USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Інна Орлова: Успіх очима лучан
Ні для кого не секрет, що книгарні та простори Інтернету завалені психологічною літературою на тему «Як бути успішним та щасливим». Більшість людей, з якими я спілкуюся, погоджуються із тим, що думка матеріальна і для покращення свого життя потрібно лише мислити по-іншому. Але якщо все так легко, чому ж тоді трудолюбиві та щирі українці ніяк не можуть вибратися із прірви боргів та невдач? І чому є люди, яким легко досягати успіху, а інші, перепрошую, п’яту точку рвуть, щоб здвинутися з місця.

Міркуючи над цими питаннями, виникла ідея пошуку успішних лучан, які б змогли поділитися своїми думками та секретами щастя. Подібних матеріалів безліч на світовому рівні, але вони здаються космічними. Адже мова йде про міліонерів, а тут хоча б зарплату збільшити на кілька тисяч.

Відверто кажучи, пошук людей виявився для мене справою нелегкою.

Спочатку я підходила до мешканців нашого міста на вулиці і пропонувала відповісти на кілька легких питань.

Що? Що? Який успіх? Ви взагалі новини дивитеся? І для чого це? Навіщо? Кому це потрібно?

Ви ще обличчя їхні не бачили!

Досить швидко я зрозуміла: «зірки не їздять у метро», а успішні думки нелегко відшукати серед перехожих. Якщо план А не спрацював, переходимо до плану Б. Пішла в атаку через знайомих. Підключила всіх, кого змогла підключити, скористалася соціальними сітками і ось нарешті з’явилися перші лучани, які ризикнули відкритися та поділитися своїми думками про успіх.

Святослав (34 р, підприємець) з першого погляду створює враження успішної та впевненої у собі людини. Він небагатослівний і, здається, керується життєвим кредо «менше слів – більше дій». Водночас Святослав здатний сканувати оточуючих людей і події одним поглядом та виокремлювати найцінніші моменти для себе.

Каже, що все просто: успіх – це досягнення цілей, а успішний лучанин – це людина, задоволена своїм життям.

Всі люди однакові: якщо хтось прагне успіху, він ставить собі мету та досягає її, - каже Святослав. - Проте, щоб досягнути певних результатів, необхідно планувати свою діяльність. А планування неможливе без стабільності в країні. Навіть якщо це й можливо, то шанси бути успішним значно зменшуються. У будь-якому випадку для досягнення свої мети потрібно виховувати в собі певні особистісні якості, наприклад, гнучкість та багато інших.

Святослав вважає, що його головний секрет успіху – це позитивне мислення та прагнення до самовдосконалення:

У мене консервативні погляди. Чоловік – це здобувач, він іде за власною природою та повинен досягати успіху. А ось у жінок має бути менше амбіцій, ніж у чоловіків. Все-таки на першому місці в них має бути дім, сім’я, дитина. Адже найуспішніші жінки – це, як правило, жінки вільні або розведені. Адже всі свої сили вони кидають на те, щоб досягнути успіху. Якщо жінка заміжня та успішна, то це вже напускне та несправжнє. Лише ззовні так виглядає, ніби вона успішна та має щасливу сім’ю.

Олександр (50 років, приватний підприємець, інженер) має дорогоцінну дружину. Коли я у неї запитала, кого вона може порадити для інтерв’ю на «успішну» тематику, почула бадьору відповідь: «А запитай у мого чоловіка!» У цій фразі сконцентрована величезна самоповага, впевненість у завтрашньому дні та теплі почуття до своєї половинки.

Підприємець з досвідом, як і попередній опитуваний, вважає, що успішна людина має відчувати задоволеність від свого життя:

Зараз для кожного лучанина важливими є мирне небо над головою, постійні джерела прибутку, віра в Бога і сім’я, тоді й почуватимуть себе щасливими. Те, що зараз відбувається в країні – зазіхання на територіальну цілісність – викликає в людей сильні негативні переживання. Це підриває суспільний спокій, ставить під загрозу розвиток бізнесу, його стабільність і зводить нанівець майже всі успішні починання.
Олександр вважає, що успіх чоловіка може відрізнятися від жіночих досягнень:

Наші жінки здатні використовувати свою чарівність, вроду, привабливість, щоб бути успішними. Вони активно використовують свою кмітливість та навіть стервозність, завдяки чому й прискорюють досягнення своїх цілей. А ось чоловіки вдосконалюють себе розумово, фізично та, в першу чергу, наполегливо працюють.

Ось такі вони, успішні підприємці-лучани. Щиро дякую усім, хто погодився на опитування.

А тепер, підсумовуючи сказане, хочу виділити кілька тверджень, на які хотілося б звернути увагу.

«Людина має відчувати задоволеність від життя». Інколи втримати радість досить важко, проте – можливо. Адже й під час війні люди закохуються, одружуються та народжують дітей.

«Щоб досягнути успіху, потрібно поставити мету і досягати її». Насправді тут все трішки складніше. Адже серед безлічі ідей потрібно вибрати лише одну, найцікавішу, що викликатиме в душі задоволення від її втілення. Не у всіх вдається з першого разу.

«Найуспішніша жінка або вільна, або розведена». Із цим твердженням я лише частково погоджуюся. Адже жінка (як і чоловік) сама обирає:

бути їй успішною сімейною або успішною вільною людиною.

«Зараз для кожного лучанина важливими є мирне небо над головою, постійні джерела прибутку, віра в Бога і сім’я, тоді й почуватимуть себе щасливими». Без коментарів.
Усім, хто бажає, пропоную включитися в обговорення.

А у наступній статі я відкрию роздуми про успіх Ярослава Гошовського, доктора психологічних наук, професора, завідувача кафедри педагогічної та вікової психології. Зокрема, він перелічить основні складові успіху, торкнеться питань «заздрощів» та «моральності», які часто виникають на шляху до здійснення нашої мети.

З.І. Для тих, кому цікаво поринути у світ власних думок, пропоную виконати цікаву вправу «Мої бажання». Її необхідно зробити за один, максимум – два дні. Візьміть чистий папір і напишіть на ньому свої бажання, які прийдуть в голову. Це можуть бути від банальних «хочу морозива», «нові туфлі» до складних – «мати свій прибутковий бізнес», «хочу миру в Україні». Умови: уникати часток «не» у реченнях та написати не менше 150 «хотінь». Що з ними робити, я підкажу в кінці наступної статті. Усім бажаю успіхів!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
«Немає неправильних рішень, є неприйняті», – переконує Маша Єфросиніна і додає, що кожна людина робить помилки, однак варто не відхрещуватися…
Хто такі люди-нарциси? Яку роль у формуванні такого психотипу особистості відіграють батьки й генетика? Що робити мамі з татом, аби…
Віталій Приндета та Редван Мемешев сьогодні вранці допомогли українській «молодіжці» розбити литовців 4:1 у чвертьфіналі Кубку Співдружності
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus