USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44
Андрій Турак: Бюджетна сесія облради працювала плідно

Під час сесії я виділив би два питання: про внесення змін до рішення обласної ради від 15 січня 2008 року № 17/5 «Про обласний бюджет на 2008 рік» та про розподіл коштів перевиконаних обласним бюджетом. Уже відбувся перерозподіл субвенції з державного бюджету на Волинь. Сума складає близько 58 мільйонів гривень. 27 з них направлені на соціально економічний розвиток області. А близько половини цієї суми вже надійшло в обласний бюджет.
На сесії провели перерозподіл п’яти мільйонів гривень перевиконаних обласним бюджетом за 6 місяців. Радує те, що сесія відбулася по-діловому і ніхто не влаштовував жорстких обговорювань та сварок, хоча питання було дійсно болючим. І коштів всім не вистачає.
Спеціалісти адміністрації , голова, заступники мали свої ідеї та вносили свої пропозиції . радує те, що депутатські комісії знайшли золоту середину що влаштували всіх. Бюджет і субвенції поділилися між об’єктами. І я думаю, що все пройшло по справедливості, і кожен район отримав чесно. Можливо в тому році комусь виділили більше на розвиток, в цьому ж буде менше. Однак все є справедливо.
Як депутат Горохівщини перерозподіл коштів з державної субвенції та обласного бюджету в район є дуже важливими для мене. Звичайно всього зробити відразу не є можливо. Радує що недавно було виділено 200 тисяч гривень на ремонт інфекційного відділення районної лікарні. Це є мало. Потрібно близько 1.5 мільйона гривень.
Однак на мою думку здоров’я понад усе, і поступово зміни відбуватиметься. Додатково також планується девять мільйонів субвенції. Але ці кошти виділяться лише коли відбудеться засідання ВРУ і тоді адміністрація та голова врахують потреби кожного з районів.
Також можу відзначити виступ голови облдержадміністрації про стихію, що пронеслася 14 – 18 серпня. Дуже боляче сприйняв губернатор біди селян. На наступний день він уже був на місці події і на свої очі бачив наслідки стихії. Був повідомлений уряд і прем’єр- міністр. І сьогодні на подолання наслідків було виділено десять мільйонів гривень. Хочеться щоб влада завжди так оперативно реагувала на заклики регіонів.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Віхола та снігові замети не завадили приїзду депутатів на пленарне засідання сесії. Адже потрібно було нарешті ухвалити головний кошторис області,…
Сесію обласної ради запланували на 5 березня
Депуати обласної ради заперечують, що вони не хочуть приймати бюджет області. Натомість, вони кажуть, що бюджет буде «народним»
Коментарів: 1
Чорна кава Показати IP 6 Серпня 2008 14:03
Я нічого не знала раніше про цю людину. Але мені чомусь здається, що він хороший господар.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus