USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Ольга Коритнєва: «В Одноклассниках нас нет!»

Ні, я не надала перевагу російській мові, підбираючи назву для щоденника, просто ніяк не можу викинути з голови мотив однієї попсової пісні, котру цілодобово транслюють по усіх FM-станціях. Та, власне, хотіла б порозмірковувати про інше...
Кожного ранку розпочинаю свій день з того, що перевіряю електронну пошту, переглядаю останні новини. Здається – це стало звичною нормою сучасного існування. Звичайно, адже маємо велику кількість переваг: можливість поспілкуватися з тими, з ким немає фізичної змоги зустрітись; бути завжди в курсі останніх подій; в зручному режимі обмінюватись інформацією та працювати з документацією...але чи насправді світова глобалізація так позитивно впливає на кожного з нас?
„Одноклассники”, „Контакты” та безліч подібних сайтів вже давно перестали бути чимось новим для пересічних користувачів Інтернету. „Як, тебе досі немає на „Одноклассниках”?!”, – нещодавно щиро здивувалась моя знайома. І тут питання навіть не в тому, що, безперечно, –  це відмінна можливість знайти друзів, котрі, за збігом певних життєвих обставин, опинились в іншому місті чи державі, не в тому, що це привід для нових знайомств, кохання, а в тому, що паралельно, нас втягнув зовсім інший світ –віртуальний.
Окей, можливо хтось назве зазначені сайти чимось несерйозним. Давайте проаналізуємо будь-яке Інтернет-видання,  та хоча б те, на сторінках якого ми зараз перебуваємо. Певна кількість людей ретельно спостерігає за стрічкою новин, докладаючи чималих зусиль, щоб там з’явилась інформація про самого себе. І це нормально, адже PR, як відомо, –  могутня річ, панове! Ми подаємо інформацію про себе у блогах, з певною періодичністю поновлюючи власні щоденники... і активно критикуємо один одного. В мене взагалі складається враження, що це певний клуб давно знайомих між собою людей, де кожен може прочитавши будь-яку статтю (її зміст, переважно, значення немає), з легкістю вилити бруд і сказати людині (зазвичай використовуючи якийсь безглуздий псевдонім) те, чого б не посмів висловити віч-на-віч. Ну чим Вам  не „Одноклассники”?!
Найгірше, що в гонитві за славою, грошима, владою, використовуючи новітні технології, ми часто не помічаємо один-одного, не звертаємо увагу на тих, хто поряд.
Прикро… 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Життя дуже не передбачувана річ. Особливо якщо ти молодий. Особливо якщо маєш хоч якесь відношення до громадсько-політичного руху. З дитинства…
Якось до рук потрапила стаття, в якій одна молода дівчина розповідала про відчай, котрий їй довелось пережити, коли їй поставили…
На вулиці вперше випав сніг. Як на мене, в таку погоду - краще дивитися в вікно та, попиваючи гарячу ароматну…
Коментарів: 17
Сава Вітер Показати IP 18 Серпня 2008 14:21
А ще, окрім цього всього, ми використовуємо новомодні слова типу "Окей", забуваючи про українські відповідники...
Богдана Показати IP 18 Серпня 2008 14:51
А скажіть, будь ласка, хто кому заважає спілкуватися українською, не жити у віртуальному світі, зависаючи в "Однокласниках" чи сайтах знайомств, чи форумах? Олю, за інформаційними технологіями - майбутнє, і це неминуче. Але все залежить від духовного наповнення особистості, яка сама обирає, де їй жити - у віртуалі чи в реальному житті, дивлячись знайомим у вічі, посміхаючись, кохаючи серцем реальну людину, пригортаючи до грудей дитину... Я знаю, Ви обираєте саме це :-)
Дядечко Показати IP 18 Серпня 2008 16:11
Так і книги і кіно можна назвати віртуальним світом.
Олександр Показати IP 18 Серпня 2008 16:23
Віртуальний світ - абсолютно неоднорідний. У ньому є не лише "Одноклассники", "Вконтакте", "ЖЖ", "Я.ру" і так далі і тому подібне. Для когось Інтернет - місце роботи або навіть успішного бізнесу. А для творчих людей це часто буває найкращим місцем для самовираження. Багато кому простіше публікувати, наприклад, вірші в Інтернеті, ніж переконувати у своєму таланті літературних авторитетів, раз за разом "порєшать" щодо публікації із редакторами паперових видань тощо... Так що головне - бути мислячою людиною і використовувати Інтернет не для деградації та марнування часу, а для розвитку й користі.
Однокласник Показати IP 18 Серпня 2008 17:12
Оля розумниця! Щиро і від душі! Погоджуюсь. А найцікавіший сайт в "Однокласниках" це сайт Шиби Богдана Павловича. Він, напевно, і сам не підозрював, що має стільки друзів та шанувальників його політичного таланту!
Лихий Показати IP 18 Серпня 2008 17:32
Оленька, всі тебе помічають і в житті і в інтернеті:)))
Оля Максим\'як Показати IP 18 Серпня 2008 22:06
Олічка, я от ще років два тому думала, як і ти. Але так трапилося, що, працюючи у "Віче-інформ", дуже багато писала про людей з особливими потребами. І як не прикро це казати, але для цих людей найчастіше інтернет - це єдина ниточка із зовнішнім світом. Саме віртуальний світ дозволяє цим знедоленим людям на якусь мить відчути себе щаслисвими. І не через те, що вони не хочуть помічати тих, хто поряд, а через те, що їх наш реальний світ не готовий прийняти такими, якими вони є. А "Однокласники" - це класно. Питання "Як ти ще не на Однокласниках"? часто ставлю і своїм друзям. Мені спілкування на цьому сайті абсолютно не заважає спілкуватися з цими ж людьми у реальному житті :) Просто все залежить від людини. Залежність від нету - це психологічний захист від світу, який, часто не поспішає визнавати нас такими, якимими ми є. А нет приймає усіх. Тут усе просто. Тут можна бути тим, ким хочеш бути ти.
Анонім для Сави Показати IP 18 Серпня 2008 22:08
Сава Вітер, а ти, замість "окей" кажеш "гаразд"? А замість "прівєт" - добрий день? А лаєшся ти, використовуючи українські відповідники?
Анонім Показати IP 23 Серпня 2008 09:59
«В Одноклассниках нас нет!» - зате є Шиба Богдан Павлович
Анонім Показати IP 28 Серпня 2008 17:09
Біда Олечка! Мабуть вранці чимось не тим поснідала...
Володимир Павлюк Показати IP 2 Вересня 2008 14:05
Враховуючи скільки я особисто і багато моїх колег часу віддають роботі, спілкування через інтернет є чи не єдиною можливістю постійно спілкуватись з друзями....і це добре що таке можливо... Головне дійсно не втрачати межі і незабувати про живе спілкування.
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2008 15:24
Девушка, а для чего вы здесь ведете свой блог? Если лезете в публичные люди, то будьте добры, подставляйте голову под ведро помоев.
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2008 19:41
odnoklassniki.ua - чим проблема спілкуватись тут українською?
Анонім Показати IP 5 Листопада 2008 01:21
А у чому проблема панове? одна... гм... білявка... не зрозуміла навіщо "однокласники" - ну і звідки стільки шуму?
Гном Показати IP 21 Листопада 2008 19:01
Поверь мне "Однокласники" это не самое плохое, что есть в и-нете.
Аноним Показати IP 25 Листопада 2008 15:58
Отличная фамилия для западного региона)))
Cправедливый Показати IP 2 Січня 2009 02:18
Оля, вам напевно не було про що написати, ось написали цю статтю, яка нічого не відображає. Зокрема в аналозі "Вконтакті", верніше "Вконтакті", аналог "Фейсбуку", в якому налічується близько 48 мільйонів користувачів. Це місце де можна поспілкуватися з друзями, але повірте мені що ці сайти вимруть скоро самі по собі. Й буде винайдено щось більш цікавіше й прогресивніше. Люди навіть не знають хто мешкає в них за стіною, й не цікавляться взагалі, а ви пишете що сидять на таких сайтах й один одного не замічають у реальному житті, так і є, просто не ставиться за ціль знати хто живе поруч тебе до тих пір поки тебе не затоплять або треба буде зібрати кошти на ремонт під’їзду. Такі сервіси просто "косять" гроші, й у великих кількостях, й збирають потрібну інформацію про всіх, зараз не потрібно бути шпигуном чи мати зв'язки в "органах" достатньо найти "сліди" потрібної людини в інтернеті, й можна отримати практично будь-яку інформацію. В основному сидять «офісні працівники» в робочий час, «вбивають» робочі будні, й домогосподарки яким взагалі нема куди себе подіти коли вся хатня робота зроблена. При зустрічі на вулиці не видно взагалі людини, яка вона є на справді, видно тільки її зовнішність, а тут розкривається людина повністю, це ще один привід познайомитись, або «вбити» час. PS: Де свобода слова :) чому вже айпішки показуються всім на цьому сайті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus