USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.73
Лучанин в Раді Європи: Зробити місто чистим. Міф чи реальність?

Напевно, серед комунальних послуг, які надають лучанам, найбільше розмов про вивезення сміття, бо і в очі кидається, і в ніс інколи «б’є».
Говорити про те, що у Луцьку немає проблем із вивезенням побутових відходів було б неправильно. Переконаний, що не один я ставав свідком того, як здійснюється вивезення сміття у Луцьку: сміттєвоз від’їжджає, а біля контейнерів рештки сміття лежать незворушно та ще й по прибудинковій території розкидані. А що вже говорити, коли бездомні собаки та коти до цього долучаються…
Спробуймо проаналізувати причини незадовільного надання послуг вивезення сміття у місті Луцьку та запропонувати ефективніші способи роботи відповідних служб.
Причин, на мою думку, є декілька: по-перше, недостатня кількість контейнерів для збору сміття. Через це лучани змушені відходи залишати поблизу сміттєзбірників, тим самим забруднюючи прибудинкову територію.
По-друге, немає чіткого розподілу обов’язків між СКАП “Луцькспецкомунтранс” та житлово-комунальними підприємствами стосовно прибирання та відвантаження сміття з контейнерів, - через це маємо ситуацію,  коли прибирається лише те сміття, яке знаходиться в контейнерах.
По-третє, сміттєвози, які експлуатуються, не відповідають вимогам сьогодення, що не дозволяє спростити процедуру вивезення сміття. По-четверте: працівники житлово-комунальних підприємств та СКАП “Луцькспецкомунтранс” недбало виконують покладені на них обов’язки. Звісно ж, не можна оминути і таку складову, як рівень культури жителів нашого міста, адже ніхто не заперечить, що трапляються випадки, коли люди просто лінуються відкрити контейнер і викинути туди сміття.
Одним із шляхів вирішення проблеми є збільшення фінансування житлово-комунальної сфери, як на загальнодержавному рівні, так і за рахунок ресурсів місцевого бюджету.
Проте, ризикну спрогнозувати, що навіть за умови достатнього фінансування, проблема вивезення сміття нікуди не зникне, адже підприємство “Луцькспецкомунтранс”, яке зараз обслуговує місто, є монополістом. Тому, вважаю, завданням міської влади є створення передумов для залучення приватних структур у сферу надання послуг із вивезення сміття. Конкуренція неодмінно сприятиме підвищенню якості таких послуг.
Окрім цього, Луцька міська рада повинна забезпечити злагодженість дій житлово-комунальних підприємств та СКАП “Луцькспецкомунтранс”, чітко розподілити обов’язки між вказаними підприємствами та узгодити графіки вивезення сміття, аби одночасно із вивезенням побутових відходів здійснювалось прибирання дворових територій.
Про важливість такого кроку я неодноразово наголошував на сесіях Луцької міської ради, однак реакції на такі пропозиції жодної. Результат – «віз і досі там». Хоча, я вважаю, що саме у вирішенні таких питань місцева влада повинна проявляти рішучість і злагодженість, адже від цього залежить чистота нашого міста.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Відтепер платники єдиного податку звільнені від сплати внесків до Пенсійного фонду. 28 вересня Окружний адміністративний суд м. Києва визнав незаконною…
Природньо, що кожен господар дому дбає про затишок, чистоту, комфорт своєї оселі, про добробут і безпеку її мешканців, радіє їх…
Під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, яке відбулося 18 липня…
Коментарів: 26
Ну-ну Показати IP 22 Вересня 2008 15:25
Андрію, Ви ж входите до постійної прагматичної більшості у міськраді. Дружно підтримуєте 99% пропозицій та ініціатив мера. Ви що не можете вплинути на ситуацію? Чи так вигідно: коли земелька і майно - тут ми разом, а коли сміття вивозити - "ах, яка нехороша влада"!?
Симпатик Показати IP 22 Вересня 2008 16:58
Андрій, молодець! Все ти правильно пишеш і пропонуєш, просто борзописці Шиби вже не знають кого і за що атакувати. Замість того, щоб скористуватися твоєю порадою, раз самі додуматись ні до чого не можуть, вони лише вміють накидатися на тебе. не здавайся, примусь Шибину камарілью працювати на благо громади.
Симпатяжка Показати IP 22 Вересня 2008 17:20
Повний молодець! Відмовся від всього купленого, "вирішеного", приватизованого і вріж їм!
Простий Показати IP 22 Вересня 2008 17:25
Андрію, ти ж знаєш, що Шибі не пропозиції вносити треба, а змушувати його хоч щось робити. Знаючи твій запал думаю, що тобі цілком це під силу.
Простий Показати IP 22 Вересня 2008 17:46
Андрію, ти ж знаєш, що Шибі не пропозиції вносити треба, а змушувати його хоч щось робити. Знаючи твій запал думаю, що тобі цілком це під силу.
Longer Показати IP 22 Вересня 2008 17:54
Це Козюра "примусить працювати"? Який такий запал - той що пробиває тільки інтереси фірми "Феміда-інтер"?
Лихий Показати IP 22 Вересня 2008 17:56
Козюра по вуха в багні як депутат - бо тільки те і робить, що пробиває там свої інтереси. Тому і тут не критикує по справжньому а так, "що небудь" сказанув, щоб і не посваритись з владою про всяк випадок і зуби нібито теж показати.
Marmuletka Показати IP 22 Вересня 2008 17:58
Повністю згідна з Симпатяжкою. Віддайте все що вдалось захапати і критикуйте тоді вже на повну міць і потугу.
Чорна кава Показати IP 22 Вересня 2008 18:01
Зробіть місто чистим від себе. Міф чи реальність? В печінках вже сидите - депутати-балакуни різні.
Симпатик Показати IP 22 Вересня 2008 18:02
Андрій, молодець! Все ти правильно пишеш і пропонуєш, просто борзописці Шиби вже не знають кого і за що атакувати. Замість того, щоб скористуватися твоєю порадою, раз самі додуматись ні до чого не можуть, вони лише вміють накидатися на тебе. не здавайся, примусь Шибину камарілью працювати на благо громади.
Будівничий Показати IP 22 Вересня 2008 18:28
"залучення приватних структур" кажете? А що "Феміда-інтер" готова вивозити сміття? Чи ви в цьому питанню лобіюєте іншу структуру? Вже он Кропиву "залучили" то сидимо тепер без гарячої води...
Олексій ДУДИЧ Показати IP 22 Вересня 2008 19:02
Андрію, чи є в цьому питанні якість "обставини непереборної сили?" Ніякі катаклізми, слава Богу, не заважають налагодити роботу з вивезення сміття. Все в руках депутатів. Якщо вони не справляються - треба це визнати і звільнити місце іншим.
Vlad Показати IP 22 Вересня 2008 22:12
Андрій ти і робиш і пишеш все правильно тримайся а люди розберуться.
Знаючий Показати IP 23 Вересня 2008 10:10
До Вашого відому у Луцькій міській раді від "Нашої України" всього 11 депутатів, а рішення приймаються більшістю. Для того, щоб прийняти будь-яке рішення необхідно обовязково заручитися підтримкою БЮТу (23 голоси, тобто більшість). От і виходить, що тим катаклізмом і оставиною непереборної сили є фракція БЮТу
Кому ви розказуєте Показати IP 23 Вересня 2008 10:45
Ваша Україна ПОСТІЙНО голосує синхронно з БЮтом, точніше ви обоє голосуєте синхронно з Богданом Павловичем, так що - не слід куйовдити бабусю!
new lider Показати IP 23 Вересня 2008 11:43
а детальніше про будинок офіцерів можна почути? і про буратино - хоча розвів він не виборців?
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 12:19
Longer-у та Будівничому. Козюра лобіює інтереси "Феміди-Інтер"??? ОГО. Це щось новеньке. А можна про це детальніше?
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 13:07
Козюра хоче бути ГАРНИМ -РОЗУМНИМ.але непершого-недругого немає.Хлопця дуже легко-дешево можна купити.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 13:46
Окрім того 90 % мешканців Луцька - свинота, яка гадить на ходу.
new lider Показати IP 23 Вересня 2008 14:08
це певно в його дворі такий вигляд. от він і придумав собі тему для піар. Бачте він не пропонує як громадою можна вирішити питання. Наприклад, дивитися куди викидаеш. А каже конкретно: міська влада повинна прибрати сміття з під мого будинку. А то я... Ого-го!!! Я вам покажу
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 18:25
козюра,опустись на землю,береш за ВСЕ БОБЛО -сиди -сопи тихенько.
Vlad Показати IP 24 Вересня 2008 10:43
Чого ви до хлопця вчепилися? Нормальні ідеї, креативні :)
Анонім Показати IP 24 Вересня 2008 15:16
Козюра, ти дивний якийсь. Як заходиш у кабінет до Богдана Павловича, то на задніх лапках ходиш, а тут уже закликаєш вичистити місто. Чи не від Шиби? виникає питання. Це не чесно. Шиба тобі стільки зробив, з болота практично витягнув, а ти з ним так. Ти йому руки повинен цілувати, бо він тебе людиною зробив.
Marmuletka Показати IP 25 Вересня 2008 11:40
Спеціаьно стояла біля кабінету Шиби і дивилась як Козюра туди зайшов. Дійсно на задніх лапках а очкІ перелякано-лестиві.
Анонім Показати IP 14 Листопада 2008 10:08
да да купити недорого
Андрей М. Показати IP 15 Грудня 2008 15:25
Дійсно не все так гладко, але окрім поливання брудом, хоч хтось з вас вдарив пальцем для добробуту міста. Всі ми ьезкоштовні на поради, а де ваша безкоштовність на дії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus