USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Олександр Мартинюк: Дорога наша влада

Якось вже так складається в нашій суспільній думці, що ми сприймаємо свою владу не як найнятих за наші спільні кошти службовців для вирішення наших спільних питань – громади, регіону, країни, а, швидше, як таких собі недоторканих осіб, котрих потрібно слухатись і возвеличувати. Звідси і відсутність зацікавленості кожного з нас у тому, як витрачаються наші, сплачені у формі податків, зборів, інших платежів кошти, зокрема, міською владою в Луцьку.
А, чи знаєти ви, що:
- кожен працюючий мешканець Луцька умовно витратив за минулий рік приблизно 273 гривні на утримання органів міської влади. Водночас, на галузь культури і мистецтва було умовно витрачено 184 гривні, на житлово-комунальне господарство – по 325 гривень, транспорт та дорожнє господарство – по 293 гривні. Уявляєте, скільки незбудованих доріг, незамінених труб, невиданих книг проїдають наші управлінці?
- видатки на діяльність органів влади за минулий рік в Івано-Франківську менші, ніж в Луцьку на 5,3 млн.грн, в Чернівцях – на 1,9 млн. грн., в той час, коли кількість мешканців там більша;
- в порівнянні з 2006-м роком, у 2009-му видатки на діяльність міських органів влади зросли на 96%, або на 11,8 мільйона гривень за рік, хоча всі податкові надходження до бюджету міста зросли за цей період лише на 77%;
- на фоні падіння цін на нерухомість та загальну кризу на цьому ринку, лучани та луцькі підприємства сплатили у 2009-му році за оренду міської землі на 78% або на 5,2 мільйона гривень більше, ніж у 2008-му році. Звідси, як на мене, і ціни в наших магазинах, і неможливість підвищення заробітної плати на підприємствах...
- після «перетворення» управлінь міської ради у департаменти зарплата керівників цих підрозділів злосла на 200-300 грн. за місяць;  
- в Луцькій міській раді працює 5 (п’ять) заступників міського голови. Для порівняння: так само 5 заступників є у мера Мінська (1,8 млн. мешканців) або Алмати (1,4 млн. мешканців);
-  у багатьох американських та канадських місах муніципальне управління (за винятком стратегічних і політичних питань) здійснюють найняті менеджери, що переважно не мають жодних заступників – їм напряму підпорядковані керівники підрозділів.
Такі цікаві факти можна перелічувати і далі, аби це лишень було цікаво громадянам, котрі свою владу й утримують. Тим часом, ми з колегою Святославом Зелінським внесли сьогодні пропозицію зробити перші кроки в оптимізації управлінської структури в Луцьку: скоротити кількість заступників міського голови до 2-х, скоротити загальну штатну чисельність органів виконавчої влади мінімум на 25%, перевести департаменти в статус управлінь, а окремі підрозділи, як то, департамент інформаційної політики чи патронатну службу – ліквідувати повністю та інше.
Як відреагує на таку пропозицію керівництво міста – покаже найближчий час.
А ви як вважаєте?
 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Кажуть, перед тим, ніж щось просити у Небесних Сил, треба щиро покаятись, визнати свої гріхи і попросити вибачення у Господа,…
Лукавство і цинізм у верхівці української влади вже стали неодмінним атрибутом нашого суспільного життя. Зроблена сьогодні заява повністю нівелюється заявою…
Агресивна розбудова партії «Єдиний центр» не призведе до створення політичної сили, що користуватиметься народною підтримкою. Єдине, що можна стверджувати –…
Коментарів: 20
Хохма Показати IP 11 Березня 2010 16:40
А я вважаю, що Мартинюк має рацію! Та для чистоти PRу, не варто було сюди вплутувати одного з недавніх дармових споживачів місцевих коштів. А ще цікаво було б дізнатись площі приватизованого комунального майна та наданих земельних ділянок за Кривицького і за Шиби.
лучанка Показати IP 11 Березня 2010 16:54
пропозиція цілком слушна, проте дещо зкалькована депутатом Мартинюком з іншого депутата міськради, котрий порушив це питання ще минулого року.http://www.volynnews.com/blogs/view/id/356/. Відповідно був поданий депутатський запит долю якого порішив БП.Шиба своїм підписом. Пропозиція керівництва міста вже давно відома, пане Олександре.
VSC Показати IP 11 Березня 2010 17:30
Да, все точно так. Еще и воруют. Только вот, нет у меня уверенности что ты Саша, лезешь на мерское кресло, для моего блага. Зато есть у меня уверенность, что стремишься туда для личного обогащения. Ну, и чем ты отличаешься от Шибы, Антона и иже с ними?
До Лучанки - за справедливість Показати IP 11 Березня 2010 17:53
Честь і хвала Козюрі, суть не в тому, хто перший. Але, якщо по справедливості, то зверніть увагу на дати: http://varta.lutsk.ua/?p=1&id=498 http://www.volynnews.com/blogs/view/id/171/ http://varta.lutsk.ua/?p=3&id=1463 http://varta.lutsk.ua/?p=3&id=1825 http://varta.lutsk.ua/?p=1&id=2396 http://varta.lutsk.ua/?p=1&id=3226
Александр Показати IP 11 Березня 2010 20:15
Как только дочитал до "коллеги Зелинского" , сразу стало неинтересно ...
Михайло Наход Показати IP 11 Березня 2010 22:11
Олександре Івановичу, думаю Вам і так відомо якою буде реакція керівництва міста:) А серед коментаторів знайти підтримку майже неможливо. У нас модно підтримувати мовчки:)
лучанин Показати IP 11 Березня 2010 23:12
Два стовпи влади Шиби:комунальна земля(кількість якої за його керування зменшується стрімко); кількість теплих посад.які може мер запропонувати потрібним людям(кількість різко зростає) А для лучан? Для лучан були обіцянки підчас виборчої компанії!
Я. Показати IP 12 Березня 2010 00:01
Как только дочитал до "коллеги Зелинского" , сразу... знудило :)) Переживають кандидати в мери, шо не буде шо їм "приватизоввувати" і продавати. Хоча кожен, хто вважає себе адекватним на місці мера це робив би... Всі інші або кривлять душею, або ненормальні...Се ля ві по українськи, йомайо :))
Діяч Показати IP 12 Березня 2010 00:32
питання до дипутата - а особисто ви щось робите в міськраді чи так з Зелінським прожектами бавитесь?
МАХАТМАГАНДІ Показати IP 12 Березня 2010 09:34
скидай свою мазанину на Луцьк2010, Сашку.
faBULA Показати IP 12 Березня 2010 09:39
Шановні, ну я розумію, що у Мартинюка багато "друзів", як і у решти політиків. Тому, Михайло Наход тут правий - ВАМ знайти підтримку серед коментаторів дійсно буде важко. Інша справа що читає це явно більше ніж коментує. А тепер про ідею: ідея правильна й усі, хтозхоч трохи знає, як працює наша влада, знає й те, для чого створювалися нові департаменті у раді, який у якого управління процент відкату і так далі. Пане Олександре, доведете, що свого часу Ви і Ваш колега Зелінський свого часу за це не голосували у сесійній залі?
VSC Показати IP 12 Березня 2010 10:29
фаБУЛЕ - а кому здесь легко найти поддержку? Наши блоггеры (какое модное слово), в основном люди жаждущие власти. А, кому из нормальных людей, могут нравится эти жаждущие? Всем известно, что во власть рвутся подлецы и подонки, этим все сказано.
xz Показати IP 12 Березня 2010 10:37
льолік і болік))) нічого нового, (щось таке здається вже зробив президент зі своєю адміністрацією, чи не так?) конструктивного, та такого що працює, приносить результат і користь для громади міста чи поповнення в міський бюджет ці два люмпена не придумали! і яка ж буде економія від таких дій? думаю звільнені люди та їхні сімї цим залєпкам "подякують" та щиро проклянуть. все на що зданті ці два деПУТАНА - гавкати на перехрестях і срати в блогах. чи хтось знає що КОНКРЕТНО зробилено сашком та його товаришем за розумом славіком для мешконців міста??? дайте приклади!!! тому відповідаючи на поставлене питання пропоную скоротити кількість депутатів міської ради а двом товаришам - забрати з собою ще й видатного політичного діяча находа і боротися за права бурих медведів де небудь за уралом! і наостанок - де ви "шановні" були коли затверджували структуру та штатну чисельність міської ради??? тоді це вам не заважало? крикуни, *лядь!!!
faBULA Показати IP 12 Березня 2010 10:37
до VSC Ну якби ви були чуть чуть уважнішим - могли бпомітити що серед блогерів - не тільки жаждущіє. І ще: Мартинюк серед жаждущіх - один з небагатьох незанудних, цікавих блогерів.
Читаю законодавство Показати IP 12 Березня 2010 12:31
Дуже цікава ситуація виходить, коли окремі обранці нашої громади спочатку затверджують структуру міської ради шляхом голосування, а тоді починають, у певний політично вигідний момент, коментувати це з точки зору стороннього спостерігача.
Leonid Показати IP 12 Березня 2010 15:49
Ото підставився Мартин з Зеленим! Партньора знайшов, як не Москвіч то Зелінський
Ладомир Показати IP 12 Березня 2010 16:19
Мда... П_деть не мешки таскать. Кажись все согласны с тем, что ЕСТЬ лишние люди, кажись все ок. Остается дело за малым – сократить людей. И что с того? Эти засДУПники как сидели так и будут сидеть в своих креслах, никто их не уволит. И этот блог + каменты ничего не изменят. Нафига пускать этот пар???. Ничего же не изменится. Мы ведь не греки и не французы. Мы свидоми украинцы и точка. Вот так и живем и так жили и так жить будем. Ха ха. Зато смотрим ВПЕРЕД – у "свитле майбутне", пока СЗАДИ кто-то подстраивается, а мы даже не оборачиваемся и не смотрим кто это делает. PS. Уважаемые админы поставте мой комент :)
чиновник Показати IP 12 Березня 2010 19:10
Патронатна служба по-моєму самоліквідувалася після звільнення Гурманської. Зараз, коли не дзвониш, то нікого не має
чиновник Показати IP 12 Березня 2010 19:13
А департамент інформаційної політики - без коментарів. Якби Іванюк так будував структуру на серйозному підприємстві, то його б погнали в перший же тиждень
Бухгалтер Показати IP 13 Березня 2010 16:04
Іванюк - це черговий креатив Шиби. Зелений був хамовитий, але хоч розумний, а це ж тупий як Чушко. А скільки важності! Зробіть експеримент - відправте Іванюка на два місяці у відпустку і побачите як виросте продуктивність роботи апарату виконкому. Деякі відділи вже готові скинутися йому на відпустку!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus