USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Олександр Пирожик: Віва, “Альтернатива”!

Після піврічних спорадичних і часом навіть дещо хаотичних спроб вийти за межі сотні Інтернет-користувачів “Альтернативу” нарешті “прорвало”. За травень “Альтернатива” набрала майже стільки ж аудиторії, як за весь попередній період свого активного існування!
 
Цим самим “Альтернатива” {http://alternatuva.com} підтвердила “закон розвитку жанру” – класичний (у часовому вимірі) шлях “розкрутки” Інтернет-видань. Як свідчить практика, саме після піврічного періоду існування відбувається перший серйозний якісний стрибок Інтернет-видання у своєму розвитку. Якщо цього не відбувається, значить – його творці щось не те роблять. Отже, «Альтернатива” – на правильному шляху.
 
Дуже вдалим результатом для “Альтернативи” завершилися пошуки “самих себе” – оптимальне і адекватне позиціонування сайту. Відмовившись від вузькопрофільного позиціонування як сайту громадської організації і заявивши претензію на “Інтернет-портал міста Ковеля», “Альтернатива” практично ним і стає. Насамперед – за рахунок вдалого партнерства з Інтернет-порталом УКР.НЕТ {http://www.ukr.net/}.
 
“Альтернатива” таки знайшла свої “фішки”, які відмінно спрацьовують у партнерстві з Укр.нет. Це оперативні подієві фото та відео репортажного плану. Саме вони дають ковельському Інтернет-виданню левову частку хостів та відвідувань. Скажімо, повідомлення “Журналісти “СТБ” не розминулись з Ковельською маршруткою. ДТП (ФОТО)” {http://alternatuva.com/archives/6164} від 25 травня, яке підхопив УКР.НЕТ, лише за одну добу дало “Альтернативі” понад 700 хостів!
 
За останній тиждень “Альтернатива” почала потроху наздоганяти “четвірку” лідерів волинського Інтернет-простору. Порівняльні показники поки що мало про що говорять, проте досить цінні у плані відслідковування тенденцій. Наразі “Альтернатива” ще помітно відстає від найближчого конкурента – сайту газети “Сім’я і дім” {http://simya.com.ua/ }, який у останні місяці відчутно додав – за рахунок переходу на щоденне новинне онлайн-інформування та партнерства з тим же порталом УКР.НЕТ {http://www.ukr.net/news/lutsk.html }.
 
Аби читачі могли уявити “розкладку сил” у волинському Інтернет-просторі та місце в ньому ковельських сайтів, наведу результати травня та останнього тижня травня.
 
Отже, підсумки травня: “Волинські Новини” {http://volynnews.com/} – 56726 хостів, 65104 відвідувань, 175350 хітів; “Газета “Сім’я і дім” {http://simya.com.ua/} – 36658, 41312, 79673; “Волинська правда” {http://pravda.lutsk.ua/} – 32611, 38477, 92916; “Волинь” {http://www.volyn.com.ua} – 30148, 33262, 88610; “Альтернатива” {http://alternatuva.com} – 5974, 6491, 25419; “ПЕРЕЦЬ по-ковельськи” {http://perec.in.ua/} – 3501, 3472, 25778.
 
Підсумки останнього тижня травня: “Волинські Новини” {http://volynnews.com/ } – 11892, 13727, 38968; “Волинська правда” {http://pravda.lutsk.ua/} – 7087, 8289, 19658; “Волинь” {http://www.volyn.com.ua} – 6268, 6967, 19436; “Газета “Сім’я і дім” {http://simya.com.ua/} – 5652, 6450, 12866; “Альтернатива” {http://alternatuva.com} – 1627, 1814, 5604; “ПЕРЕЦЬ по-ковельськи” {http://perec.in.ua/} – 542, 566, 4767.
 
Дуже добре, що “Альтернатива” {http://alternatuva.com} встигла вийти на нову “орбіту” ще до початку так званого “мертвого сезону” для журналістів – періоду літніх відпусток та відносного інформаційного голоду. Тому ж “ПЕРЦЮ по-ковельськи” {http://perec.in.ua/} в цьому плані пощастило менше: піврічний період їхньої діяльності фактично співпадає з початком “мертвого сезону”, і це може змістити перший якісний “прорив” цього сайту ще на місяць-півтора, навіть відстрочити цей “читацький вибух” до середини серпня…
 
Разом із тим, творцям “Альтернативи” негайно слід звернути увагу на деякі речі, врахування яких дасть змогу так само впевнено рухатися далі. Саме впору зосередитися на якості журналістських матеріалів, яка, на жаль, бажає кращого – як із фахового, так і суто філологічного боку. З технічної ж точки зору – необхідно зосередитися на формуванні стійкого “ядра” читачів сайту, бо випадкові візити користувачів із УКР.НЕТу, на жаль, цьому не сприяють.
 
Зрештою, слід звернути увагу на ще один якісний показник, який свідчить про читабельність сайту, – співвідношення хітів та хостів, бо 5.1 – далеко не оптимальний рівень для сайту із трохи більш, аніж піврічною історією. Цей показник більший навіть у старожила волинської Інтернет-журналістики – сайту “Волинська правда” {http://pravda.lutsk.ua/}, що існує вже понад два з половиною роки (5.5), а в того ж “ПЕРЦЯ по-ковельськи” {http://perec.in.ua/} він узагалі рекордно високий – 11.4!
 
Насамкінець хотів би привітати колектив “Альтернативи”, а заодно і весь мас-медійний загал, із професійним святом – Днем журналіста, яке відзначатимемо 6 червня. Здоров’я, натхнення і нових успіхів!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Гортаючи Кобзар напередодні шевченківських днів, вкотре звернув увагу на пророцтва, які непоодиноко присутні у Шевченковій поезії. Як правило, всі вони…
Доки політики всіх мастей запекло сперечаються, чи потрібні Україні чергові позачергові вибори (такими їх можна назвати вперше!), насмілюся висловити свою…
Апологети теперішнього антиукраїнського політичного режиму роблять усе можливе, аби вкотре одурити людей, перекрутити історичну правду, вселити в їхні мізки думку,…
Коментарів: 10
Анонім Показати IP 2 Червня 2009 10:24
http://alternatuva.com/link Да так і я можу до мільйона в сутки розкрутити
Анонім Показати IP 2 Червня 2009 11:06
Отак воно у нас завжди хто працює чесно, той вдурнях
Анонімка Показати IP 2 Червня 2009 11:31
Саша-Саша!!! Ти зовсім забув про "Варту громади"!!!Ми, звичайно, не претендуємо на якесь місце. Бо Інтернет-видання varta.lutsk.ua і так "рулить"!!!))))))))
Вінстон Показати IP 2 Червня 2009 11:44
Бажаю Пирожику хорошої реклами!
Анонім Показати IP 2 Червня 2009 12:36
А чого так мало уваги приділив лідерам? Невже розклади не влаштовують?
Ольга Булковська Показати IP 2 Червня 2009 12:47
Просто на фоні піврічних досягнень "Альтернативи" рейтинг "ВН" за неповний рік ніц не вартий.
Андрій Показати IP 2 Червня 2009 14:14
А навіщо рекламувати те, що реклами не потребує? Хіба з цифр, які навів Пирожик, не видно, хто безумовний лідер за всіма показниками?
User Показати IP 2 Червня 2009 14:37
до Анонімка. Коня кують, а жаба й собі лапу підставляє... Сайт "Варти громади" - мертвонароджене дитя. За травень вони набрали лише 505 хостів. "Перець..." набрав у 7 разів більше, "Альтернатива" - у 12 разів більше. З четвіркою лідерів це взагалі не йде в жодне порівняння...
Анонімка Показати IP 2 Червня 2009 16:10
Ви не "юзер", а тупий "лузер")))) "Варта громади" не змагається за першість... Це єдиний насправді демократичний сайт...без ТЕМНИКІВ та ЦІННИХ ВКАЗІВОК)))) А volynnews та pravda.lutsk.ua і perec ТІЛЬКИ РЕСПЕКТ...
Знаючий Показати IP 2 Червня 2009 21:15
Мартинюк просто хотів підняти рейтинг свого нездалого сайтика, тому й подав лінк "під Пирожика". Але такими "фішками" сайтм не піднімаються...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus