USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Творчий опір національній алкоголізації: «Культура пиття» і Луцька міськрада
«75% випадків правопорушень і злочинів у Луцьку скоюється у стані алкогольного сп'яніння. Такі статистичні дані наводить міліція і служба у справах неповнолітніх. Агресивна нетвереза молодь, сімейні дебошири, вуличні хулігани, які псують комунальне майно, - складові проблеми, вирішити які міській владі не під силу.»
Ось такою, невтішною інформацією ділиться автор статті, яка опублікована на цьому ж сайті від 19 січня, цього року, під назвою «Луцька міськрада не може самостійно заборонити продаж алкоголю вночі».

ВИПИВКА В СВЯТО - НОРМА, РЕКЛАМА СПИРТНОГО - НЕ НАША СПРАВА
Я хотів написати лише коментар до згаданої публікації, але висловити своє бачення проблеми в двох реченнях – не вийшло. Отже:
Проблему з окремо взятим кіоском біля школи №24, влада таки могла б вирішити. Але в цілому, це не та проблема, яку б вирішив якийсь один закон, чи заборона. Діти ж лише повторюють те, що вони бачать в сім'ї, по телевізору, і в інтернеті. Це ті три кита, на яких сьогодні тримається загальноприйнята теорія "Культури пиття". Саме з нашої мовчазної згоди: випивка в свято - норма, реклама спиртних напоїв - не наша справа, духовне розтління молоді брудом з інтернету - тим більше - чужа парафія. Що ми можемо зробити? Нічого.

ЛУЦЬКА МІСЬКРАДА ЗАРОБЛЯЄ НА ПИВІ ЧИ ЗДОРОВ'Ї ЛУЧАН?
Ось поки ми так будемо думати, доти й будуть наші діти розплачуватись за слабкість батьків. І хто це ще плачеться, що не може нічого вдіяти? Луцька міська рада. Це ж та сама, що минулорічний День незалежності перетворила на фестиваль чеського пива в центрі міста. Бюджет міста з того, мабуть, отримав якусь гривню. Не знаю чи пішла вона, та гривня, місту на користь. А збитки від підпитих молодиків - маємо можливість спостерігати. Надіюсь люди, які і є тією самою - Луцькою міською радою, які й самі комусь є батьками, а комусь і дітьми, розуміють: спиртне вбиває дітей нашої нації. То може варто стати на їх захист?
Сьогодні ми спостерігаємо за процесом, коли влада відміняє закони, які нещодавно прийняла. Чому? Тому що влада знаходиться під тиском Євромайдану. В країні буде формуватись новий уряд. То якщо по-іншому не виходить, може, варто звернутися до того ж майдану, щоб «вибив» закони і по цьому питанню, які будуть на користь людям, а не пивоварам і іншим алкогольним бізнесменам? А запровадження "Сухого закону" на тому ж Майдані, ще один, свіжий приклад єфективності тверезого мислення і життєдіяльності.
Може, варто до вирішення проблеми залучити і наших народних депутатів. Я дуже часто зустрічаю їх звіти про свою діяльність. Вони працюють, в них щось виходить. А якщо й не вийде, є інші способи боротьби, головне – боротись. А такої боротьби сьогодні в Луцьку мало.

ТВЕРЕЗА УКРАЇНА - МРІЯ ОДИНИЦЬ
Робить трохи Православне братство тверезості імені Іоанна Кронштадтського, в заходах якого і я мав можливість взяти участь в році, що минув.
Фінансування ж тих заходів з боку влади – чисто символічне. Ось і виходить, що твереза Україна - це лише мрія одиниць. Іншим подобаються міфи про козаків, що пили горілку відрами. Може й пили: та закінчували як старий Кайдаш. Сьогодні ми маємо те саме: смертність від вживання спиртного є причиною і самогубств, і отруєнь, і багатьох інших хвороб, набутих «культурою пиття». А те, що більшість злочинів скоюється людьми в стані алкогольного сп’яніння, чим не аргумент на користь тверезого життя? Це ж тюрми були б – порожні.
Насмілюсь нагадати події не такої вже й давності - вбивство Оксани Макар. Згадали своє обурення і злість? Мабуть, згадали. А на кого злитись? Ті хлопці були нормальні, в них були сім’ї, батьки, діти. І була лише одна слабкість – вживали спиртне. Але цієї маленької слабкості вистачило, щоб стати вбивцями, загубити чуже й своє життя, накласти печать сорому на рідних. На жаль, після того випадку ми чули і про інші, подібні історії, вони повторюються і немає гарантії, що завтра щось подібне не станеться в нашій сім’ї, в нашому місті.
Люди добрі, давайте щось будемо робити. Чужого горя не буває. Воно – наше спільне. І пережити, і перемогти його – також легше - спільно. Давайте об’єднуватись!
Будьмо мудрі! Будьмо сильні!
Юрій ЩЕРБИК
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
То чи буде тверезим двірник, Як зарплати тієї - на сміх? І те свято, на сміх - Перше травня!
В каплю нікотону,що вбиває коня не повірили. Чи злякається кінь відра горілки?
– П’яним народом легше керувати, – говорила ще Імператриця Катерина Друга, це розуміють і сьогоднішні царьки, в тому числі в…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus