USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15
Лучанин в Раді Європи: Вони платять за Її роботу

Відтепер платники єдиного податку звільнені від сплати внесків до Пенсійного фонду. 28 вересня Окружний адміністративний суд м. Києва визнав незаконною постанову Кабміну № 366 від 14 квітня \"Про сплату внесків на загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами-суб\'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування\", що передбачала зрівнювання фізичних осіб і фізичних осіб-підприємців в сплаті внесків на державне пенсійне страхування.
Законослухняні підприємці, які знаходяться на особливій системі оподаткування з моменту оприлюднення даної постанови сплачували ці платежі.
І хоча легітимність постанови одразу видавалася вкрай сумнівною – адже будь-які зміни стосовно податків та відрахувань має право вносити тільки парламент, а не уряд, але все-таки вона набула чинності.
Крім того, постанова суперечила ч. 1 ст. 1 Закону України «Про систему оподаткування» оскільки, збір на державне пенсійне страхування є загальнодержавним, отже встановлення його оплати підприємцям є тільки повноваженням Верховної Ради України, а не повноваженням Кабінету Міністрів України.  Також в ч. 1 ст. 18 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначається, що розмір страхових внесків, у тому числі розмір частини внесків, що спрямовуються до Накопичувального фонду, встановлює Верховна Рада України.  Суб’єкти підприємницької діяльності, які сплачують єдиний податок, сплачують страхові внески у фіксованому розмірі згідно з прикінцевими положеннями цього ж закону. Цей фіксований розмір визначено Указом Президента № 727/98 від 03.07.1998 “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” (далі-Указ), який застосовується нарівні із законами в силу перехідних положень Конституції України. Згідно ч. 7 п. 2 Указу передбачено, що до Пенсійного фонду України перераховується 42 відсотки від суми єдиного податку.
Попри всі невідповідності законодавству постанова № 366 протягом 5 місяців діяла, і податківці вимагали від малих бізнесменів сплати до пенсійного фонду.
Згідно з офіційними даними Держкомпідприємництва, 700 тисяч із 1,8 млн підприємців-фізосіб, які є платниками єдиного податку, від початку дії постанови № 366 сумлінно сплачували внески. Відтак, щомісяця підприємці, лише за офіційними даними, сплачували близько 120 млн грн додаткових податків. За 5 місяців дії постанови з підприємців України незаконно зібрано 0,6 млрд гривень.
У випадку набуття чинності вказаного рішення Окружного адміністративного суду м. Києва (а оскарження рішення суду урядом є вкрай малоймовірним з огляду на майбутні президентські вибори), підприємці, які знаходяться на особливій системі оподаткування мають право на повернення надмірно сплачених коштів на загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування. Але щоб їх повернути, підприємцям доведеться звертатися до судів, адже уряд не запровадив схеми повернення внесків.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Таким є висновок Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України у відповідь на моє звернення щодо правомірності рішень виконавчого комітету…
http://www.dt.ua/2000/2229/66283/ № 19 (747) 30 травня — 5 червня 2009 Порятунок потопаючих — справа рук самих потопаючих. Черговим заходом із…
  «Твоя сім\'я — це не тільки батько й мати. Це й ви, діти. Це твоя поведінка, твої вчинки. Запитуй…
Коментарів: 20
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2009 09:37
Як ми себе любимо! Студійних фотографій зі сотню наробили! Напевно за ті кошти що не платив в пенсійний фонд
Вінстон Показати IP 5 Жовтня 2009 12:08
Тож бля мером буде! Треба замалюватися! Всяку херню проплачує ВН і думає що це йому плюсів дає! Ні Козюра - ти на мери і близько не тянеш!!! Краще Богдан Павлович чим ти!!!!!
Savur Показати IP 5 Жовтня 2009 12:57
жаба давить бачу, собаки гавкають а караван іде.
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2009 13:40
Козюра як завжди ні про що, лише аби попіаритися. Щоб Андрійко не говорив, але все зводиться до одного: налякати Шибу. Знайомі кажуть, що на сесіях Козюра не знає з якого боку до Шиби підійти і всі свої протестні промови розпочинає із розхвалювання Шиби, а зате в інтернеті, де поблизу немає Шиби, Андрій - герой. Ти при Шибі рот хоч раз розкрий, героє ти наш кишеньковий.
Юрист Показати IP 5 Жовтня 2009 16:22
Аноніму: Скажіть будь-ласка шановний, Ви пишите шо Козюра намагається налякати Шибу, однак в блозі написані поради підприємцям щодо платежів на пенсійне страхування. Ви б думку свою висловили щодо цього,а не цю дурість, що написали
філолог Показати IP 5 Жовтня 2009 16:35
Юристу. А будь ласка, пишеться окремо))))))
severpiter Показати IP 5 Жовтня 2009 16:40
это да я согласен коменты для того чтобы обсудить ту или иную статью, но выражений к личности тут совсем не относиться! для этого нужен другой форум! а вот мне интересно когда предприниматели будут(возможно) получать возврат свои деньги они могут со стороны государства ждать компенсации?
Важливо Показати IP 5 Жовтня 2009 17:31
to_Юрист. В блозі порад нема - в блозі є констатація факту до якої п. Козюра немає жодного відношення бо Постанову відмінили завдяки підприємцям, котрі на свій страх і ризик подали до суду і його виграли! А пораду щодо того платити чи ні варто було давати коли постанова вийшла. Сплачені кошти повертати ніхто не буде, а після виборів у випадку перемоги трудоголічкі просто поновлять дію постанови чи видадуть нову.
Вчитель Показати IP 5 Жовтня 2009 18:56
Я не розумію цих бізнесменів. Ділитись треба з народом, шановні. А то за тих нещасних 138 гривень у місяць до Пенсійного фонду такий хай підняли, що аж соромно. Любий вчитель податків платить більше, ніж підприємці, що на єдиному податку. Мій знайомий підприємець так обурювався цією спатою до пенсійного фонду, що мов тепер весь бізнес зупиниться. А потім розповів, що їде на Червоне море відпочивати, буде підводним плаванням між рифами займатися. В суді підприємці перемогли не владу, а бабусь-пенсіонерок, вчителів, медиків та інших малозабезпечених людей.
severpiter Показати IP 6 Жовтня 2009 05:43
с властью бороться нужно! а не так что она борется с нами и выжимает все соки! вы посмотрите сколько они кредитов взяли! они берут их направо и налево даже не спрашивают или это нам нужно! а выплачивать будут их налогоплательщики!!!! вы когда в семье планируете купить вещь дорогостоящую ведь советуетесь думаете или вам это нужно! а политики нет, то как знают что живут все за наш счет и считают нас рабами а мы тут кочевряжимся!!! сколько у нас продуктов уходит за границу?? но у нас цены не падают а деньги вырученные половину они себе в карман! конечно на эту тему я могу очень долго говорить то как я все больше и больше прихожу к одной мысли что нужно взять кусок земли где нибудь возле речки и леса! там и природа хорошая и от политиков далеко!!!
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2009 09:56
От попрошу не говорити "цих бізнесменів", ми не якісь там далекі від народу люди, що тільки й думають як вкрасти у вчителів, медиків і т.д. Навпаки - я, наприклад, в звязку з кризою втратив майже всі доходи, по півтори тисячі на місяць плачу кредиту, за місяць рідко вихожу в плюси) В ці 138 гривень мені ой як не лишні.. та я їх і не платив, бо маю юридичну освіту і відразу зрозумів шо цю постанову з часом скасують. А про Козюру: дійсно не гарно ТУТ його обсирати! Ну піариться, ну хоче мером стати... Всерівно не пройде, а тим що ви на нього тут кричите - показуєте лише вашу слабкість і прихильність до іншого кандидата))) Всім удачі!
Фанат КоЗлюри Показати IP 6 Жовтня 2009 11:29
Андрійко - луцький Олесь Довгий. Як там у класика світового боксу: "Ви такий малий, а такий нахабний!" :-)))
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2009 11:33
Козюра на побігушкаках в Никитюка, тому Никитюка і треба в мери!
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2009 11:51
Луцькі підприємці, які мають бізнес на Завокзальному ринку отримують 10-20 тис. гривень чистого прибутку в місяць з однієї буди (бутіка). 138 гривень - це багато чи мало? А Вам, шановний Андрію Григоровичу, зайнятись би, як обранцю громади проблемами міста - доріг, дахів, гарячої води, опалення і таке ін., а не дерибанити землю і пускати частину виручених коштів на дешевий піар.
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2009 11:57
Фотомудель ти наша!
Сердешний Показати IP 6 Жовтня 2009 20:44
Кращого мера за Никитюка - не знайдете!
молодому філологу Показати IP 6 Жовтня 2009 20:54
"Будь ласка" недавно стали писати окремо. А юрист виявився за тебе грамотнішим. Не по справі говориш.
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2009 23:40
Бачу по коментах що багато зависливих людей є з ніками: "Вчитель" та інші які тільки вміють за спинами говорити і тільки ждати шоб за них хтось податки платив. Хочеш чесно заробити гроші - то не дивись на когось, візьми в сусідньому селі 10 га городу і паши. Не люди а хз хто. :(
Микола Показати IP 15 Жовтня 2009 14:37
нікітюк дурний плуг...ви ще не знаєте що то за людина...а козюра просто лизожоп
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2009 00:08
дурік ти зачєм очкі снял

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus