USD 41.30 41.75
  • USD 41.30 41.75
  • EUR 41.30 41.75
  • PLN 10.40 10.65
Вероніка Романович: Петиція «Про обмеження громадянських прав»
11 Листопада 2015 13:44
0
Петиція "Про обмеження громадянських прав"

Прошу допомоги у підтримці та поширенні.

Петиція:”Про обмеження громадянських прав” оприлюднена 09 листопада 2015 року на сайті Верховної Ради України Електронні петиції.

Категорія:“Забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізація прав і свобод громадян”, “Про обмеження громадянських прав”.

"Пропоную внести зміни до Конституції України, Кримінального кодексу України статтю щодо покарання осіб, які вчинили злочин, пов’язаний із замахом на територіальну цілісність, суверенітет України, а також причетність до терористичної діяльності, організації корупційних угрупувань, перебуваючи на державних посадах, покарання у вигляді тимчасового обмеження громадянських прав. Це має виражатись у позбавленні на 10 років (десять) виборчого права (пасивного, активного) та довічна заборона на діяльність в органах державної влади та місцевого самоврядування, перебування в політичних партіях тощо. Зазначені особи мають бути максимально обмежені у можливості впливати на політичні процеси в Україні".

Може скластись враження, що ідея часткового обмеження громадянських прав суперечить нормам міжнародного права щодо захисту прав людини та громадянина. До цих норм приєдналась і Україна. Проте слід зважати на те, що жодна правова норма не є догмою, а тому за певних умов може бути обмеженою. Часткове обмеження громадянських прав траплялося в демократичних країнах, зокрема у повоєнній Австрії. Це стосувалося осіб, які перебували в нациській партії, були причетними до військових злочинів та злочинів проти людяності. В даному випадку йдеться про обмеження лише політичних прав осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, або уникли такого покарання. Це обмеження з метою послабити можливості, визнаних судом у скоєні злочину, осіб негативно впливати на політичні, власне, реформаторські процеси, які вони зо всією очевидністю не підтримують й ніколи не підтримують. Радше навпаки – всіляко чинитимуть опір.

Це особливим чином стосується періоду перетворення держави з посттоталітарної на демократичну.

Обмеження політичних прав ніякім чином не стосуються права на житло, освіту, медичне обслуговування, соціальну допомогу, працю, підприємницьку діяльність. Не обмежує в праві вільно пересуватись в країні та виїжджати за кордон.

https://itd.rada.gov.ua/petitions/Petition/Index/708?aname=published

      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
На днях заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд зі студії «5-го каналу» заявила, що пріоритетним завданням наступної сесії ВРУ…
Дев’ятого листопада цього року на сайті Верховної Ради України було оприлюднено петицію «Про обмеження громадянських прав». З текстом Петиції можна…
В чому кожного разу переконуєшся, незалежно чи справа є особистою чи загальносуспільною. Якщо про справи загальносуспільні, що так чи інакше…
Коментарів: 1
Так Показати IP 14 Листопада 2015 10:20
Дивує непрофесійність редакції сайту, яка цю вкрай важливу інформацію для громадян України тримає разом з авторськими есе. Це нагадує анекдот про те, як побудували в мікрорайоні громадську лазню з роздягальною через дорогу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus