USD 41.30 41.75
  • USD 41.30 41.75
  • EUR 41.30 41.75
  • PLN 10.40 10.65
Українці за кордоном - наші всюди: Українці за кордоном - наші всюди
Берлінські українці 23 серпня не залишилися осторонь від загального свята і активно відзначили День Державного Прапора.

На гулянні, яке відбулося на колишньому аеродромі, а нині одному з улюблених місць відпочинку берлінців - Темпельхоф, побував і волинянин Анатолій Петрук (добре знаний як Анатолій Укроп) з друзями.

Анатолій активно допомогає нашим захисникам у зоні АТО. Разом учасниками Фонду допомоги Україні, що працює в Європі, вони закуповують, збирають та відправляють цілі контейнери спорядження: бронежилети, каски та реманент.

Серед найактивніших волонтерів Ольга Ранкель, яка і створила Фонд, а також Андрій Іллін, Лариса Стоянова, Олена Пурч, Діна Кузьміна, а також отець Сергій, батюшка грецько-католицької церкви.

На фото видно, що якраз перед святкуванням Анатолій з побратимами готував черговий вантаж для відправки.

Втім, святкуванню наші побратими в Берліні надають не меншого значення. "У цей нелегкий час, особливо потрібна підтримка та можливість відчути себе частиною України", - сказав мені Анатолій.

У програмі для гостей свята, яке тривало увесь день - пісні у живому виконанні, страви національної кухні, петриківський розпис на виробах, майстер-клас з вишивання і ліпленні та багато іншого.

Зіркою програми став виступ дитячого танцювального колективу з тернопільського будинку культури "Березіль" "Сонечко".

Після таких подій і справді розумієш, що допоки ми разом - ми нездоланні, де б ми не були!

      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Вся Україна святкувала День Незалежності сьогодні, 24 серпня.
Україна 24 серпня 2021 року святкуватиме 30-річчя Незалежності – урочистості пройдуть по всій країні. Президент Володимир Зеленський оголосив план заходів.
4 липня в День Незалежності США американці масово вийшли на вулицю і на продовження своїх мітингів проти поліцейського насильства і…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus