USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Микола Нікітюк: Чому і хто увів Василину?

Генерал Василина не довго пробув на Волині на одній із ключових посад в правоохоронних структурах. Його увели. На рівноцінну  посаду в іншу область, в якій немає одного – митних переходів за кордон. Сьогодні всі українці знають, що  митниця – джерело казкового збагачення обраних : від  явного бандита, рядового митника, контролера в мундирі  до  посадовця владного Олімпу.
Скандал в Любомльському СБУ   не кинув тінь на генерала,  його причетність до корупції, бо його повинні були б  відправити на пенсію.
Якось в розмові з активом правозахисної групи генерал сказав приблизно так : на Волині не може бути двох генералів. Ми особливо не звернули уваги на ці слова, але виявляється вони були віщими.
Скоро волиняни почули голос другого генерала, нашого земляка п. О.Скіпальського, який в газеті «Волинь»  написав, статтю «Кому вигідне ослаблення служби безпеки?», що наштовхує до роздумів а своїм перстом на фото, здається показував на генерала Василину?
Мирослав Василина прийшов на Волинь з академії СБУ, де ніяким чином не учив слухачів, як брати, як ділити, як обслуговувати, як віддаватися, як фальсифікувати справи, як купляти і продавати посади та багато чого іншого, що учить цих же офіцерів реальна служба в частинах. Він учив як реально відстоювати інтереси держави, суспільства, як реально  боротися з корупцією, як берегти честь мундира, як брати на себе відповідальність, як не підкладати памперси в службове галіфе, коли корупціонери є посадовими особами.  І тільки при ньому волиняни офіційно  узнали, що хабарі беруть прокурори і голови судів.
Раніше ми і особливо ковельчани  про це знали, але  ключові фігури владного Олімпу нашої області по телевізору і в ЗМІ нас запевняли, що під їх керівництвом цього просто не може бути. Порядні офіцери характеризували його, як генерала, який може приймати рішення і  брати на себе відповідальність. Це для служби безпеки нашої області було рідким явищем. Ряд офіцерів, які заплямували себе сумнівними справами, були усунуті від посад. Порядні офіцери підняли голови, бо їм стало не соромно дивитися в очі простим волинянам, що  даремно отримують заробітну платню.
Переводу, або відставки генерала бажали його підлеглі, які залишилися без посад. Не могло не бажати керівництво судової влади і прокуратури області, які були здивовані його діями і ніяким чином не бажали контролю за вчинками своїх підлеглих. Але виявляється, що і генерал О.Скіпальський проявив свій інтерес до діяльності генерала М.Василини. Наш земляк, який не може не знати рейтингу довіри серед українців до СБУ і прокуратури, чомусь стає на сторону прокуратури. Він робить вигляд, що не розуміє того, що сьогодні українська прокуратура і суд являють більшу загрозу безпеки держави і суспільства, ніж американські шпигуни.   Генерал здає свого генерала. Це дуже рідке явище серед працівників одного цеху,  серед офіцерів не припустиме, а для генерала то ганьба.
Цей «генерал» -  наш земляк учить другого генерала, який  діє, бере відповідальність, наступає на корупцію, що потрібно не так чинити, а потрібно доповідати, доповідати, доповідати ……  уряду. Мабуть наш земляк так і чинив всю свою службу. Доповідав при  президентові Кравчуку і ріс в званнях. Доповідав при президентові Кучмі, коли через «Укрспецюст» під керівництвом відомого судді Конституційного суду, сімя,  якої нажила великі статки, вимивалися з бюджету мільярди гривень,  і ріс в званнях. Доповідає  при президентові Ющенку і жде посади. Сьогодні цей «генерал» вже почав критикувати і колишнього начальника СБУ Л.Деркача, за його зв\'язок з злочинцем Могилевичем.  А що говорив він тоді, як діяв – це вже покрито таємницею історії?
Проблема українського суспільства сьогоднішнього дня - «генерали», які доповідають. Вони сидять на керівних посадах  в Києві, Луцьку,  Ковелі і т.д. Вони доповідають, але не беруть відповідальності, не приймають рішень.  На їхньому фоні Юлія Тимошенко –  Генерал, Гетьман. При всіх її вадах і олігархічному оточенні вона має найбільший шанс бути визнаним лідером нації, бо українцям надоїла «шизофренія» керівників, які не відповідають,  а доповідають.
«Генерал», наш земляк, мабуть розуміє про свій ганебний  вчинок, бо в кінці статті намагається себе якось оббілити тим, що буцімто на сьогоднішній день не можна замовчувати проблеми, які є в службі.   Так,  не можна замовчувати, але не потрібно намагатися нам замазувати очі. Бо «Фокстроти» не основна проблема, яку мають СБУ, прокуратура, суди. Було б бажання вони все сповна платили б в казну, а не в приватну кишеню.
Проблема в тому, що після того, як кадри вийшли з академії від генерала Василини, вони приходять до іншого «генерала», який їм говорить: забудь чому тебе учили, а роби так, як я тобі скажу. При таких «генералах», які бояться приймати рішення, нести відповідальність,  проходять успішно службу офіцери, які заслугою собі рахують те, що зуміли знайти недоліки в роботі  людей, яких вони наймали для будівництва власного будинку, щоб їм не заплатити оговорену платню, які купляють і продають посади, які заради наживи готові  на все.  І вони також  бояться приймати рішення і нести відповідальність, бо їм наглядно показали, що зробили з генералом Василиною, то з ними поготів. Наочний приклад.
Про генерала Скіпальського чув давно. Про його службу на границях Далекого сходу.
«Зовсім не цікавлять генерала митниці». Подейкують, що він і був тим другим генералом на Волині. Так чи ні, не знаю. Але, щоб так віднестись до товариша по службі, то потрібні вагомі причини.  Збираються митники на день народження до колеги і розказують хто і що буде дарувати. Один говорить - яхту, другий - БМВ, третій подарував свою чергову зміну. Всі визнали, що це був найдорожчий подарунок. А ще дорожчим є 1 метр кордону  в приватну власність.
Якщо увели генерала Василину, то значить корупціонери перемогли. Шум, породжений громадськістю  в боротьбі з корупцією дав піну, був пустоцвітом. Корупція перемагає, бо її очолили, ті, хто обіцяв нам її перебороти. Ми повинні трохи потерпіти, бо вони доповідають, доповідають, доповідають, а як їм дадуть добро, то  за прикладом Сусаніна заведуть її в поліські болота і там її гідру притоплять. Нам українцям стане легше.  Настане  торжество закону по всій території держави і  окремо взятих судах і прокуратурах.
При Кучмі  був один  центр  корупції – його адміністрація. Сьогодні можемо передбачати, що  їх  є більше і адміністрація президента є не найсильнішим.  Якому центру потрібно було убрати Василину? Це вже не так суттєво. Він заважав і його увели.
Безвідповідальні політики, «генерали», державні службовці, партійні лідери. Безвідповідальна вся система, яка не творить, не приймає рішення,  а доповідає і чекає вказівок. Безвідповідальне суспільство, яке все це бачить, але не діє, а доповідає -  скаржиться  і  чекає манни небесної.
Не було в нас Шевченка, Франка, Лесі Українки – це не наші пращури?
        Друзі.
 
 
Вас  є  одиниці
З ким розділиш  хліб і сіль.
Ви   неначе  з криці,
Перед  нами  відступить  біль.
 
Вас  є одиниці,
Хто  віддасть тобі  кров свою,
В  тужну мить,  як  птиці,
Душу  звеселить  мою.
 
Вас  є  одиниці,
З  ким  готовий  іти
За   любов’ю  орлиці,
До  краю в  земному  житті.
 
 
 
 
                                   2004 р    червень   .                 
 
 
    Сенс  життя.
 
 
В  чоловіків  я  запитав :
“ А  в  чому,  власне,   сенс  життя ? “
Один  із  бізнесменів  молодих   мені  відповідав :
“ Грошей  зберу  ,
Придбаю  дім,  машину,  яхту
І  дівчину  молоду
Собі  в  коханки  я  візьму “.
А  другий  заперечив :
“ Тільки  ти  тоді  людина,
Коли  посадиш  сад,
Сам  побудуєш  дім
І  виховаєш сина “.          
А  третій  -  старший  серед  них -
Мовчазно  їх  послухав,
Сказав: “ Не  знаю.
Та  зрозумів  в  житті  одне :
Якщо  ти  в  жінку  закохався
І  кохання  це  дало  тобі  таке  натхнення ,
Що  світ  змінити  маєш  ти  бажання ,
То  знаю  я  напевно  -
Свій  шлях  земний
Іде  ця  жінка  не  даремно
 24  грудня  2004  р.  19.00 
 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про житлово-комунальні послуги» міські ради та їх виконкоми наділені делегованими…
Сьогодні в Луцьку після звернення до Міністра МВС Волинської обласної організації Партії захисту прав людини та Волинської правозахисної групи за…
На сьогодні ми констатуємо, що економіка, фінанси в державі перейшли в приватні руки і в багатьох випадках  не представників корінної…
Коментарів: 7
Лихий Показати IP 11 Серпня 2008 10:24
Микола, ми знаєм - тобі важко. Але тримайся!
Анонім Показати IP 11 Серпня 2008 15:45
Микола, ти молодець, тільки вліз не в свої сані. Проблеми Василини - це не проблеми людини, це - проблеми еліти, яка не поділила дохід з мита. Скипльського, здається, ти даремно попускаєш. Він все ж патріот, хто б що не казав би. Вірш трохи лякає: "Вас є одиниці, З ким готовий іти За любов’ю орлиці, До краю в земному житті". Орлиця одноголова польська, чи двоголова російська?
Ігор:) Показати IP 11 Серпня 2008 17:41
О Боже:( Лучани, кого ми обрали? "Я поэт, зовусь Незнайка, от меня вам балалайка". А дійсно, балалайка і є.
Небайдужий Показати IP 11 Серпня 2008 19:52
Що за маразм?! Одного з небагатьох працівників СБУ (хоча і в запасі),який не дає спуску москалям і їхній агентурі,який не заплямував себе,якого серед тої п'ятої колони,що утворилась в службі-вважають (тепер!!!)-українським націоналістом (а хто ним має бути,як не працівник СБУ)" - отак,без будь-яких доказів а на домислах("Так чи ні, не знаю")якийсь представник СПУ буде звинувачувати??!
АК Показати IP 11 Серпня 2008 22:31
Ага. Скіпальський статтею двомісячної давності накапав на Василину так, що його звільнили. Миколго, тобі респект і поважуха)))) +1
Анонім Показати IP 13 Серпня 2008 16:18
Любов - почуття інтимне, про нього не репетують. У тому числі і любов до Батьківщини. Заклики Скіпальського і його дії - то різні речі. Добре це знаю по його службі "особістом". Щодо статті. Скіпальський тут не ініціатор і не корупціонер.Але він допоміг іншим силам. Захистив декого з людей, котрих вважає своїми. Хоча вони його здають "аж гай шумить". Василину ж прибрали як прихильника однієї з політичних сил проти якої бореться інша. Корупційний скандал то лише привід. Якби він не спрацював, вже готовий був інший. Автору ж раджу триматися. Які б і де б не були генерали. Більшість в СБУ справжні офіцери, які стоять на захисті Вітчизни.
Анонім Показати IP 14 Березня 2009 20:07
Микола ти самий що ні на є пропорщик і породистий Йовтух. З твоїм IQ тільки писок совати в такі справи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus