USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44
Ольга Максим’як: А ви щасливі?...

Вони з’являються випадково. Випадково та несподівано. Тоді, коли цього найменше цього чекаєш. Уриваються, як вітер у твоє життя. Перевертають усе з ніг на голову. Намагаються показати, а, можливо, і змушують  розгледіти, що життя складається не лише з чорно-білих смуг. Однак, чи завжди ці кольори райдуги такі яскраві, як ми бачимо після дощу на небі? А, можливо, потрібен дощ у житті, аби зрозуміти, що ці кольори райдуги потрібно цінувати понад усе? А, можливо, справа зовсім не у кольорах, і не у дощу? А справа у них. Тих, хто змушує поринути у нереальний світ. Тих, кого немає і водночас є. І тих, яких годі було колись уявити. І тих, хто випробовує… І тих, кого здається, що кохаєш. І тих, хто знаєш, що ніколи, можливо, не дозволить кохати себе… Бо він такий, а ти зовсім інша… І тих, хто наштовхує на ці, не інші,… чомусь, думки.  
 
…Ми завжди поспішаємо. Поспішаємо зробити кар’єру,  довести світу, що ми найкращі, що неодмінно виграємо боротьбу самих з собою… Та чи завжди це щиро? Чи завжди ми відверті самі з собою?... По-справжньому? І чи завжди хочемо бути відверті? І чи буваємо? І чи у відповідь - світ та люди бувають відверті з нами?
 
Щодня ми граємо. «Одягаємо» на обличчя посмішку, коли нам погано. Зображаємо щастя, коли хочеться плакати. І плачемо, нікому не зізнаючись. І коли ніхто не бачить. Бо ми сильні. І весь світ повинен знати про це. Весь світ. І тільки ми знаємо, хто ми, хто  Я. Якщо є… Якщо був… Якщо будеш… Якщо у цьому жорстоко-безмірному світі зумієш знайти себе… Якщо буваєш та умієш бути відвертим сам із собою.
 
…Я довго думала, що потрібно людині для щастя? Питала  друзів. Намагалася знайти відповідь в інтерв’ю зі своїми  героями. У кожного ВОНО, ЩАСТЯ, своє. Те що цінуємо ми і що важливе для нас, у той же час є абсолютною нісенітницею для інших. За шість років у журналістиці я точно знаю тільки одне: ми ніколи не цінуємо те, що маємо. Ми ніколи не зрозуміємо дівчинку, яка знаючи шість мов і маючи атрофію м’язів, надіється стати відомим психоаналітиком. Ніколи не будемо насолоджуватися прогулянкою, як людина, яка п’ять років пролежала у чотирьох стінах.  Ніколи не будемо прагнути стати кращим, як наркозалежний, який повірив у Бога. І ніколи не покохаємо, як людина, в якої у 72  роки очі від цього почуття просто світяться…І ніколи не цінуватимемо свого здоров’я, як чоловік, котрий після аварії не може ходити і дружина якого давно невиліковно хвора та нерухома… Ніколи не радітимемо так, як радіє дитина, яка через багато років знайшла своїх батьків…  Ми інші.   У кожного з нас своє життя, і своє щастя. Точніше, у кожного щастя в чомусь своє. Питання тільки: у чому ж ваше щастя?...
 
…Чи завжди ви розумієте, чого хочете? До чого прагнете? І чи завжди потрібне вам те, чого ви досягнули?
 
Чи завжди ви готові пожертвувати чимось заради того, аби відчути себе щасливими? І чи завжди буває щастя після якихось «пожертв»? Чи завжди ми можемо зрозуміти,  людину, яка шукає можливості знайти це щастя? І чи завжди даємо їй можливість відчути себе щасливою?... Хоча б на мить? Мить, яка триває секунди? А, можливо, секунди – це і є щастя... А щастя – це мить, яку ми не цінуємо... І навіть не намагаємося цінувати. Або не хочемо. Або хочемо і не можемо. Або не розуміємо, що це потрібно цінувати.
 
Або просто не розуміємо. Чи й не намагаємося зрозуміти.  Або ж розуміємо, коли вже надто пізно... і нічого не можна змінити? Або не хочеться нічого міняти? Або коли боїмося цих змін?
 
Прагнемо. До щастя. Любові. Шукаємо і те, і інше. Або одне в іншому. Та чи щасливі ми у цьому пошуку? Чи щаслива та людина, яка створює нам умови для пошуку?... А що означає «ЩАСТЯ» для вас?  І чи є щастя в абстрактній реальності?
 
А, можливо абстрактна реальність – це і є ілюзія щастя?... Ілюзія чи щастя? Реальність чи уява? А, можливо, уявне щастя?...
 
Так що таке щастя? Чи щасливі ви?...
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
«Якщо собака вкусила людину – це не новина. Новина – це тоді, коли людина вкусила собаку». В українських ЗМІ –…
Цей ранок розпочався для мене традиційною чашкою запашної духмяної кави. Напередодні вночі я, повернувшись із Києва, залишилася ночувати у родини.…
…За вікном іде дощ. Його краплинки вистукують свою мелодію, співаючи про те, що десь на іншому кінці міста хтось чекає…
Коментарів: 11
Знаючий Показати IP 7 Вересня 2009 13:50
Я просто щасливий!
Богдана Показати IP 9 Вересня 2009 15:39
А ще, Оля, те, що зараз здається щастям, потім стає твоїм нещастям, а нещастя згодом оцінюється як справжнє щастя... Головне, здається мені, інше: жити повноцінно, хоча в кожного на це - теж своя мірка
Журналістка Показати IP 17 Вересня 2009 12:51
"За шість років у журналістиці я точно знаю тільки одне: ми ніколи не цінуємо те, що маємо". Щоб зрозуміти це не обов'язково мати журналістський досвід. Але, щоб зрозуміти біль чи щастя іншої людини, не обов'язково бути на її місці. Щоб оцінити треба втратити і, деколи ці втрати необхідні. Адже не за усім, що втрачаєш потрібно шкодувати. Інакше ніколи не прийде ніякого усвідомлення і розуміння того, як ти живеш.
Анонім Показати IP 18 Вересня 2009 12:05
ТВІР НА ВІЛЬНУ ТЕМУ, 5 КЛАС. НАЩО ЗАВОДИТИ БЛОГ, ЩОБ ПИСАТИ ТАКУ ФІГНЮ?
Олександр Показати IP 21 Вересня 2009 09:38
Мені для повного щастя не вистачає побачити з десяток вітчизняних можновладців страченими за звинуваченням у державній зраді. Але насолоджуватись життям можна і без цього.
Світлана Показати IP 21 Вересня 2009 18:24
Оля, подумай чи не звернутись тобі, часом, по допомогу до спеціаліста (психолога)?! Адже, після прочитаної статті хочеться накласти на себе руки.... Можливо, подумай перед тим, як викидати в інет щось подібне. Твої негативні переживання та роздуми навіюють тугу...
Оля для Світлани Показати IP 22 Вересня 2009 23:10
Тоді виходить, що думки про самогубтсво виникають у кожного, хто прочитав Веллера "Все о жизни"? А у своєму блозі пишу, що вважаю за потрібне. Він же мій. І існує для висловлення, власне, моїх думок. :) Дякую, що прочитали.
вого \\\\\"КРОК\\\\\" Показати IP 27 Вересня 2009 13:38
Молодець!Ми приходим в цей світ як ЛЮДИНА а йдем як пенсіонер,бізнесмен,чиновник тощо,а де ЛЮДИНА зникає.Напевно тоді коли перестає себе запитувати - хто я,навіщо я прийшов,що таке щастя,любов,гідність й т.д. Оля 5+
En Показати IP 22 Жовтня 2009 11:47
Оля, ти молодчинка! Стаття змістовна, глибока. У кожного свої виміри щастя. На жаль, для багатьох це вимірюється матеріальними статками. Наживаючи капітали люди "міліють" духовно.
Нюша Показати IP 9 Листопада 2009 12:29
Людина щаслива тоді,коли вона соціально захищена і має достатній дохід щоб утримувати свою сім'ю...
оля Показати IP 28 Листопада 2011 19:32
щастя, це коли ти любиш і тебе люблять. та бувають моменти, коли ти відчуваєш себе опустошеним, знищеним і здається не потрібна ця любов. але завжди, коли ти разом з близькою людиною переходиш цей етап отоді це є справжнє щастя подарована вам обом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus