USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Paul Magogan: Різдво як найважливіше свято
Ось і настало Різдво, яке святкує весь християнський світ. Це найцінніше свято, оскільки пов’язане з народженням Спасителя, чия Жертва за гріх стала перемогою над смертю.

Не треба називати його “Римське”, як роблять деякі ЗМІ, як от агенство УНІАН. Загальноприйнята дата святкування Різдва в усьому світі – 25 грудня. Не “Римське”, не “Західне”, не “католицьке”, а просто Різдво Христове, яке воно відзначається християнами майже всіх конфесій.

Справа в тім, що в багатьох атеїстичне, совкове виховання, на жаль, усе ще вдається взнаки. Тому і звикли називати Україну православною країною, хоча це не зовсім некоректно. У цьому можна помітити прихований намір образити або принизити католиків, греко-католиків, протестантів та інших християн. Ще є чимало тих, хто не належать до жодної конфесії, але теж святкують Різдво.

Коли офіціоз скрізь і всюди зашкалює, духовність опиняється під загрозою політичних маніпуляцій і просто зашкарублого лицемірства. Подібне було за часів СРСР і подекуди спостерігається й нині.

Напередодні свята Різдва варто згадати те, що пов’язане з цим дорогим для всіх християн святом. Ідеться про народження Спасителя Ісуса Христа, в історії земного життя якого кожна деталь важлива.

Віфлеємська печера, де Діва Марія народила Немовля, стала зв’язком між Небом і земним світом. Інкарнація, ініційована Отцем Небесним, була здійснена Духом Святим. Визволитель з’явився на світ, щоби оселитись в серцях віруючих і повести їх до Спасіння.

Народжений у брудній печері й покладений у ясла, усемогутній Бог зазнав приниження, яке важко збагнути. Коли ж минуть роки і настане час Месії, ще більшим приниженням стануть його страждання й смерть на хресті.

Треба було знищити гордість диявола, аби покласти край рабству гріха. Гордість – причина багатьох пороків, вона розбещує людей, робить їх байдужими до духовних цінностей, змушує нехтувати Законом і руйнує життя назавжди.

Своїм народженням у плоті Господь заклав початок нового людства, яке, на відміну від старого, що йде від Адама, походить від самого Бога, а через воскресіння повертається в лоно Отця Небесного.

День народження Спасителя важливий для нас. Історія має властивість повторюватися. Доки існує гріх і людство потерпає від підступів диявола, виникатимуть великі конфлікти. Оскільки сучасність – продовження минулого, то життя Ісуса Христа, його неоціненна Жертва за гріх завжди матимуть актуальне значення.

Як і багато століть тому, людство потребує Христа. Він Учитель і Лідер усіх, завжди готовий прийти на допомогу, нетерпимий до зрадництва, милосердний до вбогих і бідних. Він не дозволить нам лицемірити, розвінчає всю хулу й неправду.

Напередодні 25 грудня, дня святкування християнським світом Різдва, хочеться побажати всім добра, любові, щастя. Шануймося разом з віруючими всього світу, бо ми того варті. З Різдвом Христовим! Happy Christmas!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Багатьом з нас потрібна сильніша віра в Бога, оскільки лише віра може забезпечити встановлення миру й перемогу добра та християнських…
25 грудня відзначається найбільше свято християнського світу – Католицьке Різдво. В Україні налічується близько 11 000 релігійних католицьких і протестантських…
Коментарів: 1
Mik (галицька миша) Показати IP 27 Грудня 2014 04:54
Ви теж вирiшили "переїхати" на "Волинськi новини"? Правильний крок, бо на "Газетi ю-ей" тамтешнi "форести" i "отМорозови" остаточно зiпсували "Читацькi блоги". На "коментах" - лише купи лайна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus