USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.60
Людмила Яворська: Волинська журналістика: платна чи продажна?

Чому я тут?..
Журналістика — справа непроста. З одного боку, нібито щодня багато пишеш, багато говориш. А з іншого — настільки втягуєшся в процес переварювання інформації, що хочеться ще більше говорити. Те, що робиться у моїй голові, не завжди відповідає формату ділового видання, яким є журнал «Статус» (де, власне, знаходиться моя трудова книжка). Дякувати Богу, є «безрозмірний» інтернет і мій блог на веб-порталі «Волинські новини».
Про що хочу поговорити?
Звичайно ж, про гроші!.. Мене от що турбує: чи правильно, коли журналісту пропонують матеріальний стимул за гарно написаний матеріал?.. І чи має журналіст моральне право брати додаткові гроші за свою роботу, якщо вона не публікується під грифом «на правах реклами»?..
Вчора я відмовилась. Сьогодні мучить совість. Чи душить жаба — не знаю, як правильно… Гроші мені пропонували не за «правильно» написаний матеріал, а саме за «гарно» написаний. Тобто ні слова про підтасовку фактів не йшлося. Таке собі невинне бажання матеріально підтримати «бідних журналістів». От моя совість (чи жаба?) сьогодні і ниє цілий день: дурна ти, дурна! Так на світі не проживеш…
А що ви думаєте про «лєві» гонорари, колеги-журналісти?..
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Говорили-балакали, повиключали мікрофони, розвернулися і живемо кожен своїми проблемами. А в мене вона одна: ГАРЯЧОЇ ВОДИ НЕМАЄ!!!! Третій місяць, до…
Цікаво, є у Луцьку люди, які читають рекламні матеріали?.. Нєа. Бо це — нудна туфта. І винні у цьому не…
Пам’ятаю років шість-сім тому шокуючу зустріч у маршрутному таксі. Один пасажир, радіючи поверненню до Луцька, бурхливо ділився своїми враженнями про…
Коментарів: 15
Колега Показати IP 30 Липня 2008 18:38
Найкраща подушка - чиста совість. Знаю точно.
Ричук Показати IP 30 Липня 2008 19:29
Буду цинічним. Тут просто виходить ні те ні се. Журналіст, як і всякий учасник умовного ринку журналістських послуг, має знати свого замовника - чи редакцію, чи клієнта-рекламодавця, чи стороннього суб"єкта, який замовив написати матеріал для якихось власних цілей. А відтак - хто платить, того й інтереси враховуються при написанні. Але замовник має бути ОДИН. Брати гроші за свою роботу - не бачу нічого аморального. Але треба знати ЗА ЩО. Чітко. Це принцип правильної роботи, як на мене. А моральні питання ідуть згодом.
Дядечко Показати IP 30 Липня 2008 19:46
Звісно дурна
Колега нумер два Показати IP 30 Липня 2008 20:12
мдя, і чому рекламу заставляють писати журналістів, а не менеджерів по рекламі?
Благодарній чітатєль Показати IP 30 Липня 2008 21:37
Про що ви хотіли сказати, дівчинко? Про те, що ви так красиво пишете, що вам навіть 20 гривень зверху дають? Мені от цікаво, як Галя Белова, людина зі справжньою освітою, почувається поруч з такими "монстрами" журналістики?
Ричук Показати IP 31 Липня 2008 09:45
Колезі номер два Тому що рекламна стаття має бути написана професійно
Ричук-\"Монстр\" Показати IP 31 Липня 2008 09:51
А може її спитаєш? Або, щоб не задавати дурних питань, візьмеш та й Статус почитаєш? Якщо вже "чітатєль".
Галина Бєлова Показати IP 31 Липня 2008 10:15
"Благодарному чітатєлю" Навіщо стільки жовчі, напевно вчора довго здавали номер? Дякую за (майже) комплімент мені, але справді з Людою дуже комфортно працювати. Це журналістка дуже смілива, має чудову професійну "хватку", як колега завжди підставить плече. Вона з тієї когорти першовипускників ЛГУ, які стали журналістами. А щодо запропонованої теми, то в Люди просто частенько проявляється дитячість. В доброму розумінні цього слова. Людо, дерзай! А щодо гонорарів, то їх можна заробити і в "Статусі".
Яворська Чітатєлю Показати IP 31 Липня 2008 11:18
А я погано пишу?.. Бути "монстром" навіть не претендую.. . у нас на Волині і без мене таких вистачає :) Хотіла доброї поради... І де вона - журналістська солідарність?????????7
Ігор:) Показати IP 31 Липня 2008 15:12
Поки що найбільш резонансними є гілки журналістів)))) Може, порадимо Булковській усіх інших блоггерів відправити або наліво, або на... факультет журналістики?:)
Hatahama77 Показати IP 31 Липня 2008 15:35
Читав публікації Люди, тож про її фаховий рівень можу судити не по чуткам. Вона дійсно крутий журналіст. А от на Ваш доробок кортить си подивити
Яворська Показати IP 31 Липня 2008 16:43
Люди, дякую за підтримку! Півжиття страждала від того, що не "монстр". Вони ж, навіть журналістські, кусають не уявляєте як... А як гавкають!.. Дякувати Богу, що з набути досвідом не всі перетворюються на "монстрів". Є й такі, які лишаються Людьми!.. Галічка, я Вас обожнюю!!!!
Надя Супрунюк Показати IP 6 Серпня 2008 10:20
Ти знаеш, от я теж тепер задумалась над цим питанням. З одного боку ніби нічого такого і нема, якщо тебе винагороджують за хорошу роботу. А з іншого, це наче підкуп наперід, тобто з тобою навмисне завязують хороші стосунки, щоб потім у тебе рука не піднялася написати щось "не те" про людину, яка так добре до тебе віднеслася. Ось так.
кушнірук Показати IP 11 Вересня 2008 15:01
брати додаткові гроші журналісту як подяку за "гарно" написаний матеріал - те ж саме, що медсестрі за комфортно вставлену крапельницю.. чи вчителю за вміло пояснений урок етс.. не все у світі вимірюється матеріальним.. от так тобі від мене - не наївно і трохи із власного досвіду.. приємно тебе тут бачити
Поліщук Показати IP 30 Жовтня 2019 17:19
Вчіться у рівнян. Там все по серйозному, як у Мокселі... "Памфлет про сектантство, або як в Рівному з’явилась небезпечна секта - «Коло брехунів»!" - https://site.ua/lyubi.ukrayinu/13833/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus