USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.60
Юлія Парій: Шавлак хоче «осідлати» Волинську митницю
На це вже давно не риторичне запитання - волиняни мають однозначну думку: сьогодні це «рай» у конкретному грошовому вимірі для особливо наближених. Звичайно, що зовсім невипадково до переліку таких обраних нині додалася вельми неоднозначна та суперечлива постать – новий в.о. начальника Волинської митниці Олександр Шавлак.

З якою метою відбулося це кадрове призначення? На це запитання низкою подібних версій вибухнули не лише регіональні Інтернет-видання. Національні інтернет-медіа у цій ситуції задають тон. І саме з цього випливає, що Шавлак – постать «корупційного» світу далеко не провінційного масштабу.

Волинь для таких гравців цікава вже тому, що тут видобувають бурштин.

Спираючись на інформацію, що активно поширюється Інтернет-простором та у вигляді коментарів і чуток владними кабінетами, спробуємо дати відповідь на наше ще одне запитання.

Чи може ефективно протистояти контрабанді бурштину з Волині до ЄВРОПИ ЛЮДИНА, КОТРА лише МІСЯЦЬ ТОМУ СТАЛА ПРИЧИНОЮ КОНТРБАНДНОГО СКАНДАЛУ на Чернігівщині.

Прийшовши до влади Шавлак відразу розпочав диктувати свої правила і навіть не намагався порозумітися з колективом.

Це викликало хвилю обурення як серед рядових митників, так і серед громадськості, адже «зверху» мабуть забули, якими нормами та принципами треба керуватися призначаючи людей на відповідальні посади в країні.

Жителі Любомльського району подейкують, що такого митника в нас ще не було – він просто і нахабно намагається «осідлати» Волинську митницю.

Незважаючи на позицію колективу Волинської митниці, нинішній в.о. начальника Олександр Шавлак провів на посади своїх заступників - двох призначенців з Чернігівської області.

Відносно двох нових заступників чиновника інформація практично відсутня, проте в мережі інтернет жвавий інтерес викликає відео, на якому особа, схоже на Тетяну Кравець, знаходиться в стані, який не тільки не імпонує, а просто суперечить званню державного службовця в Україні.

Крім того, згідно з висновками службової перевірки, вона підлягає звільненню із-за відвертої службової недбалості через що держава втратила майже 2,5 мільйона гривень.

Також нам стало відомо, що на Чернігівщині на хабарі заскочили одного з керівників митного поста "Новгород-Сіверський". Він вимагав від приватних підприємців 500 доларів. За це мав пропустити вантаж з одягом до Росії поза митним контролем. Здирника затримали під час отримання грошей. Слідчі з'ясовують, як давно підозрюваний пов'яз у корупції.

З достовірних джерел відомо, що Олександр Шавлак є креатурою самого голови ДФС Романа Насірова, тому і впевнений у своїй безкарності. Та інколи політика може зіграти злий жарт і з керівниками такого рівня як і Насіров. Я маю на увазі звернення ініціативної групи «Патріоти України» до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією звільнити голову Державної фіскальної служби Романа Насірова, адже, на їхню думку, сьогодні Насіров свідомо перешкоджає реформам.

Беручи до уваги те, що Насіров є ставлеником колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, посади він може позбутися вже найближчим часом. Відповідно і вся вертикаль на місцях теж підлягатиме зміні.

Тож, ми бажаємо волинським патріотам, які борються з несправедливістю на Волинській митниці, терпіння, адже переможний кінець вже зовсім близько.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
5 лютого Верховна Рада України підтримала законопроект № 1776 «Про внесеннязмін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України і…
Луцький міський голова Микола Романюк не перестає дивувати. Другий термін поспіль він стає градоначальником, однак його передвиборча програма далі обіцянок…
В останні дні Волинь практично поставила на вуха митниця
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus