USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Робота пенітенціарної системи у Волинській області: В’язничне капеланство на Волині
В управлінні Державної пенітенціарної служби України у Волинській області відбулася міжконфесійна зустріч представників релігійних організацій, що залучені до душпастирської роботи із засудженими в установах області. Зустріч відбулася під керівництвом заступника начальника управління підполковника внутрішньої служби Юрія Безушкевича.

Згідно з встановленим порядком, душпастирську роботу в установах області забезпечують священнослужителі Української Православної Церкви, Церкви Християн Віри Євангельської п’ятидесятників, Церкви Християн Віри Євангельської баптистів, Церква Християн Віри Євангельської, Церкви Адвентистів сьомого дня тощо. Участь у програмі диференційованого виховного впливу «Духовне відродження» приймає 1140 засуджених, 94 представники релігійних конфесій постійно відвідують установи.

В ході зустрічі ще раз було обговорено питання душпастирської опіки засуджених та порядок спеціальної підготовки священнослужителів (капеланів). Також наголошено на тому, що душпастирська опіка сприяє каяттю засуджених, змінює життєві пріоритети та цінності. А духовно-просвітницькі заходи, які проводять священнослужителі, відіграють надзвичайно важливу роль у виправленні осіб, що відбувають покарання.

Отець Василій, представник УПЦ, який здійснює душпастирську роботу в Ковельській виховній колонії, поділився своїми враженнями від навчання в Білоцерківському професійному училищі, де нещодавно завершив навчання і отримав сертифікат капелана. Ознайомив присутніх із змістом навчально-професійної програми підвищення кваліфікації капеланів, акцентуючи увагу на душпастирській опіці засуджених.

Представники релігійних організацій вносили свої пропозиції щодо подальшої співпраці, наголошуючи на тому, що саме в’язничне капеланство зможе задовольнити релігійні потреби засуджених і поширити віровчення в місцях несвободи.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
В Ковельській виховній колонії відбулося інтерактивне навчання за просвітницько-профілактичною програмою "Вибір-10"
28 листопада вихованці Ковельської виховної колонії взяли участь в соціологічному дослідженні «Вразливість до торгівлі людьми та рівень обізнаності щодо явища…
21 січня 2016 року в загальноосвітньому закладі Ковельської виховної колонії управління ДПтС України у Волинській області був проведений захід, присвячений…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus