USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Анатолій Вітів: Війна у Грузії: Чи зробить Україна висновки?

Ситуація в Грузії продемонструвала нестабільність у світовій геополітиці. Росія показала своє звіряче обличчя. Зараз розпочався реальний переділ світу. І ми не можемо допустити, щоб Україна стала розмінною монетою у цьому процесі.
Практично всі гілки української влади, за винятком слабких потуг Президента, не заявили про свою позицію щодо дій Росії проти Грузії. Юлія Тимошенко, котра раніше заявляла про те, що вона сильний політик зараз тихенько заховалась в капусту… Для неї займатись популізмом виявилось легше, ніж зайняти чітку і відповідальну позицію.
Світова спільнота виявилась неспроможною зупинити агресора. ЄС, США і, тим більше, НАТО повинні зрозуміти, що з агресором треба говорити тільки з позиції сили. Умиротворити Росію не є можливим. П’яній Росії потрібно постійно мати образ зовнішнього ворога та періодично розв’язувати війни. Зараз ворогом №1 є Грузія. Але ніхто не може гарантувати, що завтра на це місце не стане Україна, тим більше, що російська еліта вже обговорює можливість воєнних дій проти нашої держави. Вже зараз в Україні впроваджується сценарій, аналогічний грузинському, лише ми відстаємо на кілька років – нав’язується подвійне громадянство, збройні сили Росії перебувають на нашій території тощо.
Слід також не забувати і про «п’яту колону» Москви – комуністів, соціалістів, регіоналів тощо, котрі у своїх діях постійно озираються на Росію і потурають їй, тупо виконуючи команди Кремля. Це є кардинально відмінним від тої ж грузинської опозиції, яка у важкий для своєї країни час - час агресії Москви відкинула власні амбіції і разом з Президентом Саакашвілі виступила на захист своєї Батьківщини.
Тому для України єдино правильним шляхом є термінове відновлення ядерного статусу, на чому завжди наполягало ВО «Свобода». Адже на теперішню армію надії немає – вона є розваленою, непатріотичною, небоєздатною.
Потрібно терміново скликати позачергову сесію Верховної Ради, де повинно стояти одне питання – боєздатність української армії. Для вирішення цього питання треба збільшити чисельний склад наших збройних сил, переозброїти їх, зокрема сучасними зразками бронетехніки та авіації, бо така кількість і якість, яка є зараз - просто недостатня для протистояння такому агресору, як Росія. Тому важливо збільшити в кілька разів фінансування нашої армії. Іншим важливим аспектом є підняття бойового духу, переатестація офіцерського складу, тому що в армії повинні служити високопатріотичні, високодуховні професійні кадри, для яких Україна не є пустим словом, а є сенсом життя, чи, навіть, буття.
Бо, як каже стара мудрість, той народ, який не годує свою армію, той годує чужу. Тому українці повинні «годувати» свою армію, яка буде захищати незалежність України, з якою Росія не змирилась і не змириться ніколи.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Залишення Вищим адміністративним судом України у силі рішень Донецького окружного адміністративного та Донецького апеляційного адміністративного судів щодо позбавлення звань Героїв…
Газета «Monitor Wolynski» («Волинський Монітор») у 2 числі від 30.07.2009 року подала  матеріал \"Не ради помсти, а ради пам’яті\". У…
Українська держава вступає у 20-й рік своєї Незалежності. Здавалось би, маємо втішатися, що країна переживає такий ювілей. Але думи –…
Коментарів: 10
Анонім Показати IP 13 Серпня 2008 08:40
Думаю, що для початку треба перевірити лави призовників, а ще тих, кого "відмазують" від армії. Збільшити зарплатню контрактикам, контролювати дію соціальних пільг для військовослужбовців. Боєздатність - це добре, але ж треба ще знайти тих, хто вміє зброю не тільки у руках тримати, а й користуватися нею.
Анонім Показати IP 13 Серпня 2008 10:15
Кидати ядерну бомбу через паркан безглуздо. От якби з неграми планували воювати то ше можна було б думати. А так який з неї толк? Другий Чорнобиль мати під боком? Треба об"єднувати націю і виховувати національну свідомість, щоб у випадку агресії мати єдину і безстрашну націю.
Анонім Показати IP 13 Серпня 2008 11:46
Бомбу не треба було віддавати на самому початку. Тепер вона ні до чого. Наполягаючи на ядерному статусі, "Свобода" розуміє примарність цієї ідеї. Плануючи збільшити чисельність і боєздатність нашої армії, "Свобода" не може не розуміти, що це справа не одного року, а Росія територіальній цілісності України загрожує конкретно від початку бомбування Грузії. Реальний негайний захист -приєднання до ПДЧ, вступ до системи колективної безпеки НАТО. А "Свобода" чомусь проти. Ще проти приєднання України до НАТО разом з "Свободою" регіонали, комуністи, прогресивні соціалістию... і вся Росія. Цікаво. І ще, Анатолію, Ющенкові можна закинути багато чого в докір. Але саме тоді, коли ти писав свій блог, він разом з Саакашвілі,президентами країн-членів НАТО і ЄС Польщі,Литви, Латвії, Естонії стояв на сцені тбілісського Майдану, висловлював від нас з тобою солідарність з грузинським народом у його боротьбі проти російських загарбників...
Анонім Показати IP 13 Серпня 2008 15:42
Не заперечую, москалі далеко не ангели, але й "Дядько Сем" теж не Св. Миколай, і зі слабкою армією в НАТО нас чекає роль "шісток", статистів. А з шістками ніхто не рахується і не сприймає всерйоз.
Поважаючий \"Свободу\" Показати IP 14 Серпня 2008 10:14
Анатолій! Почитай нашу Конституцію і побачиш, що за зовнішню політику відповідає Президент, а не премєр-міністр. Ющенко через свій секретатіат сує свій ніс всюди і всіма намагається керувати. Ось хай і займається своєю безпосередньою роботою, а премєр-міністр хай займається економікою. А якщо Президент не може займатися зовнішньою політикою, то хай офіційно звернеться до Юлії Володимирівни за допомогою, щоб потім його секретаріат не скиглив, що вона лізе не у свої справи. Анатолію, друже, ти краще розясни як це "Свобода" відмовилась від перейменування проспекту Молоді в проспект Бандери, а погодилась за наполяганням Шиби на перейменування якоїсь куцої вулички Суворова, про 100 метрів якої лучани не згадували та й і під новою назвою згадувати не будуть.
Ладомір Показати IP 14 Серпня 2008 11:44
"Потрібно терміново скликати позачергову сесію Верховної Ради, де повинно стояти одне питання – боєздатність української армії." Ви думаєте, що городите! Весь ВПК запущений!!! НЕМА в нас ніякої боєздатності!!! А в Росії 1000000 чол. тільки осбового складу. І скоріше не Росія має звіряче обличчя, а Саакашвілі. Чи Ви не бачили репортажів, що вони натворили в Пд. Осетії? Чого ж Буш не заступився за товариша? Ніхто не задавався цим питанням? Хоть Росія пяна але вона ближча, бо вони словяни і християни як ніяк ми також, і до речі їхньому патріотизму можна тільки заздрити, а де наш патріотизм? Ми вже 20 років не знаємо на якій гіляці вцепитися, а все за відсутності ідеології, в Росії вона є, по крайній мірі на "хатньо-побутовому рівні", я маю на увазі їхню реальну національну єдність. А хто така для нас Америка? Чого ми їм "одне місце лижем" та тому що купу грошей напозичались, а тепер боїмось, а чого їх боятись?!!! Після розвалу СРСР США стали вести імперіалістьску політику і скрізь почали навязувати свою так звану "демократію" скільки в них звірства ніхто не бачить? До речі якби в нас була б нафта станом на 2004-05 рр. то помаранчева революція, так гарно спланована, була далеко б не помаранчевою, а була б "червоно-кровяною" з тією є самою історією, що і в Іраці (наприклад). Зараз це чекає Іран. Невже всі сліпі і ніхто не бачить хто така Америка і хто така Росія? І що нам потрібно робити і від кого захищатись???
Олексій ДУДИЧ Показати IP 14 Серпня 2008 16:37
Як спосіб дистанціюватись від москалів, то США ідеально підходить. Неможна ж наступати двічі на одні і ті ж граблі, Москву. Он як російські солдати на Кавказі: вбивають всіх без розбору, гвалтують жінок, мародерствують. Серед штатівських солдат мародерство рідко спостерігається, гвалтувань на душу населення значно менше, випадкових вбивст вони уникають. То чого робити ставку на дикунів-азіятів, якщо є більш-менш цивілізовані миротворчі війська - при чому геополітичний результат мало впливає на життя пересічного українця. Нам надо НАТО. У янків є гарне прислів'я: серед індиків не станеш орлом. в стотунках із Росією це треба враховувати, щоб не було, як в українській мудрості: з ким поведешся, від того і завагітнієш...
indincamy Показати IP 4 Лютого 2009 12:49
Думаю, эту тему можно развивать до бесконечности :)
Kidrobotova Показати IP 13 Лютого 2009 17:40
Надеюсь, остальные записи окажутся такими же интересными :)
Mozart Показати IP 30 Березня 2009 18:30
Да, жаль, что обновления на блоге происходят не так часто, как хотелось бы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus