USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Громадське формування «Варта порядку»: Марк Дацюк : «Єдине формування, яке на законних підставах співпрацює з правоохоронними органами – «Варта Порядку»

Започаткуємо серію коротких інтерв'ю з учасниками формування "Варта Порядку". Сьогодні поговоримо з Дацюком Марком Марковичем.

Йому 22 роки. Він уже рік у «Варті порядку», отже:

Марко, де ти народився?

Марко: Я – лучанин. Народився в Луцьку, живу на вулиці Кравчука.

Де ти навчався?

Марко: Я вчився в школі №3. Вищу освіту отримати не встиг – пішов на строкову службу.

Де служив?

Марко: Служив рік у Збройних силах України, у 80-тій окремій десантно-штурмовій бригаді ВДВ – аеромобільні війська, у Львові.

]Що робив після строкової служби?

Марко: Працював. А потім був мобілізований на рік в АТО. Служив у 51-й бригаді. З хлопцями об’їздили всю Донецьку область. Бували під Мар’їнкою та Савур-Могилою.

Чому після АТО вирішив приєднатися до «Варти порядку»?

Марко: Багато знайомих порадили, до того ж «Варта Порядку» – єдине формування, яке на законних підставах співпрацює з правоохоронцями. Також у «Варті» можна поєднувати тренування з захистом міста, та й організація роботи найкраща, а там, де є порядок і дисципліна, там і результат, відповідно, якісний.

Як часто ти тренуєшся?

Марко: Тренуюся щодня, з «Вартою» – через день, нас тренують професійні інструктори за різними напрямами від основ правознавства до тактичної медицини. Самостійно займаюся рукопашним боєм. Ще мені подобається вогнепальна зброя, вчуся з нею працювати. Не втрачаю можливості постріляти. Ми з компанією хлопців із «Варти» часто збираємося, тренуємося, працюємо над собою.

Не страшно стояти на варті?

Марко: А чого боятися? Я працюю в команді з людьми, які пройшли справжні бойові сутички, бачили як може бути і що таке горе мирних жителів у місцях бойових дій. І якщо порівнювати «там» і «тут», то «тут» набагато спокійніше ( дякувати Богу – посміхається ), зокрема й через діяльність громадських формувань. Це ж моє рідне місто! Хто як не ми буде стояти на варті безпеки лучан!

Спілкувалася Варвара Зазнобіна

      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Коли в твоє життя стукає війна, все змінюється. Світогляд, принципи, звички, погляди... Речі, на які раніше й уваги б не…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus