаю на кафедрі політології Волинського національного університету імені Лесі Українки.
Із «третього сектору»
В 2006 році до мене як голови громадської організації звернувся один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко та запропонував місце у списку до міської ради. Хоча наша організація є позаполітична, але було прийнято командне рішення йти у владу з метою більш ефективного представництва інтересів молоді та «третього сектору» в цілому.
З набуттям статусу депутата, я активно включився у партійне життя Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». На сьогодні як член бюро організації працюю на впровадженням  напрямку програми «Український прорив – громадянське суспільство», налагодження ефективних механізмів між виборцями та депутатами. Наприклад, одним із ініційованих мною  проектів у Волинській області – проведення постійних публічних звітів за виконання передвиборних програм «БЮТ звітує перед громадою».
Про роботу міської ради та виконкому
Луцька міська рада – один з прикладів ефективного управління в місцевому самоврядуванні України. Протягом 2006 -2007 років спільно з міським головою Богданом Шибою та депутатами всіх фракцій були започатковані надважливі програми спрямовані на ремонт доріг, дахів, ремонт шкіл та культурних закладів. Як результат – перевиконання бюджету дозволяє не лише виконувати заплановані заходи, але й ініціювати вирішення тих проблем, про які за роки незалежності навіть не обговорювали як-от будівництво дитячих та спортивних майданчиків.
Перехід у виконавчі органи влади це …
Закономірний процес, адже на відміну від поділу влади в Україні, на рівні місцевого самоврядування не існує поділу між законотворчою та виконавчою владою. Система місцевого самоврядування на рівні міста функціонує як «працююча корпорація», яка сама приймає відповідні рішення і сама ж, власними силами (виконавчими органами), виконує ці рішення. Це один з основних принципів Хартії місцевого самоврядування. В той же час має місце певна субординація інститутів ради: міського голови, виконавчого комітету та депутатів. Тому, маючи досвід депутатської діяльності мені цікаво його поєднати з безпосередньою діяльністю у виконавчих органах Луцька.
Плануй – виконуй
Сьогодні як керуючий справами продовжую працювати над починаннями в сфері вдосконалення процесу управління кадрами, впровадженням політики якості, оптимізації структури департаментів, управлінь та відділів, організації роботи виконавчого комітету тощо. У виконавчих органах міської ради працюють професіонали, своєрідний сплав досвіду та молодості, які керуються девізом: «Плануй, виконуй, перевіряй та роби висновки».
Одним з важливим напрямків роботи є формування Державного реєстру виборців міста Луцька. Цей процес охоплює  впорядкування написання вулиць згідно чинного правопису перейменування паралельних або вулиць-двійників, забезпечення належних умов якісного обслуговування з надання паспортно-візових послуг.
Парадокс, але в ХХІ столітті в паспортному столі відсутня електронна база жителів міста, а реєстрація проводиться в ручному режимі на відривних талонах, які згодом передаються в адресне бюро. На мій погляд, це і є однією з основних причин того, що на виборах 2006 та 2007 років списки виборців були з помилками. Чекати на забезпечення належного рівня фінансування з боку держави ми не можемо, тому міська рада прийняла відповідну програму, і розпочала  вирішувати цю проблему самотужки.
Перейменування вулиць – громадянська справа
Окрім профільної депутатської комісії до процесу ми залучили фахівців Волинського національного університету імені Лесі Українки, відомих краєзнавців та представників громадськості. За аналогією з 1991 роком, робоча група напрацює варіанти перейменувань з врахуванням історичних, географічних, соціально-політичних складових, і запропонує депутатам.
Невиправдано, на мій погляд, функціонування назв-ідеологем радянської епохи – Радгоспна, Пролетарська тощо. Головне в цьому процесі – врахувати думку громади та уникнути протиставлення історичних подій, героїв тощо. Запрошую всіх зацікавлених до процесу обговорення та прошу надсилати власні пропозиції в міську раду.
На відповідальній посаді в такому молодому віці
У мене в житті завжди так траплялось, що я зі школи, виступаючи за різні гуртки та граючи за місцевий футбольний клуб завжди грав за старших по віку, або як називали у нас в команді за «стариків». А якщо серйозно, я намагаюсь не брати на себе відповідальності  за ту ділянку роботи, яку не можу виконати.
Вільний час
Робота займає левову частку мого часу, тому вільний час намагаюсь проводити із сім’єю. Депутатська діяльність сприяла захоплення ще одним видом спорту (окрім футболу) – тенісом. До мене як до депутата звернулись представники дитячої федерації та однойменного клубу «Олімпія», з проханням підтримки функціонування в нашому місті тенісного центру на вул. Кравчука, 13.
Враховуючи постійне недофінансування спортивної сфери, в державі стадіони та майданчики фактично не будуються, тому залучення приватних інвестицій – це один з можливих напрямів роботи для місцевої влади. Сьогодні на кортах «Олімпії» займаються понад 250 підлітків, які виборюють нагороди не лише на всеукраїнських, а й на міжнародних змаганнях. Але найважливіше, що це дає можливість молоді не шукати «пригод» в під’їздах, а бути зайнятим цікавим та захоплюючим видом спортом.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Розвиваючи тему проведення українських баркемпів, маю намір анонсувати нашим землякам, лучанам проведення Другого Луцького Баркемпу. Що таке Баркемп як формат…
Взяв я собі клієнт-банк від Надри. Виявилося, шо я таки перший клюнув на ту тєхнологію, бо не обійшлося без граблів.…
Становлення громадянського суспільства та його інституцій є однією з головних складових переходу від авторитаризму до демократії. Ще до проголошення незалежності,…
Коментарів: 1
Чорна кава Показати IP 6 Серпня 2008 14:11
Микола, БЮТ на Волині щось трохи того... не фаонтан. Хлопче, повпливай там позитивно на них.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus