USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60
28 Жовтня 2015 21:32
0
Що може бути гірше, ніж мати в підлітковому віці зайву вагу? Ваші друзі і подруги їдять, здається, те ж, що й ти. Але при цьому вони залишаються стрункими, а ти набираєш зайву вагу. Чому так відбувається? Що потрібно їсти підліткам? Відповіді на ці питання дає дієтолог Фіона Кірк.

У підлітковому віці організм людини зростає, і тому йому потрібно гарне харчування. Якщо підліток стане дотримуватися низькокалорійної дієти, то це уповільнить його зростання, розвиток, а також знизить швидкість обміну речовин.

Тому підліткам потрібне повноцінне харчування з білками, жирами, вітамінами, мінералами і овочами.

Фіона Кірк рекомендує підліткам займатися спортом, щоб розвивати м'язи, а не жирову тканину.

Низькокалорійна дієта дуже шкодить розвитку мозку підлітків. Тому їм слід їсти жири з м'яса, риби, молочних продуктів, яєць, а також з насіння, щоб дати енергію мозку. Ці жири покращують зв'язки між нервовими клітинами мозку. Пам'ятайте, що хороші жири не зроблять вас товстими! Організму шкодять термооброблені жири, що містяться, наприклад, у фаст-фуді.

Для того щоб схуднути, підліткам потрібно їсти не менше 4 разів на день. Не можна відмовлятися від повноцінних сніданків, так як вся енергія, отримана зі з'їденими з ранку продуктами, повністю переробляється організмом і не відкладається в жирові запаси. На обід тинейджеру найкраще приготувати суп - перші страви не мають великої кількості кілокалорій і в цей же час забезпечують зростаючому організму відчуття ситості. Вечеря підлітка повинен складатися з легких і нежирних продуктів. Між основними прийомами їжі йому рекомендовано перекушувати фруктами, сухофруктами або горішками.

Тінейджеру потрібно відмовитися від здоби, тортів, пирогів, газованої води, цукерок і борошняних виробів - всі ці продукти складаються з «порожніх» вуглеводів, які ніякої користі організму не принесуть і при цьому відкладуться в тілі дитини у вигляді зайвих кілограмів. Солодощі можна замінити сухофруктами - це і смачно, і надзвичайно корисно. Але не всі вуглеводи шкідливі. Є й корисні, вони містяться в кашах (особливо вівсяній і гречаній) і хлібі грубого помелу. Такі вуглеводи повинні складати близько половини раціону підростаючої дитини.

Деякі підлітки під час схуднення повністю відмовляються від вживання жирів. Робити цього у жодному разі не можна, адже жири зростаючому організму просто необхідні. У раціоні тінейджера жири зобов'язані займати третю частину. Їх джерелами повинні бути рослинні олії (перевага слід віддавати оливковій і соняшниковій) і морська риба. А ось жири тваринного походження по можливості потрібно повністю виключити. Не потрібно забувати про свіжі фрукти та овочі.

Підлітку також необхідна фізична активність.

Найнадійніший спосіб схуднути і зміцнити здоров'я - регулярно відвідувати басейн. Плавання однаково корисно та юнакам, і дівчатам. Не гірше водного виду спорту допоможе схуднути підліткам біг вранці або катання на велосипеді або роликових ковзанах.

Хлопцеві можна запропонувати зайнятися футболом або волейболом, а дівчинку-підлітка записати на шейпінг, танці або йогу. Не варто нехтувати іграми на свіжому повітрі і пішими прогулянками. При активному розпорядок дня і правильному харчуванні тінейджер незабаром назавжди забуде про свою зайвій вазі.

Уроки правильного харчування, фітнес та йога - все це у школі моделей "Панна"!

Наша адреси: м. Луцьк, вул. Винниченка, 67

телефон: 097 273 99 29

читайте у блозі
Система Orphus