USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Сергій Григоренко: Дякую лучанам за перевиконання бюджету!

Наше місто стрімко розвивається, розбудовується і змінюється. Міська влада докладає чимало зусиль для того, аби Луцьк дійсно був європейським. Звісно, дуже багато питань залишаються ще не вирішеними, але є  і позитивні тенденції. Мені як лучанину дуже приємно, що всеукраїнський журнал „Фокус” у липні цього року, за результатами дослідження, відніс Луцьк  до провідної  десятки міст України, де існує  сприятливий клімат для проживання та розвитку бізнесу.
Однією з проблем у розвитку нашого міста є нестача дитячих дошкільних закладів. Багато приміщень у попередні роки потрапили до рук приватних структур. На Волині тоді спостерігався спад народжуваності, але ж варто було б подумати і про майбутнє. Тепер Волинь по праву претендує на одне із перших місць в Україні за кількістю новонароджених, і зрозуміло, що дошкільних закладів не вистачає. Звісно, депутати працюють у цьому напрямку.
Нещодавно з ініціативи фракції Блоку Юлії Тимошенко у Луцькій міській раді продовжили тривалість робочого дня вихователів до 20-ї години. Частково це зняло проблему, адже, погодьтеся, складно забрати дитину до 18-ї, коли батьки працюють також до 18-ї. До того ж, почали функціонувати додаткові групи.
Однак цього недостатньо, тому вже у цьому році в бюджеті міста закладені кошти для проектної документації дитячого садочка на 300 місць у 55-му мікрорайоні міста. А через рік можна буде приступати до його будівництва.
Ще одна проблема Луцька, яка особливо турбує мене як голову постійної депутатської комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму - міський стадіон «Авангард».
Це питання нещодавно розглядалося на засіданні нашої комісії. У 2001 році міський голова Антон Кривицький уклав договір про співпрацю з ФК „Волинь”. У відповідних документах прописано перелік послуг, які надавало місто, наприклад, розраховуватися за комунальні послуги, а клуб зобов’язувався забезпечувати умови для тренування. Але не було підписано договору оренди.
Виходить, що футбольний клуб без жодних дозволів почав реконструкцію. Ніби й благородна справа, але без згоди громади. На засідання депутатської комісії ми запрошували керівництво ФК «Волинь», але документів про оренду так і не вдалося побачити.
В результаті страждають лучани, вони позбавлені можливості займатися спортом, їх або виганяють, або ж стадіон взагалі закритий. Вважаю, що міський голова Богдан Шиба діє правильно, вкладаючи кошти в реконструкцію легкоатлетичних доріжок. Думаю, варто об’єднати зусилля виконкому та депутатів, аби стадіон був доступним для людей.
Одним з пріоритетних завдань міської влади вважаю ремонт доріг та асфальтування дворових територій. Звичайно, за дванадцять місяців цього року відремонтувати всі дороги нереально.
В 2008-му виділено кошти  на облаштування головних магістралей, наприклад проспекту Соборності, вулиць Набережної, Глушець, Конякіна, Клима Савура, Огієнка. Крім того, буде впорядковане асфальтове покриття у багатьох дворах, особливо в районах багатоповерхової забудови у 33 та 40 мікрорайонах міста.
Вважаю, ці роботи суттєво покращать стан луцьких доріг, а у наступному році можна буде приступати до ремонту покриття і  на менших вулицях.
При міській раді з ініціативи фракції БЮТ створено громадську приймальну, де щодня з 14-ї до 17-ї чергують депутати. Вважаю цей крок позитивним, адже таким чином люди краще можуть донести свої проблеми до нас, представників місцевого самоврядування. 
Зазвичай лучан турбують  питання, що стосуються житлово-комунального господарства, або ж виділення матеріальної допомоги. У когось тече дах чи виникають неполадки з сантехнікою, когось виселяють із помешкання... Іноді скаржаться на перевізників. Більшість звернень – насущні. Ми ж намагаємося, аби на таких зустрічах був юрист, тому деякі питання можна вирішити одразу. Часто готуємо депутатські запити, які згодом оприлюднюємо на сесії міської ради.
Користуючись нагодою, хочу подякувати лучанам  за постійне перевиконання міського бюджету, що дає змогу реалізовувати серйозні міські програми, такі як будівництво дитячих та спортивних майданчиків, асфальтування вулиць і дворів, реконструкція дахів в багатоповерхівках.
Працюють мешканці міста, працюють підприємства, сплачуються податки, а завдяки цьому вдається реалізовувати задумане. Звісно, навіть за таких умов на все коштів не вистачає, але позитивну динаміку не можливо не відзначити.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Попри те, що у багатьох цивілізованих країнах туризм – чи не основна стаття доходу. Я сам багато років захоплююся пішохідним…
З коштів перевиконання бюджету міста на видатки загального фонду передбачили 8,7 мільйона і на бюджети розвитку – 35,5 мільйона.
Більшість коштів перевиконання обласного бюджету планують спрямувати на обласні комунальні заклади
Коментарів: 35
Юзьо Показати IP 5 Серпня 2008 22:53
Все ніби й погано, але ніби й добре. Хочеться Павловичу сподобатись і в партії плюса заробити, ну і...
Анонім Показати IP 6 Серпня 2008 10:40
А хто він, цей хлопчисько, щоб дякувати лучанам? Манія величчя.
Лучани Показати IP 6 Серпня 2008 10:48
Та нема за шо! Приходь ше!
Анонім Показати IP 6 Серпня 2008 10:53
Поки краще у нього виходить Павловича лизанути, бо, кажуть, за саме за цей лизальний інстинкт йому по партійній лінії догану оголосили.
Анонім Показати IP 6 Серпня 2008 11:36
ДЕПУТАТ-ВИМАГАЧ.а як гарно пише.МОЛОДЕЦЬ ДАЛЕКО П1ДЕ.
Анонім Показати IP 6 Серпня 2008 11:49
цей хлопець права рука при земельн1й комiсii по загальних питанях.
Василь Показати IP 6 Серпня 2008 12:06
Ну, не по таких вже й загальних) А по зовсім "канкрєтних"
urbanajangla Показати IP 6 Серпня 2008 12:11
Дякую своїй Юлі за інфляцію ;)
АнонімКо Показати IP 6 Серпня 2008 12:54
Звісно, не все так красиво, як описує пан Сергій. Проте він, на відміну від багатьох, у тому числі й у БЮТі, дійсно прагне зробити хоч щось на краще у місті. Я особисто його поважаюх людей за відкритість і принциповість, а також за те, що у нього відсутня пиха, яка присутня у багатьох людей подібного рівня.
Яворська Показати IP 6 Серпня 2008 12:57
А чого в лучан не питають, що вони хочуть: легкоатлетичні доріжки чи футбол вдома, в Луцьку?..
Hatahama77 Показати IP 6 Серпня 2008 13:21
Не знаю, який він хапуга, але коли був дрес-кодівський скандал, цей депутат захищав журналістку Анну Ковалінську від радавського безпредєла до кінця. Так шо він боєць!
Анонім Показати IP 6 Серпня 2008 13:28
Всі хто не боїться Радавської - бійці!!!
ВасильКо Показати IP 6 Серпня 2008 13:32
та ви шо!!! відкритий і принциповий! боєць! Негайно назвати вулицю його іменем!
Надія в очах Показати IP 6 Серпня 2008 13:35
Григоренко політик. А мистецтво політики - це досягнення компромісу. То чого накинулись на людину?
Лихий Показати IP 6 Серпня 2008 13:36
Цей хлопець ясно шо не взірець політичного діяча, але він прийнаймні робить і конкретні справи для міста.
Не Анонім Показати IP 6 Серпня 2008 13:37
Одна з небагатьох записів в блогах, де депутат не перераховує свої наукові праці або кидається гаслами а пише про конкретні речі.
Marmuletka Показати IP 6 Серпня 2008 13:38
Мені він симпатичний. Давай Сергійко, дій!
Петрович Показати IP 6 Серпня 2008 13:41
Я спочатку не зрозумів фрази "дякую лучанам за перевиконання бюджету". Чому нам а не чиновникам? А потім поняв що саме ми, жителі міста маєм заслугу в цьому. На нашій праці і на наших податках бюджет і будуєця. Головне шоб кошти йшли на правельні і добрі справи.
Лихий Петровичу Показати IP 6 Серпня 2008 14:15
З мене вираховують податки. То чого мені дякувати - від мене нічого не залежить. Аби вони там тільки ділили той бюджет як треба.
Віктор Левандовський Показати IP 6 Серпня 2008 21:01
Людина висловила свою офіційну позицію - має право, і крім того має сміливість це декларувати - а це зачот +1!
Анонім Показати IP 6 Серпня 2008 23:22
Думаю, що в хлопця все складеться у житті. За останній рік депутатства дві квартири купив і дві машини. ГОЛОСУЄ напевно правильно!!!!!!!
Віктор Левандовський Показати IP 7 Серпня 2008 06:55
2Анонім: А когось все жаба давить )))))) Купи собі 3 машини і 4 квартири - хіба хтось мішає? чи хіба мало зараз можливостей? )))) В медицині є термін "Грудна Жаба", це - хвороба, остерігайтесь її ))))
Анонім Пліткар Показати IP 7 Серпня 2008 10:12
А я чув про чотири машини, п'ять квартир і про приватизацію замку Любарта!
Європеєць Показати IP 7 Серпня 2008 15:59
Вікторе Левандовський. Це Ваша позиція як людини чи як заступника голови Волинської обласної організації "Європейської партії України"? А "грудна жаба" як і "клептоманія" - це дійсно хвороби.
Ігор) Показати IP 7 Серпня 2008 18:26
"При міській раді з ініціативи фракції БЮТ створено громадську приймальну, де щодня з 14-ї до 17-ї чергують депутати" А я думаю, чому дехто не бере мобільний телефон, коли я йому телефоную))) А то він у громадській приймальні чергує:)
Сергій Показати IP 8 Серпня 2008 13:56
Атож. Дивлюсь на мобільний - чпо якесь телефонує!!! Тут громадян в приймальні треба приймати, а оцей геній раз-за-разом набирає, заважає
Віктор Левандовський Показати IP 8 Серпня 2008 17:26
2Європеєць: Га))Га))Га)) Я поняв!!! А ви питаєте як громадянин чи представник місцевої спільности нетрадиційної орієнтації??
Друг європейця Показати IP 8 Серпня 2008 20:30
Віктору Левандовському. Вітя, взагалі ти можеш когось зацікавити виключно в плані нетрадиційної орієнтації, не переживай, бо як політик ти не цікавиш нікого.
Анонім Показати IP 8 Вересня 2008 11:51
Я дурію з наших депутатів - досвіду керування будь-якою серйозною структурою "ноль" (головний редактор корпоративної газети Волиньпака - це досвід, які потрібен чиновнику?), а понтів та показухи, як у людини, яка 50 років була губернатором.
Пасажир Показати IP 13 Вересня 2008 14:18
Не наїжджайте даремно на Сергія. Він нормальний хлопець.
Журналіст Показати IP 27 Жовтня 2008 14:10
Стаття пана Сергія ну дуже нагадує інтерв’ю з ним у "Волинській газеті". Правда, там ще були запитання журналіста. Для чого знову видумувати велосипед. викинув пару фраз і все готово.
Анонім Показати IP 22 Червня 2009 10:49
:)
OrestN Показати IP 29 Листопада 2009 19:24
Сергій - класний пацан, хто не згоден, лусни себе в потилицю.
Колєга Показати IP 20 Серпня 2011 12:01
Григоренко, коли ти, бля, наберешся розуму!? Я маю на увазі перейменування вулиць? Ти що, ще з дитсадка не вийшов? Чи хочеш "засвітитись"? Але всі твої спроби "засвітитись" примітивні і плоскі, як цегла.
Любов Показати IP 16 Січня 2012 16:27
Комісія з впорядкування вулиць ініціювала рішення Луцької міської ради про перейменування 27 вулиць. А чи знаєте Ви, що постанова Верховної Ради від 01.11.2011 №3982 "Про відзначення 70-річчя з дня створення підпільної молодіжної організанії "Молода гвардія" рекомендує на загальнодержавному рівні відзначити цю дату.Чи Ваша комісія не в Україні існує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus