USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25
Лучанин в Раді Європи: Кадри вирішують все?

\"Кадри вирішують все\" – цей крилатий вислів Сталіна вірний для всіх часів. Революції здається і видумали для того, щоб виправляти необачні кадрові помилки. Вибори, як на мене, теж.
З часу обрання нового мера в структурі виконавчих органів влади Луцької міської ради відбулось чимало кількісних і якісних змін.
Першим кроком стали нововведення у структурі та чисельності міських виконавчих органів. Так були утворені департаменти як однин з елементів управлінської піраміди.  Фактично триступенева управлінська вертикаль (голова-заступники-начальники управлінь  та відділів) перетворювалась у чотириступеневу. Департаменти мали курувати підпорядковані їм управління та відділи за певними напрямками роботи.
Причому на той момент доцільність такого нововведення викликала гостру критику з боку народних обранців. По-перше, зростала кількість чиновницьких крісел, а відповідно витрати на їх фінансування. По-друге, новостворені департаменти не набули статусу юридичних осіб. Тож в чому полягатиме суть існування цієї номінальної ланки, залишалось не до кінця з’ясованим.
Що ж до чисельності виконавчого апарату ради, то міські керманичі переконували, що його буде не збільшено, а навіть скорочено - за рахунок зменшення чисельності працівників окремих управлінь та відділів.
Всього в структурі виконавчих органів ради  у 2006 році було затверджено 367 штатних одиниць,  354 з яких фінансувалися з міського бюджету. В апараті  виконкому ради числилось 59 штатних одиниць. Якщо зібрати всіх докупи, цифра виходить доволі солідна, така собі міні-армія міських чиновників.
Та повернемося в наші дні. Кадри вирішують все, а за кадри несе відповідальність той, хто їх призначає. Як бачимо, з цим у нас все в порядку. Заступники міського голови міняються швидше, ніж рукавички в дамській сумочці. Що стосується штату працівників міського муніципалітету за останні три роки, то, всупереч обіцянкам, вони поповнили свої лави новими бійцями. На сьогоднішній день в органах управління мерії загалом працює 455 людей, 375 людей – структура посадових осіб. І все це в часи глибокої фінансово-економічної кризи, коли в державі проходить масове скорочення працівників економічно-активних підприємств, заводів. Луцьку мерію вочевидь криза не особливо зачепила, бо чиновницьких крісел в ній з кожним роком стає все більше. І це при тому, що економлять буквально на всьому – на фінансуванні лікарень, ремонті доріг, ліфтів та інших життєво необхідних для лучан речах. Що тут скажеш, кадри вирішують все.
Питання про скорочення чисельності працівників апарату Луцької міської ради нещодавно піднімалось на засіданні постійної депутатської комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Адже ситуація з виконанням бюджету міста до кінця року є доволі тривожна.
Як би гостро не відреагували скептики на цю жорстку позицію, однак питання полягає не в тому, щоб хтось залишився без роботи. Питання стоїть в доцільності такої значної кількості чиновників, кормити яких доводиться з міської казни. А вона (казна), як відомо, порожня.
Тож чи вирішують кадри все – питання доволі спірне. А те, що в апараті мерії давно пора провести оптимізацію чисельності персоналу - факт незаперечний. Бо охочих протирати штани в м’якому кріслі вистачає, тільки от користі від такої роботи для міста та лучан дуже мало.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
  «Твоя сім\'я — це не тільки батько й мати. Це й ви, діти. Це твоя поведінка, твої вчинки. Запитуй…
Відучора на маршрути не виїхав жоден тролейбус та автобус Луцького підприємства електротранспорту. Тут знову страйкують  його працівники, тепер  безстроково. Вдатися…
«Свобода особи може бути реалізована тільки завдяки праву. Права громадянина випливають із свободи, вони непідвладні державі.» Бенджамен Констан Демократія це,…
Коментарів: 35
С.О.Л. Показати IP 21 Вересня 2009 09:06
"Революції здається і видумали для того, щоб виправляти необачні кадрові помилки." Ти б менше дурниці писав, на розумного став би схожим. "Бо охочих протирати штани в м’якому кріслі вистачає" Це ти про себе написав? Взагалі, ти вміше писати щось від себе та оригінальне, а не давно протерті кліше?
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 09:10
Підтримую. Однак, є проблема не лише в апараті виконкому чи владних посадах. На сесіях часто розглядають питання про дотування КП. А ніхто не хоче проаналізувати який там апарат і хто які функції виконує???
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 09:11
Є така притча:перед тим, як у людину хтось хоче кинути каміння,той хто це хоче зробити,повинен йму(в того в кого кидае)поклонитися, щоб взяти каміння з землі. При цьому у мозок притікає більше крові і виникає прпвильна думка-навіщо кидати каміння. Той хто не нахиляеться - носить каміння за пазухою.
До піноккіо Показати IP 21 Вересня 2009 09:48
В тебе знову ніс збільшився, знову брешеш - департаменти набули статус юридичної особи, а в 2006 році кількість працівників була більше ніж 367 (тоді не існувало єдиного штатного розпису, частину працівників не було враховано)
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 10:30
розумно гнати цих дармоїдів в шию
Середній клас Показати IP 21 Вересня 2009 10:54
Тай від тебе тої "користі" не дуже багато... турботливий такий. Ти давно таким став?..
Знаючий Показати IP 21 Вересня 2009 12:44
Андрійко дуже хотів стати заступником мера - а не взяли... То тепер став борцем з аппаратом))) А до цього часу чого мовчав?
Savur Показати IP 21 Вересня 2009 13:01
звичайно що тема неоднозначна, але чесно кажучи дивуюсь агресивним коментарям на адресу автора, інформація яку він подав є однозначною, в міськраді з приходом Богдана Павловича мало поменшати штату але вийшло як завжди, побільшало. Тим більше що сам Богдан Павлович обіцяв что чиновників стане менше. Чомусь у нас в державі виходить завжди так, що намагання скоротити штат призводить його чисельного збільшення. Але ті хто додають коментарі чомусь цього невизнають, чи не хочуть визнавати. Чомусь заводять дискусію не в площину конструктиву і напрацювання висновків та рекомендацій а в площину "тупих особистих образ", складається враження, що коли немає чого сказати по суті, то "мочать" аби чим. Після систематичного перегляду коментарів чомусь промайнула думка, що в одному органі місцевого самоврядування, один з його підрозділів, керівник якого нещодавно відмазував міського голову бо той не організував феєрверку на День Незалежності, тільки тим і займається, що "творить" геніальні коментарі під інформацією яка містить хоч грам критики на адресу його керівництва. У зв"язку з цим маю конкретну пропозицію, оприлюднити на сайті міськради та й на волинських новинах усі IP адреси виконавчого комітету міської ради, щоб зняти усі питання щодо використання службового майна та часу у зовсім не виробничих цілях.
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 16:03
Я бы не сказала, что это не рабочие цели, они ведь, как-никак, да творят информационный образ (или образину) врага человечества
Максим Показати IP 21 Вересня 2009 17:39
Бредова статейка.
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 17:41
Savur? Ви видаете себе за всезнаючу людину, але чому ви не можете відрізнити орган владної структури - відділ від звичайного підприемства департамент. Департаменти е звичайні підприэмства, які не є підрозділами міської ради, у ради е виконком, а виконком мае відділи. Департамент мае Статут а не обовязки,я відділи . А те, що ці виробничі підрозділи допомагають грамотно обслуговувати рішення прийняті радою, виконкомом, особисто міським головою, так це дуже мудро. Останным часом і спостерігаеться активність на захист людей громад, завдяки заснованим міською радою цих виробничих підрозділів -департаментів. Штат цих підрозділів не е штатом чиновників міськради. Чиновників дійсно стало менше, а те що збільшилась кількість людей, що допомагають людям громади вижити навіть у кризу, то хіба ви проти? Ну а ваша пропозиція "оприлюднити на сайті міськради та й на волинських новинах усі IP адреси виконавчого комітету міської ради"- протерічить всім положенням інтернету. Я так дивуюсь чому на Волинських новинах друкують ІР. Тим більше, що пости перевіряються, цензеруються. Волинські новини,не друкуйте ІР.
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 17:54
До С.О.Л. Ой, пане вельмишановний, дуже з Вами згідна. Козюра у школі не вмім творів писати, а тут ще й це... Ха-ха-ха!!! Ну, я то знаю, хто з дуполизів замість нього пише цю байду. Андрійку, міняй писаку, а то без мила опинишся у дупі.
Kalipso Показати IP 21 Вересня 2009 18:11
по-моєму, у Сталіна був трохи інший вислів: "незаменимых людей нет"
Онаній2 Показати IP 21 Вересня 2009 18:16
Народ, скажіть конкретніше пінокіо чи баратін бо статус всетаки має значення. Пане депутат, назвіть хочаб посади скорочення яких призведе до ремонту доріг, нероздерибанення землі і т.д. А розповідати про "гостру критику з боку народних обранців" не називаючи ні посад ні прізвищ це називається "патякання" та "булькотіння".
уважний Показати IP 21 Вересня 2009 18:19
читайте Додаток №1 до рішення міської ради від „24” червня 2006р. № 3/1 СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ івсе стане на свої місця
Аноніму 21 вересня, 17:41 Показати IP 21 Вересня 2009 19:20
Вибачте, але ви написали МАЯЧНЮ! Ще хтось подумає, що все справді так
Savur Показати IP 21 Вересня 2009 20:12
Аноніму. Бачу почерк досвіченого писаки, приємно вести дискусію аргументами а не чутками. 1. Яка різниця чи входить чиновник в штат чи ні, заробітну плату вони отримують з податків лучан, чи може Богдан Павлович платить їм зі свого кармана. 2. Зі збільшенням кількості працівників я щось зміни якості надання послуг не відчув, якщо хтось відчув то напишіть про це. До прикладу декілька разів бачив проекти рішень міської ради що підготовлені працівниками виконкому (різних департаментів) там було багато помилок, як юридичних так і процедурних, висновок напрошується сам. Сам звертався у відділ звернень громадян міськради і там зі мною спілкувались молоді працівниці які незнали відповідей на елементарні запитання (повірте про швидкість світла в секундах я їх не запитував). 3. IP адреси оприлюднювати треба однозначно і дякую ВН за це, бо раніше взагалі не можна було зорієнтуватись хто пише і по скільки раз. А Ваше пане чи нані бажання приховати номер IP свідчить про те, що Ви боїтесь хоч якось афішувати інформацію про себе, бо може працюєте саме в тій структурі яку так яро захищаєте. Сподіваюсь наступна наша міська влада (не факт що це буде інша влада) не буде соромитись показувати своє обличчя і відверто говорити про недоліки, а не істерично відбріхуватись і відмазуватись. Шановні наші місцеві політики та лідери, незалежно як вас звати і яких ви політичних уподобань, будьте чесними і не соромтесь запитувати і людей як чинити.
Savur Показати IP 21 Вересня 2009 20:30
дивуюсь окремим людям, напишуть чорнуху і "раденькі що дурненькі", ну обізвете ви автора, ну згадаєте якусь плітку нібито з його біоргафії, чи це щось дасть для міста? напевно ні. Чи ненавчило нас всіх ще життя, що на чорнусі далеко не заїдиш. Давайте свої пропозиції по даній темі, кажіть що треба зробити щоб жити в Луцьку чи країні було краще, це те що ви можете зробити вже і без особливих зусиль. А коли будете і далі писати "мочилово" то не скаржтеся що ціни зростають а зарплати ні, що роботи немає і скрізь корупція, бо в країні де активні люди займаються дурницями (сподіваюсь усі погодяться що інтернет аудиторія це активні громадяни) життя змінюватись на краже не може.
Анонім Показати IP 22 Вересня 2009 09:50
Панове, перестаньте спорити, просто розпочались передвиборчі перегони. У Козюри є амбіції. Він усвідомлює, що не переможе, але заставить з собою рахуватись. От і все...
Анонім Показати IP 22 Вересня 2009 10:37
а було б цікаво, аби переміг. принаймні людина сформована не в радянські часи...
Анонім Показати IP 22 Вересня 2009 11:35
Це вислів не Сталіна а корпорації "НІСАН"
Вінстон (Сталін) Показати IP 22 Вересня 2009 12:16
Растрелять Товаріща К.....
Анонім Показати IP 22 Вересня 2009 12:59
Ну звісно він заставить із собою рахуватися постійно дописуючи в блозі. Це дуже ефективний шлях підняття авторитету!!! Наступний крок - це писати на заборах! Козюля лідер громади Луцька бо він пише блог!!!
Анонім Показати IP 22 Вересня 2009 18:04
Андрій Козюра - це наш волинський Яценюк! Це нове обличчя нашої політики. А ви всі чорні заздрисники, бо заздрите розуму, інтелекту та професіоналізму волинського Яценюка
Анонім Показати IP 22 Вересня 2009 23:13
A-aa! Я то думав що він наш волинський Ананій, а виявляється ... ;-)
Анонім Показати IP 23 Вересня 2009 09:15
Хоч би вже ми тут не тріснули від заздрості...
Анонім Показати IP 23 Вересня 2009 11:59
А якби до розуму, інтелекту, професіоналізму... та ще й совість, тоді було б дійсно непогано.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2009 15:56
К.А."Тож чи вирішують кадри все – питання доволі спірне". Воістину напршуеться вислів "Кадри? Вирішуе все Козюра!". А.К. пише вирок :"...в апараті мерії давно пора провести оптимізацію чисельності персоналу"
Я поряд Показати IP 23 Вересня 2009 16:00
Гріш-ціна такому "новоспеченому політику", який розводить теревені на такому низькому лакейському сайті як Волинські новини. Опублікуй свою думку в нормальному друкованому виданні. Нехай прочитають, якщо не тисячі, то сотні лучан і волинян. Вислухай ЇХНІ думки. Телефони поки що не відміняли!? А сперечатися зі своїми колегами по міськраді (якщо є сміливість!) можна невиходячи з її стін. Просто складається враження, що ти чогось боїшся і ховаєшя під ковпаком потрібних лише дуже обмеженому колу людей (якщо їх можна назвати людьми) волинських новин.
Я ... Показати IP 23 Вересня 2009 16:51
ніяк не зрозумію в чому полягає ваша тупа цензура? Нецензурних речей не пишу, нікого не обзиваю. Ну, хібащо, правда не та, яка потрібна вам. Тоді оголосіть усім, що волинські новини публікують тільки ту інформацію і тільки ті коментарі, які вигідні їхнім власникам. А те, що (в дужках цензура) - це лише галіми понти.
vlad Показати IP 23 Вересня 2009 22:49
Индейка - быку: - Я мечтаю забраться на вершину этого дерева, но у меня так мало сил. - Почему бы тебе не поклевать мой помет? В нём много питательных веществ. Индейка склевала кучку помета, и это действительно дало ей достаточно сил, чтобы забраться на нижнюю ветку дерева. На следующий день, съев еще, она достигла второй ветки. Наконец, на четвертый день, индейка гордо сидела на вершине дерева. Там ее заметил фермер и сбил выстрелом из ружья. Мораль: манипуляции с дерьмом могут помочь вам забраться на вершину, но не удержат вас там.
М.В.К. Показати IP 24 Вересня 2009 10:55
Аноніму 22 вевесня 18:04. "Андрій Козюра - це наш волинський Яценюк!" - то що виходить, що він єврей як і Цуценюк? Дурня якась.
скептик Показати IP 24 Вересня 2009 14:06
Я не прихильник п.Козюри. Але коментарі мене здивували. Дивно, що в більшість поливання багном йде з схожих IP адрес. Дивно, що взагалі йде поливання багном замість конструктивної критики. Дивно, що замість вказування на помилки в підрахунках чи на замовчування в статті, якихось фактів, які б зовсім могли б змінити контекст самої статті хтось критикує того хто її написав. Мій висновок - мабуть стаття потрапила в ціль.
вого\"КРОК" Показати IP 27 Вересня 2009 13:02
А. Линкольн: Можно обманывать часть народа все время, и весь народ некоторое время, но нельзя обманывать весь народ все время" але "Ври дальше, если чувствуешь, что тебе начинают верить. (Георгий Александров)
Анонім Показати IP 27 Вересня 2009 14:39
відверто кажучи - прізвище не для балотування в мери. я би поміняв. ну хто голосуватиме за якусь казявку? і морда теж не підходить. таке враження, що лише в носі колупається. маленький ше для мера. то просто гормони грають!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus