USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60
24 Грудня 2015 12:30
0
Волинське небо є свідком того, як авіація в області проходила шлях від «етажерок» з тканини і фанери до найсучасніших реактивних надзвукових бойових машин з титану і дюралюмінію, від «кукурузників», які з'єднували повітряними шляхами райцентри області до авіалайнерів, які з'єднували обласний центр Волині з такими містами як Львів, Київ, Одеса, Харків, Донецьк, Москва та Стамбул, від імпровізованих льотних майданчиків у полі до сучасних аеродромів, які могли прийняти літаки будь-якого класу.

Луцьк - це місто авіаторів, у якому є велика кількість авіаційних організацій, підприємств і пам'яток. Також в Луцьку проживає безліч людей, життя яких було чи досі пов'язане з небом.

Для дослідження історії авіації нашого рідного краю, яка, до слова, в 2015 році відмітила своє сторіччя від дня появи перших літальних апаратів на теренах Волині, 8-го серпня 2010 року волинські любителі авіації заснували Організацію Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ✈».

До сторіччя Волинської авіації активісти «ОВАЛ✈» нещодавно створили на сайті свого головного медіа-партнера - Інформаційного агентства Волинські Новини - власний профіль, а тепер створили власний блог, в якому публікуватимуть цікаві матеріали з історії та сьогодення Волинської авіації.

Електронний офіс і архів Організації Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ✈» знаходяться у соціальній мережі «ВКонтакте» за цим посиланням.
читайте у блозі

Визволитель України стояв у витоків автомобілебудування в Луцьку

Лев Григорович Зацепа – Герой-українець, льотчик-штурмовик, Герой Радянського Союзу, почесний громадянин Луцька. По закінченню Другої Світової війни він проходив подальшу службу на Волині, а після звільнення в запас приймав активну участь в організації виробництва на легендарному Луцькому автомобільному заводі «ЛуАЗ»,…

15 Березня 2016 23:31

Почесний громадянин Луцька, Герой Радянського Союзу організовував повітряне сполучення на Волині

Коли ветерана Другої Світової війни, відважного льотчика-штурмовика, Героя Радянського Союзу, капітана Олега Івановича Малова за станом здоров'я відсторонили від льотної роботи, він не зміг жити без неба. Так хоробрий сокіл присвятив решту свого життя будуванню першої повітряної брами Волині.

4 Лютого 2016 19:04

Іменем знаменитого лучанина неофіційно називають школу

«Тучи лезут и лезут, за стенкою новая стенка, но упругий рычаг выжимает привычно рука. На осыпанный бруствер встаёт подполковник Свитенко, провожая на бой уходящего Голодняка» - військовий кореспондент Ленінградського Фронту Михайло Дудін.

23 Січня 2016 02:37

Передполітна підготовка

Кажучи людською мовою - передмова. :)

19 Січня 2016 14:42

Система Orphus