USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Антоніна Євтодюк: Трансформація суспільної свідомості відбудеться на засадах християнської етики та моралі

Вітаю Вас! Мене звати Антоніна Євтодюк. Я – християнка, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії Луцького національного технічного університету. Очолюю Волинську обласну громадську організацію «Християнський рух за життя».
 
 У 1994 році закінчила ВДУ імені Лесі Українки за спеціальністю «історія та методика виховної роботи».
 
 У квітні 2002 року захистила кандидатську дисертацію на тему «Синергетичні засади моделювання освітніх систем» в Інституті вищої освіти АПН України м. Київ. Одружена. Синові Любомиру 16 років.
 
Сфера наукових інтересів – філософія освіти, синергетика (новітня наукова парадигма, що вивчає універсальні закони становлення та розвитку нелінійних динамічних систем різного походження, простіше – усього живого), філософська антропологія, релігійні, психологічні, філософські засади самоорганізації особистості.
 
Для душі – вивчаю Біблію, поглиблюю знання з основ християнської етики та моралі, люблю читати духовну літературу і слухати духовну музику, здійснювати паломництво до святих місць. Люблю подорожувати, особливо  Волинню, Карпатами. Хоча й на Святій Землі почувалася як дома. Люблю пізнавати людей і світ як віддзеркалення безмежних можливостей нашого Творця.
 
На нашій сторінці ділитимусь із Вами думками стосовно процесу трансформації суспільної свідомості на засадах християнської етики та моралі. Чому саме на засадах християнства? Як на мене, це єдина релігія, яка чесноту любові ставить понад усе.
Сьогодні світ ніби забув, що сутність любові полягає в тому, що вона «довготерпить, милосердствує, любов не заздрить, любов не величається, не гордиться, не безчинствує, не шукає свого, не дратується, не мислить зла, не радіє неправді, а співрадіє істині; Усе покриває, усьому вірить, усього надіється, усе переносить. Любов ніколи не перестає, хоча й пророцтва припиняться, і мови замовкнуть, і знання скасується» (1 Посл. Павла до Коринтян, Гл.13;4-8).
 
Вважаю, що більшість сучасних проблем українського суспільства – в свідомому ігноруванні цих засад, зокрема,  в абортативній свідомості українців.
 
Як науковець і людина із філософським стилем мислення люблю споглядати і аналізувати усе, що відбувається навколо і всередині мене. Відтак, вводитиму в  контекст своїх роздумів і філософсько-наукові елементи.
 
Ділитимусь новинами із діяльності ВОГО «Християнський рух за життя», а також процесами запровадження  уроків «Основи християнської етики та моралі» як обов’язкових  у навчальних закладах усіх рівнів акредитації.
 
У людях найбільше ціную християнські чесноти.
 
Запрошую усіх, кому є чим поділитись із означеної тематики, до діалогу й співпраці.
 
Щиро бажаю усім читачам «Волинських новин» Божого благословення, миру в серці, усіляких гараздів і справжньої ЛЮБОВІ!!!
 
Редакції «Волинських новин» – муз без вихідних, можливостей, які б постійно перевищували бажання, невпинного пошуку шляхів для правдивого висвітлення усіх сторін життя Волині!
 
Щиро і з повагою,
Ваша Антоніна Євтодюк
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
  (Люфтація – абсолютне  фізичне, духовне  й емоційне відновлення)   Щороку, коли всі ЗМІ навперебій повідомляли про сходження пана Ющенка…
  То серце по волі з Богом розмовля, То серце щебече Господнюю славу, А думка край світу на хмарі гуля.…
Світлій пам’яті Михася… Життя! Життя? Життя…   У кожного з нас є свої унікальні й неповторні уявлення про нього. Звісно,…
Коментарів: 5
Ursula Показати IP 7 Серпня 2008 11:05
щиро сподіваюся, що вам не дадуть нічого транформувати. християнська мораль і етика вже достатньо себе показали за останні півтори тисячі років.
Анонім Показати IP 14 Серпня 2008 16:00
а ви вважаєте є ще інша гідна уваги етика та мораль окрім християнської?
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 17:23
+1
Михайло Показати IP 28 Січня 2009 23:58
звісно що є. Є багато атеїстів которі значно етчніші і моральніші ніж деякі християни. А також, яка може бути у християнстві мораль? Згадаймо христові походи, матінку інквізицію, тощо. На ось таких вот уроках, коли дитина не вміє хреститися, бо вона виросла в атеїстичній сім"ї,чи у сім"ї з іншим віросповіданням, то учитель насміхається з неї, а однокласники б"ють, то де тут мораль і етика ? І на мою думку такі уроки порушують Конституцію.
Катя (Луцьк) Показати IP 27 Листопада 2010 19:38
Ви всі вроді і дорослі люди, а ведете себе як маленькі діти! По - перше, у кожної людини є своя точка зору. По - друге кожна людина індивідуальність. По - трєте Антоніна Володимирівна хороша, добра, щедра, добросердечна, унікальна людина! вона хотіла донести людям те, що вона вважає за потрібне, те що потребно нашій країні!!! Християнська етика – це не тимчасова акція, а цілісна концепція виховання на християнських морально-етичних засадах. Виховний потенціал предмета переоцінити важко. Та, крім виховної, він виконує ще й пізнавальну функцію: даючи знання про гармонійний устрій Всесвіту, предмет формує гармонійну особистість. Християнська етика допомагає зрозуміти, що на світі існують речі, які за своєю глибиною є незбагненними навіть для розуму вченого. Водночас, вони є об’єктивною реальністю, тією істиною, достовірності котрої доходити не варто і сумніватися в котрій не слід. Християнська етика сприяє самовираженню учня щодо віри. Предмет учить жити між людьми на білому світі: у стислій формі навчає мудрості бібліотек, розглядає проблеми філософій, задовільняє пошуки людського духу. Християнська етика пропонує Мудрість Божу, яку ласкаво об’явив Сам Господь Бог, щоб, коли діти виростуть, не починали з нуля в пошуках одвічних істин. Так що вчіться всі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus