USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.60
Життя та соціальна робота церкви Царство Боже, Луцьк: Протестанти Нідерландів – за українську євроінтеграцію
Вже декілька років поспіль продовжується духовна співпраця волинських протестантів, зокрема Духовного управління християнських церков «Царство Боже» (м.Луцьк), з одновірцями із Західної Європи. Представники європейського духовенства не залишаються осторонь переживань українського народу та його боротьби з російським окупантом і агресором. Плодами цієї співпраці є взаєморозуміння та обмін об’єктивною інформацією стосовно процесів, які відбуваються в Україні, у тому числі і в релігійній площині.

Не стала виключенням і щорічна конференція Глобальної співдружності служителів («Ministers Fellowship Global - «MFG»), проведена у лютому цього року у церкві «Царство Боже» (м. Луцьк). Участь у вказаному заході взяли представники 25 християнських церков з різних регіонів України, а також священнослужителі з Великобританії та Королівства Нідерландів, а її головним лейтмотивом стало обговорення питань надання гуманітарної допомоги та духовної підтримки західними партнерами нашому народу.

Один зі спікерів конференції пастор Якоб Вубс, родом з Нідерландів, відвідує Україну вже не вперше. З нашим народом його поєднує спільний біль, спільна трагедія і спільна втрата. Річ у тім, що у тому злощасному рейсі МН-17, який курсував з Нідерландів у Малайзію та був цинічно збитий проросійськими найманцями ДНР, була одна сім'я із церкви, у якій пастор править службу.

Якоб розповів вражаючі деталі, пов'язані з цією катастрофою: «Той молодий чоловік, який разом з дружиною і донечкою летів у Малайзію, був місіонером. Як виявилося згодом, протягом перельоту він читав Слово Боже. Саме завдяки його Біблії, вдалося розпізнати власника, вірніше, тіло загиблого, яке разом з особистими речами передали до Нідерландів». Окрім того у Біблію, зі слів Якоба, було вкладено наручний годинник, як закладку останнього місця Святого Письма, прочитаного місіонером.

Поділився своїми роздумами Якоб Вубс і на рахунок референдуму щодо приєднання України до Євросоюзу, який вже у квітні має відбутись у Нідерландах. У своїх розмовах пастор відзначає, що пропаганда Кремля намагається усіляко вплинути на європейський вибір, а тому вдається до лицемірства та цинічного маніпулювання фактами. Не цурається РФ використовувати у своїх інтересах і трагедію нідерландців, пов’язану з терористичним актом, скоєним бойовиками ДНР у небі над тимчасово окупованою територією України.

Якоб визнав, що вказані дії російської сторони завдають значного інформаційно-психологічного тиску на доведених до відчаю підданих Королівства Нідерландів. Та завдяки контактам, налагодженим між протестантами різних держав, стало можливим, аби Якоб Вубс та його одновірці, які відвідали Україну, дізналися про справжню Істину та відчули власним серцем переживання з приводу російської агресії не лише пастора «Царства Божого» Олександра Рудинця, але й багатьох тисяч українських віруючих. Тому, щоразу повертаючись додому до Нідерландів, пастор Якоб Вубс висвітлює тисячі прихожанам обопільну для народів Нідерландів та України трагедію, яка є наслідком антилюдської діяльності російсько-терористичних угруповань, які і до тепер тероризують мирних мешканців Донеччини та Луганщини.

Що ж стосується референдуму, то, як вважає пастор Якоб, його співвітчизники голосуватимуть по-різному. Однак він потішив наступним: «У нас є певна група людей, яка ініціюватиме зібрання підписів на підтримку України у цьому референдумі».

Отож, віруючі усіх конфесій будуть молитись за єдність українського та нідерландського народів у єдиній європейській сім’ї.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Єпископ Олександр Рудинець закликав представників зарубіжних протестанських об’єднань об’єднати зусилля і молитви для боротьби з агресором
Функції соціального супроводу сімей та осіб, що потрапили у складні життєві обставини, в умовах децентралізації наразі покладені на органи місцевого…
Фраза «русский военный корабль, иди на х*й» стала головним «словом» 2022 року за версією словника сучасної української мови та сленгу…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus