USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Лучанин в Раді Європи: В Україні прийдуть часи, коли слово «влада» буде асоціюватися не з «коритом»

Природньо, що кожен господар дому дбає про затишок, чистоту, комфорт своєї оселі, про добробут і безпеку її мешканців, радіє їх успіхам і здобуткам. Важливо усвідомлювати, що кожне село, кожне місто, кожен куточок нашої країни – це теж велика оселя, де живуть щирі, працьовиті і мудрі наші люди – українці.
І якщо дехто з нас ще не відчуває того родинного затишку і тепла, традиційно притаманного українській господі, то це тільки тому, що в багатьох з нас притупилось відчуття господаря, відповідального за долю нашого великого дому – України. В такі непрості моменти важливо відчути себе частиною великої родини «мертвих, живих і ненароджених». Саме це й стане тим вогнем, що розтопить лід байдужості в душах багатьох наших стомлених та зневірених співвітчизників.
Для ковельчан Ковель є їх спільним домом. Вони в ньому – господарі. Не так давно ковельчани відзначали одне з найважливіших свят громади – День міста. І свято вдалося на славу!
А після свят прийдуть будні, що змусять нас загострено сприймати всі наші негаразди. І тут багатьом нам здасться, що ми лишились наодинці зі своїми, як нам здається, вічними і невирішуваними проблемами. В пошуках винуватців ми знайдемо тих, хто не заховався у столичних залах та кабінетах і не відгородився від народу «режимними зонами» і різними «недоторканостями». Це буде хоч і місцева, але «влада».
Бо ж для українця нелюбов до будь-якої влади є ментальною особливістю і підсвідомою рисою його характеру. І дивуватись нема чому – багато століть українець не мав своєї влади, вона завжди була йому чужою. І тут бачу перед самим собою і такими ж як я, молодими керівниками нової формації, надзавдавдання – своєю щирістю і зрозумілістю, непихатістю і відкритістю змінити ставлення українців до уже своєї влади.
Я впевнений – в Україну прийдуть часи, коли слово «влада» буде асоціюватися не з «коритом» і безладом, а з дієвістю, сміливістю та відповідальністю.
Моє вже дещо незвичне, бо вже післясвяткове побажання своїм землякам. Бажаю кожному з вас відчути частку своєї заслуги в сьогоднішніх успіхах нашого міста! Адже наше успішне майбутнє залежить від спільних зусиль всіх загалом і кожного зокрема.
Як міський голова, як керівник міста, обраний вами більше двох років тому для роботи на благо нашого Ковеля, бажаю вам всім частіше відчувати реальні підтвердження того, що ми потрібні Україні, а Україна потрібна нам.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
«Свобода особи може бути реалізована тільки завдяки праву. Права громадянина випливають із свободи, вони непідвладні державі.» Бенджамен Констан Демократія це,…
Розміщення торгових точок при вході до Центрального парку імені Лесі Українки викликало чергову дискусію в ході останніх засідань сесії Луцької…
Перший Інвестиційний форум на Волині розпочнеться з відкриття Волинського обласного бізнес-інкубатору 24 жовтня 2008 року о 9:00 год, за адресою:…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus