USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Анатолій Вітів: Влада повинна захищати українську книгу, а не нищити

ВОО ВО «Свобода» обурена намаганнями Волинської обласної ради ліквідувати підприємство книжкової торгівлі «Волинькнига». Складається враження, що депутати обласної ради під час своєї сесії 18 листопада мають намір зробити волинянам своєрідний «подарунок» до нещодавнього Дня мови та писемності. Такі дії є небезпечними та вкрай загрозливими для української книги на Волині.
 
ПКТ «Волинькнига» - чи не єдина організація на Волині, яка розповсюджує українську літературу, займається наповненням бібліотечних фондів області. Чому ж влада  Волині дозволяє собі легковажити такою установою, коли наш інформаційний простір, книгарні переповнені російською літературою?!
 
ВО «Свобода» вважає, що такі підприємства, як «Волинькнига» повинні існувати. Обласна рада має підтримувати подібні установи, розширювати мережу і всіляко їм сприяти. Адже всім відомо, що українське книговидавництво знаходиться в плачевному стані. В умовах економічної кризи закриття підприємств, які реалізовують саме українську книжкову продукцію ще більше сприятиме окупації інформаційного простору нашої держави.
 
ПКТ «Волинькнига» реалізовувало літературу у районах області. А там стан справ ще гірший, ніж у обласному центрі та інших великих містах Волині. Якщо у Луцьку українець може купити українську книгу в якійсь із книгарень, то мешканець практично будь-якого волинського району позбавлений такої можливості.
 
Нас турбує позиція керівників фракцій та депутатських комісій, які під час засідання Колегії Волинської обласної ради рекомендували підтримати рішення щодо ліквідації ПКТ «Волинькнига» замість того, щоб стати на захист потрібного для області підприємства.
 
Тому Волинська обласна організація ВО «Свобода» закликає депутатів Волинської обласної ради, насамперед з фракцій БЮТ, «Наша Україна» та УНП не йти шляхом ліквідації ПКТ «Волинькнига», йти шляхом підтримки, розвитку підприємств, що розповсюджують, пропагують українську книжку.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Минув рік роботи Волинської обласної ради нового скликання. Про особливість функціонування найвищого представницького органу нашого краю та діяльність фракції «Свобода»…
ВО “Свобода” категорично не сприймає лицемірного перекручення історичних фактів та найменування зміни окупаційних режимів “визволенням”. Водночас влада Волинської області на…
Волинська обласна організація ВО «Свобода» вважає неприпустимою реакцію міського голови Луцька Богдана Шиби з приводу вимог оргкомітету з відзначення 100-річчя…
Коментарів: 13
Олесь Показати IP 18 Листопада 2008 17:09
Кажуть Конський будучи головою "Волинькниги" повністю її розвалив і звалив звідси. А ще що приміщення Свободи знаходиться в приміщенні "Волинькниги", правда?
Hatahama77 Показати IP 18 Листопада 2008 19:16
по-моєму, свобода правильно каже. шоб там раніше не було, але якшо ліквідують волинькнигу - кепсько((
Тиміш -Олесю Показати IP 18 Листопада 2008 20:30
Казати можуть багато чого - на те кожен має право. Але займатися плітками - це, в основному, заняття для бабусь під під'їздом. А офіс "Свободи" знаходиться в тому ж приміщенні - це так.
Андрій -> Олесю Показати IP 18 Листопада 2008 21:54
А кажуть, Калантай, будучи директором "Волинькниги" практично всі приміщення в аренду поздавав. І підприємство в боргах. А де ж гроші за оренду, а? Тепер пан директор хоче вдало змотати вудки за посередництва облради?
Олесь Показати IP 19 Листопада 2008 10:28
Є така інформація, що Свобода орендує і Волинькниги приміщення. Це факт. Підприємство ліквідують і приміщення будуть давати не за копійки, а по реальній ціні. От така історія пане Вітів, а Ви тут за книги та мораль.
Бютман Показати IP 19 Листопада 2008 10:35
Шкода, а непогана політична сила була - "Свобода". Але на поверхню починає вилазити нутро місцевих партапаратчиків "Свободи". Тоді за своє, шкурне воюють клято. І все це під благородними гаслами боротьби за Україну. А ще Аналій Вітів віднедавна постійно помічається за кермом новенького автомобіля.Продавай своє авто - та й підтримай українську книгу! Слабо?
Тиміш-бютману Показати IP 19 Листопада 2008 11:31
"Свобода" зараз стає навіть кращою, ніж була. І про яке "нутро" оце ти тут плетеш? І, власне те, що починаються отакі непідтверджені фактами поливання "Свободи"брудом, і свідчить, що вона стала поважним конкурентом на політичному полі і її бояться ті, хто приписує їй власні гріхи. А щодо нового авто Вітіва - чого ти вирішив, що націоналіст завжди має бути голий та босий? Забудь!:):):)А українську книгу "Свобода" підтримує давно і без твоїх "розумних" порад.
Бютман-Тимішу Показати IP 19 Листопада 2008 12:09
Пацани! Не маланствуйте! Я чітко запитав - слабо чи не слабо? А ви тут народу передвиборчі "да-дзи-бао" втуляєте!Навіщо мені (та й іншим) всеукраїнські політичні "манси та мантри". "Програму захисту українців" я теж підтримую. Але тут бачу чисто місцеве питання з місцевим чисто шкурним інтересом. Чи ви думаєте, що за глобальними і справді благородними гаслами свої дріб'язкові грішки сховати можна? Та "якщо поважний конкурент на політичному полі" буде починати мислити категоріями посад, мандатів, "відкатів" та ін., то дуже швидко перетвориться на повного марґінала! Та нехай Вітів, хоч десять машин має - тільки порадію за нього, але ж макарони вішати не треба! Та ж зробіть правильніше, принаймі з політичної точки зору - нехай Конський в знак протесту напише заяву на звільнення і тоді боріться за збереження "Волинькниги". А так ситуація виглядає так як вона виглядає - боротьба не за "українську книгу", а за місце працевлаштування Конського.
Конський В. В. Показати IP 19 Листопада 2008 13:48
Шановні друзі-дописувачі! Перед тим, як про когось чи про щось писати - треба мати хоча б якусь, але точну інформацію про комунальне підприємство "Волинькнига" і його діяльність. Даю безкоштовну і правдиву інформацію: директором підприємства В.Конський згідно контракту працював 1 рік (2006). Це - рік виборів в Україні. До травня 2006 р. волинська влада ділила портфелі, тобто було практично безвладдя. Я,директор підприємства, яке займається книжковою торгівлею, отримав підприємство з боргами і без торгових точок. Перший, виданий мною наказ по підприємству - був наказ про зменшення зарплати директора на 50%, тобто в сумі до отримання = 400 грн. Другий мій крок - було відкрито 3 торгових точки. Третій крок - після сформування нової облради - звернення з проханням дати можливість "Волинькнизі" формувати весь бібліотечний фонд на Волині та забезпечувати через "Волинькнигу" канцтоварами потреби облради і усіх міських та районних адміністрацій, що дало б надходження досить таки великих коштів, за рахунок яких "Волинькнига" змогла б розвивати КНИЖКОВУ торгівлю. І саме тут почався спротив чиновників, які безпосередньо "кришують" канцтоварний бізнес приватних підприємців, що постачають оті адміністрації. За таких обставин будь-хто, хто розуміється на бізнесі, бачучи безперспективність розвитку, згортає свою діяльність. Я ж спочатку добився від депутатів облради виділення коштів в сумі 150000 грн. на ремонт адмінприміщення ПКТ "Волинькнига" і в зв'язку з закінченням однорічного контракту, звільнився, залишивши своєму наступникові можливість продовжити розвиток підприємства. Моїм наступником став член БЮТу, близький товариш голови облради. Волинська обласна організація ВО "Свобода" орендує офісне приміщення з 2000 року з оплатою згідно тарифікації, затвердженої сесією облради. Ліквідація ПКТ "Волинькнига" ніяк не вплине на питання оренди, бо приміщення і надалі залишиться в комунальній власності області. Буду дуже вдячний за допомогу в боротьбі проти бездіяльної влади.
Конський В. В. Показати IP 19 Листопада 2008 14:01
Шановні друзі-дописувачі! Перед тим, як про когось чи про щось писати - треба мати хоча б якусь, але точну інформацію про комунальне підприємство "Волинькнига" і його діяльність. Даю безкоштовну і правдиву інформацію: директором підприємства В.Конський згідно контракту працював 1 рік (2006). Це - рік виборів в Україні. До травня 2006 р. волинська влада ділила портфелі, тобто було практично безвладдя. Я,директор підприємства, яке займається книжковою торгівлею, отримав підприємство з боргами і без торгових точок. Перший, виданий мною наказ по підприємству - був наказ про зменшення зарплати директора на 50%, тобто в сумі до отримання = 400 грн. Другий мій крок - було відкрито 3 торгових точки. Третій крок - після сформування нової облради - звернення з проханням дати можливість "Волинькнизі" формувати весь бібліотечний фонд на Волині та забезпечувати через "Волинькнигу" канцтоварами потреби облради і усіх міських та районних адміністрацій, що дало б надходження досить таки великих коштів, за рахунок яких "Волинькнига" змогла б розвивати КНИЖКОВУ торгівлю. І саме тут почався спротив чиновників, які безпосередньо "кришують" канцтоварний бізнес приватних підприємців, що постачають оті адміністрації. За таких обставин будь-хто, хто розуміється на бізнесі, бачучи безперспективність розвитку, згортає свою діяльність. Я ж спочатку добився від депутатів облради виділення коштів в сумі 150000 грн. на ремонт адмінприміщення ПКТ "Волинькнига" і в зв'язку з закінченням однорічного контракту, звільнився, залишивши своєму наступникові можливість продовжити розвиток підприємства. Моїм наступником став член БЮТу, близький товариш голови облради. Волинська обласна організація ВО "Свобода" орендує офісне приміщення з 2000 року з оплатою згідно тарифікації, затвердженої сесією облради. Ліквідація ПКТ "Волинькнига" ніяк не вплине на питання оренди, бо приміщення і надалі залишиться в комунальній власності області. Буду дуже вдячний за допомогу в боротьбі проти бездіяльної влади.
Бютман Показати IP 19 Листопада 2008 14:35
Коментар Конського чіткий і зрозумілий. І ще складається враження, що за гріхи таких "маланців-макаронників", як Вітів розплачуються такі "пахарі", як Конський. Дякую йому за інформацію. Мені, принаймні, ситуація зрозуміла. І не треба тут шукати політичну провокацію, направлену на вбиття клину між Вітівим і Конським. Думаю - розберетесь між собою без посередників і під'юджувачів. Але надалі не варто використовувати "Волинські новини", як засіб для поширення дешевої, висмоктаної з пальця політичної реклами.
ВКонський Показати IP 19 Листопада 2008 15:11
Між мною і Вітівим нема неякого клина, тимбільше Я як людина яка краще усіх знаю ситуацію проти ліквідаціі саме підприємсва.Скажу відверто тут працюютть прекрасні люди фахівці справиЄі працюють більше двадцяти років.Тут проблема теперішній директор,пенсіонер,та щей інвалід другої групи з яким колектив так і не зміг зпрацюватися.Та звичайно обласна влада,яка кинула своє комунальне підприємство на призволяще.Що до ВООВО"СВОБОДА",то якби в даний момент в облраді була депутатська фракція - ПКТ "Волинькнига" булоб прогресуючим підприємством.Ось так !
Бютман Показати IP 19 Листопада 2008 16:08
Коментарі Конського В. В. і ВКонського написані в різному стилі, очевидно - під пряму диктовку різних людей. Хлопці, хто б ви не були, не грайтесь в інтернеті - користувачі ж далеко не глупі люди! Не виставляйте себе на посміховисько! Дорослішайте! Щасти вам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus