USD 40.50 40.90
  • USD 40.50 40.90
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15
Лучанин в Раді Європи: Міська влада газ не «тырит», вона за нього не розраховується

На початку лютого Луцьк знову опинився перед загрозою відключення двох теплогенеруючих підприємств від газопостачання.
Ситуація плачевна тим, що за спожите «блакитне паливо» лучани платять своєчасно, причому переважна більшість городян робить це чи не найсправніше в Україні, а от згадані підприємства теплокомуненергетики чомусь не поспішають перераховувати отримані кошти постачальникам. Відтак, борги за газ перед  ДК «Газ України» на сьогодні складають кругленьку суму. Станом на 1 січня 2009 року заборгованість ДКП «Луцьктепло» перед постачальником газу становила 12, 870 млн. гривень, а вже за перший місяць року підприємство заборгувало додатково 24 мільйони. По «Луцьктеплоенерго» ситуація схожа – за 2008 рік залишився борг в розмірі 4, 202 млн. гривень, а від початку року такий борг складає вже більше 9-ти мільйонів. У той час коли проплата лучан за тепло у січні становила 95%.
Ухвалою суду КП «Луцьктепло» та «Луцьктеплоенерго» заборонено обмежувати тепло- та гаряче водопостачання  у помешкання лучан. Однак, така ситуативна перемога аж ніяк не гарантує, що мешканці Луцька знову не опиняться у холодних квартирах.
Прикро, але факт, що міська влада захищає тепло в домівках лучан, порушуючи державні угоди і залазить до державної кишені. А вона ж державна! Тобто не місцева! А безкоштовний сир, як відомо, буває тільки в мишоловці. За такі газові «борги» місцевих господарників має розраховуватись держава, а, точніше кажучи, державні мужі, на плечі яких лягає місія пояснювати і черговий раз переконувати Росію, що Україна газ не «тырит», а просто не хоче розраховуватись за нього.
Лучани за спожитий газ заплатили, а от міська влада (ДКП «Луцьктепло») платити за газ не збирається, бо договори не для них писані. Таким чином, під удар ставиться забезпечення  стратегічних енергетичних інтересів держави.
Залишається сподіватися, що через помилки і прорахунки влади не будуть страждати лучани.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, яке відбулося 18 липня…
Розміщення торгових точок при вході до Центрального парку імені Лесі Українки викликало чергову дискусію в ході останніх засідань сесії Луцької…
Відтепер платники єдиного податку звільнені від сплати внесків до Пенсійного фонду. 28 вересня Окружний адміністративний суд м. Києва визнав незаконною…
Коментарів: 13
Громадянин Показати IP 23 Лютого 2009 11:44
Це "помилки і прорахунки" саме лучан, які проголосували за Шибу, який "ішов від БЮТ", а якщо вийшов із БЮТ, то із крісла мера - "вон"! А бютівці повинні дати місту іншого кандидата і провести вибори. А ще "помилки і прорахунки" багатьох громадян, які ведуться на "солодкі передвиборні співи" грошових мішків і обирають їх у всі ешелони влади. Сівши в крісла ці обранці народу, як висловився наш гарант, "свого майбутнього в цій країні не бачать" і приймають закони, які призводять до подальшого зубожіння нації та подальшого збагачення "народних обранців". Такі процеси відбуваються на всіх рівнях - від Верховної Ради до сільської. Достатньо подивитись на нашу обласну раду і те, що "протягують" через сесійну залу різні заремби. Коли звертається простий смертний - йому "ніззя", закон не велить, а коли зарембики - їм можна тут вже закон дозволяє. Тому і немає на сайті обласної ради рішень, з якими могла би ознайомитись громадськість. Все приймається "кулуарно" і ховається від очей простого виборця.
Анонім Показати IP 23 Лютого 2009 11:58
Пане Андрій хватить займатись популізмом. Причому дуже дешевим.
Фанат БЮТу Показати IP 23 Лютого 2009 12:44
підтримую "Громадянина" лучани винуваті в тому шо Шиба був БЮТ і з Юльою знижував ціни на комунпослуги, а зараз наша Юлічка газонула в Україну шо за 10 років аби видихали. Правельно, БЮТівці повинні дати містові іншого кандидата і голова Фракції більшості міської ради без якого жодне рішення не пройде справжній господарник! І за Зарембу я Вас підтримую це ж яким наглючим тра бути шоб нашу більшість непідкупну переконати. Це він винен шо немає на сайті обласної ради рішень і сесії в прямий ефір не показують. Наглєц! Все приймається "кулуарно" і ховається від очей простого виборця. Простий виборце, я фанат БЮТу, але роззуй очі бо не заремби протягують і не Шиба має більшість. Шось не те в нашому БЮТі.
Громадянин Показати IP 23 Лютого 2009 13:25
Можливо Юлічка газнула, можливо хтось і господарник, але хотілось би щоб пересічний громадянин зрозумів, що він живе на дуже низькому рівні тому що у Верховній Раді одні "грошові мішки", які поставали мільйонерами та мільярдерами за декілька днів, вкравши в народу його надбання, яке створювалось не одним поколінням, тому що заремби ще зовсім недавно були головними "заЄДУнами" Кучми у Волинській області і душили різними способами демократичні сили - а нині депутати від "Нашої України".
Анонім Показати IP 23 Лютого 2009 14:07
Андрію ! Ти станеш великим політиком, коли навчишся говорити правильно слово рік, рак. А то ви, так звані політики, якісь безязикі. Іди до логопеда.
справедлива Показати IP 23 Лютого 2009 14:33
Аноніму Великим політиком можна стати тоді, коли ти зробиш для людей хоч щось. А ображати людину за нечітку артикуляцію, то шановний, погодьтеся, негоже. Стаття цікава.
справедлива Показати IP 23 Лютого 2009 14:34
Аноніму Чого Шибу до логопеда не посилав?
Анонім Показати IP 23 Лютого 2009 18:07
Ну вже замахав Андрушка своїми дописами
Фанат Шиби Показати IP 23 Лютого 2009 19:01
Фанату БЮТу. Шиба йшов на вибори не від БЮТу, а шляхом самовисування, називаючи себе "єдиним кандидатом від помаранчевої команди" і ні Наша Україна, ні Пора, ні інші не запротестували проти цього. Від БЮТу на мера йшов Литвинюк, за якого БЮТівці і голосували. У Шиби більшість у міськраді є ситуативна і Андрій не раз цю більшість забезпечував. Так що, дорогенькі, Шиба не від БЮТу йшов і вимагати від нього, щоб через вихід з БЮТу він залишив посаду немає підстав. Так що він ще довго буде мером всім нам на радість.
Vlad Показати IP 23 Лютого 2009 21:00
Шиба - постать. Давайте поговорим про те що місто в теплі і добрі. Що ми не мерзнемо як деякі міста. А от Андрій дуже хоче щоб ми прості лучани мерзли а він тоді буде говорити от який Шиба. Андрію не треба тепло є і це головне.
Свідомий Показати IP 23 Лютого 2009 22:58
Виявляється що Козюля не просто молода зірка словоблуддя, а й ще безграмотний профан, який не розуміє механізмів оплати за газ підприємствами теплокомуненергетики, порядку закриття заборгованості взаємозаліками та пільгами і субсидіями. Не дезінформуй людей!!! ПРОВОКАТОР!!!
Анонім Показати IP 24 Лютого 2009 10:08
Справедлива(Оля) ! Мовчи і сопи
Анонім Показати IP 24 Лютого 2009 21:08
А хтось знає, що 6 котелень вже відключили від газу. І якщо хтось заяву в прокуратуру принесе про крадіжку газу, тоді ухвалами не прикриєшся і Шибі тюрма реальна буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus