USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25
Лучанин в Раді Європи: Чому стоять тролейбуси?

Відучора на маршрути не виїхав жоден тролейбус та автобус Луцького підприємства електротранспорту. Тут знову страйкують  його працівники, тепер  безстроково. Вдатися до таких кардинальних кроків їх змусила значна заборгованість по заробітній платі. Люди кажуть не бачили грошей уже більше чотирьох місяців поспіль. За словами Луцького міського голови сума заборгованості по заробітній платі складає близько двох мільйонів гривень. Однак, це не зовсім відповідає дійсності, бо місячнй фонд зарплати зі слів першого заступника Л. Соколовської та керівника КП «Луцького підприємства електротранспорту» К. Патрикеєва становть від 1650 до 1960 тисяч гривень.  Вмикаємо калькулятор і рахуємо: червень, липень, серпень, вересень множимо на середнє арифметичне, і маємо значно більшу цифру.
Протестувальники кажуть, на мітинг вийти  хотіли давно, однак вірили обіцянкам керівництва, що після травневого страйку ситуація покращиться та зароблене виплачуватимуть вчасно. Проте марно. Керівництво ж  пояснює фінансову скруту на підприємстві нерегулярним і неповним  відшкодуванням пільгового проїзду з бюджету. Субсидії «без черги, поза чергою, безкоштовно» і так далі центральна влада роздає наліво і направо,тільки от свої зобов’язання при цьому по відшкодуванню витрат на ці пільги виконувати  чомусь не поспішає.  Луцькому підприємству електротранспорту держава заборгувала 840 тисяч гривень. А це, зважаючи на загальну суму заборгованості, лише крапля в морі. Тож перекладати всю відповідальність на державу теж було б неправильно. Депутати Луцької міської ради вже зверталися до уряду  з проханням замінити систему надання пільг на адресні дотації, але жодним чином на це звернення відредаговано не було.
Чимало запитань викликає і не оптимізований розподіл державної субвенції обласною владою. У Луцьку пільгами користуються близько 60 тисяч громадян, проте транспортне підприємство отримує компенсацію за пільговий проїзд лише частково, решта субвенції розподіляється між іншими містами та районами області.
Про те, що Луцьке депо збиткове відомо давно. І навіть при умові, якщо сьогодні-завтра  з працівниками ЛПЕ розрахуються, в корені проблема вирішена не буде, бо реального механізму порятунку міського комунального транспорту немає. Окрім недофінансування з держбюджету, причиною такої гострої ситуації залишається нездатність керівництва КП налагодити справи та представити хоч якийсь бізнес-план аби врятувати  підприємство від повного зубожіння, а його працівників та їхні сім’ї від голодного існування.
Зволікати довше нікуди. Якщо ситуацію не почати рятувати вже сьогодні, то через деякий час тролейбуси в місті можуть справді зупинитись. А для цього, в першу чергу, слід навести лад в адміністрації підприємства, на яке теж є чимало нарікань зі сторони працівників, і нарешті підготувати реальний план роботи на найближчу перспективу. З іншої сторони слід вимагати від обласної влади раціонального розподілу держсубвенції, від уряду – адресних дотацій. В іншому випадку, ситуація знову повториться.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Таким є висновок Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України у відповідь на моє звернення щодо правомірності рішень виконавчого комітету…
Справжнім лихом стали кредити для простих позичальників. Для тисяч українців виплата кредиту перетворилася на важку, а для багатьох - непосильну…
Протягом тижня - з 29 червня – по 06 липня 2008 року я прийматиму участь у роботі Літнього Університету Демократії,…
Коментарів: 27
MassimoUA Показати IP 14 Жовтня 2009 14:31
Цікаву сценку розігрують Козюра та Шиба... та то все політика, головне щоб гроші віддали тролейбусникам.
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2009 15:23
харош пиарится на чужых проблемах.тебе ж эти троллейбусники сто лет на...не нужны-так только шоб малолетку-политика типа поизображать
Лучанин Показати IP 14 Жовтня 2009 17:04
Тому що ти та тобі подібні комсомольці іздять на Тойотах за 50 000 USD, при тому що ти сопляк в житті ніхрена корисного не зробив. А ці люди, що пашуть все життя, не можуть собі хліба купити. Тепер тобі зрозуміло чому стоять тролейбуси?
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2009 18:26
А еще предложения будут?
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 01:31
Тобі би в журналісти, а не в депутати)))Ти сьогодні гарно по Аверсу виступав
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 10:42
Пане козюра, а що ви зробили як депутат для покращення стану у ЛПЕ? Натисли кнопочку за звернення до киэва про змыну пільг? Ха-ха
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 11:35
І де взявся той Козюра? На нього варто лиш глянути - не сповна розуму!
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 14:04
Козюра з Шибою то два артиста, таку виставу організували перед приїздом Тимошенко - молодці, гроші вибивають.
Тимощук Дмитро (Погляд патріота) Показати IP 15 Жовтня 2009 14:05
Ситуація погіршується, адже тепер і звичайні маршрутки їздять хто-як-хоче. Позавчора близько 22.00 на відрізку пр. Перемоги протягом хвилин 20 не було ні однієї маршрутки в обох напрямках. Маршруток стало менше?
Savur Показати IP 15 Жовтня 2009 17:23
бачу козюра дійсно комусь дорогу перейшов якщо його блог так активно коментують "чорнушники". Вперед Андрію до перемоги, а після неї як сказав яценюк займешся їх яйцями, тоді вони розкажуть чиї гроші відпрацьовують.
С.О.Л. Показати IP 15 Жовтня 2009 17:28
Андрій, зі всіх кандидатів на міського голову хто ще так само опустився як ти,і зараз принижує Шибу? Хоча він і справді .... Шановний депутат Козюра ти запитуєш де гроші? Це не вірне запитання. Вірне запитанння, які це йолопи-депутати дозволили Шибі надрукувати облігацій місцевої позики приблизно на 40 млн. грн.? Ти часом серед них не був? Доречі, 10 млн. гривень скоро доведеться віддавати, чи я помиляюсь? Чим віддавати думаєте?
Хохма Показати IP 15 Жовтня 2009 18:02
Андрію, нові PR-теми: чому нема тепла в квартирах? чому комунальне майно продане як лайно? де гроші від землі, яка була, а вже нема? чому не працюють ЖЕКі? ...А тобі не по...й? Ти кращеб хлопців своїх з майдану забрав бо шкода дивитись як вони мерзнуть тебе сердобольного роздаючи.
Солу Показати IP 15 Жовтня 2009 23:32
Віддавати будуть натурою!
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 23:33
Тролейбуси стоять, бо ти з такими самими хворими нічого не робите.
Хохмі Показати IP 15 Жовтня 2009 23:34
А він скоро, як почнеться передвиборна агітацію, вийде хлопцям чай роздавати
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 23:36
Я коли бачу новий блог Козюри, то не його читаю, а коментарі. Хоч посміятись можна на ніч.
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2009 09:26
Шановний депутате Козюро! Факт наявності проблеми всім відомий і без вашого блогу. Усі лучани вам несамовито вдячні за те, що дійшли висновку що потрібно ЩОСЬ робити!!! То може замість озвучення проблеми запропонуєте щлях її вирішення??? А то малюю собі в уяві Козюра-мер і на кожному засіданні всезагальна і доленосна фраза – треба щось робити… Ото накерує!!!
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2009 10:04
Читаю коментарі і шкода мені стає нас українців. До якого рівня ми опускаємося пишучи таку гидоту. Невже в вас, шановні, не вистачає розуму для того аби щось конструктивне написати аби запропонувати варіант вирішення висвітленої проблеми чи то, пишучи подібні коменти, себе утверджує нове покоління молодих політиків? Хотів би я подивитись в очі Лучанину, який тут написав і тим анонімам, які обливають автора брудом. Невже це дійсно настільки втрачені для держави люди???
MassimoUA Показати IP 16 Жовтня 2009 10:08
А ви запитайте Андрія Григоровича і Богдана Павловича, з якого приводу сьогодні відбулася досить тривала зустріч двох картавих кандидатів, які не вимовляють букву "Р"? Я думаю, що не тільки мені, а й іншим буде цікаво, як вони хочуть розвести лучан!!!
С.О.Л. Показати IP 16 Жовтня 2009 13:39
"Анонім 16 жовтня, 10:04 193.109.145.106 Читаю коментарі і шкода мені стає нас українців. До якого рівня ми опускаємося пишучи таку гидоту. Невже в вас, шановні, не вистачає розуму для того аби щось конструктивне написати аби запропонувати варіант вирішення висвітленої проблеми чи то, пишучи подібні коменти, себе утверджує нове покоління молодих політиків? Хотів би я подивитись в очі Лучанину, який тут написав і тим анонімам, які обливають автора брудом. Невже це дійсно настільки втрачені для держави люди???" Не заперечую. На відміну від Вас пане Анонім я принаймі свої ініціали вказую в моментарях. Спочатку на себе подивіться пане Анонімо - захисник. Доречі, мені нічого боятися. P.S. Я не політик.
С.О.Л.у (Анонімо-захисник, як Ви мене безпідставно назвали) Показати IP 16 Жовтня 2009 15:37
Мені здається тут (в коментарях) неважливо чи ти Анонім, чи С.О.Л., чи Хохма, чи ще хтось. Всеодно ж ніхто не здогадається хто ти такий і чи правдиво вказав своє ім'я. Проблема в іншому - в рівні нашої культури і в тому наскільки ми неприязно ставимося один до одного. Здорової критики немає взагалі. Є лише обумовлені особистою ненавистю та заздрістю (іншими низькими почуттями) образливі вислови. Цікаво куди ми зайдемо з таким ставленням один до одного?
Анонім 16 жовтня, 09:26 Показати IP 16 Жовтня 2009 16:42
А я все ж в захопленні і коментарями про культуру політичних баталій, і суттєвою пропозицією Козюри. От він, як депутат хай запропонує конкретні заходи вирішення проблем ЛПЕТ. А не закликає загальними фразами щось робити. Хай напрацює програму діяльності комунального підприємства, хай запропонує команду менеджерів, які виведуть підприємство з "глухого кута". Щось я не чув про заборгованість по з/п в приватних перевізників, хоча не їм дали найвигідніші маршрути. Хай припинять розкрадати і штати контролерів і інших керівників-наглядачів ("нахлєбніків") роздувати. Ось тоді і злість в коментарях пропаде...
До теми Показати IP 16 Жовтня 2009 17:21
Пропоную повернутися до теми обговорення: Проблеми в цій країні загалом та безпосередньо те що стоять тролейбуси повязано з тим що особи які не створюють жодного суспільно-корисного продукту іздять на Тойотах за 50 000 USD. А ці люди, що пашуть все життя, не можуть собі хліба купити. Хтось невідомо як збагатів, а хтось відомо як став бідним!
мирон Показати IP 16 Жовтня 2009 18:50
В першу чергу потрібно усунути від влади таких [вирызано - цензура] як КозЛюра!!! Коли разом з Романюком та Булою відкриєш відремонтоване Буратіно? Ти дбаєш лиш про те як набити власні кишені. Краще не займався попОЛИзмом а справді запропонував щось дієвє!
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2009 00:16
пгопоную таку гозумну людину в меги
я Показати IP 17 Жовтня 2009 12:21
Козюра так активно розпочав передвиборчу компанії, місяців 2 назад я незнала хто то такий. Мій голос в мери не за вас шановний.А ДЕПО хай стоїть, дасть можливість заробити приватам.
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2009 19:05
Пану Козюрі ніколи розбиратись проблемами тролейбусників, він активно сидить в контакті і цілодобово долучає людей. Цікаво, для яких цілей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus