USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Анатолій Вітів: Жадоба влади затьмарила розум?

Вчорашнє засідання Волинської обласної ради ще раз наочно продемонструвало, що ніякої «демократичної коаліції» не існує і не може існувати.
Звернення до Президента України Віктора Ющенка, яке пропонувалось депутатам прийняти, переходить всі межі розумного. Цинічно перекладати всю вину на одну особу, нехай це навіть Президент. Вина за безлад у державі не меншою мірою лежить на БЮТ та НУ. Я, звісно, не є адвокатом Президента («Свобода» завжди критикувала його за нерішучість, безглузду кадрову політику, залицяння з олігархами тощо), але поведінка депутатів БЮТ показала, що режисер зараз сидить у прем\'єрському кріслі.
Скандали і протистояння, які тривають з першого дня у Волинській обласній раді, не дають її депутатам ніякого морального права засуджувати чи давати оцінку ситуації у Верховній Раді, тому що ситуація є аналогічною. Їм би, перед тим, як «розбиратись» з конфліктами у парламенті, варто розглянути ситуацію у себе в раді. Чи вони, може, забули, для чого обирав їх народ? Чи, може, на Волині немає проблем?
Я був шокований цинізмом, із яким народні депутати від БЮТ виправдовували своє голосування з відвертими ворогами України у Верховній Раді. Невже зрада в українській політиці стала правилом хорошого тону? Спочатку Мороз, тепер – Тимошенко. В українському парламенті коаліція твориться не за щось, а проти когось. Була коаліція проти Кучми, потім – проти Януковича, тепер – проти Ющенка.
Аналогічна ситуація у Волинській облраді. Депутати, що проходили у списках НУ, на виборах голови Волинської облради, голосували за кандидатуру від БЮТ. Або «Наша Україна» з «регіонами» і соціалістами творила коаліцію проти БЮТ.
Невже забули, невже пам\'ять коротка? Та коли ж нарешті буде створена коаліція за український народ, за його добробут? Жадоба влади затьмарила розум як БЮТ, так і НУ. Україна ніколи не вийде з таких перманентних політичних криз, допоки не будуть дані відповіді на два питання: Чому так сталося і що робити далі?
У теперішній кризі винні обидва суб\'єкти «демократичної коаліції». Вони обоє зрадили своїх виборців, які 2007 року голосували за коаліцію демократичних сил – БЮТ і НУ-НС, за обіцянки протистояти бандитам і працювати на благо України.
Хотіли як ліпше, а вийшло, як завжди в цих політичних проектах – гризня за посади, за переділ власності що в обласній, що у Верховній Раді. А про український народ забули. Не до того, своя кишеня ближче до тіла! Вони зрадили українців, які мерзли на майданах міст і сіл, зрадили цинічно і безпринципно!
А ще на виборах 2007 року ВО «Свобода» попереджала, що всі ці мегаблоки – НУ, ПР, БЮТ – три голови, які ростуть із одного місця...
Брутальність, хамство – це основне, що було на сесії обласної ради. Повна відсутність аргументів, цинізм, із яким просувалися рішення, відсутність демократичних принципів, за які так ратували дві найбільші фракції в обласній раді. Крім жалю, вони не викликали ніяких емоцій. Вони ще не усвідомили, що народ їм того не простить, що вони вже вчорашні.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Візит Ірини Фаріон у дитячий садочок Львова наробив чимало резонансу. Цю тему обговорюють, сперечаються, дискутують… При цьому багато засобів масової…
ВО “Свобода” категорично не сприймає лицемірного перекручення історичних фактів та найменування зміни окупаційних режимів “визволенням”. Водночас влада Волинської області на…
Волинська обласна організація ВО «Свобода» вважає неприпустимою реакцію міського голови Луцька Богдана Шиби з приводу вимог оргкомітету з відзначення 100-річчя…
Коментарів: 10
Союзник Показати IP 12 Вересня 2008 09:48
Анатолій! Але ти погодишся, що Єдиний Центр це Ваша партія-побратим, яка стоїть на патріотичних позиціях і бореться зі всіма бізнес-проектами в політиці. Якщо ми обєднаємось, то за нами піде більше 60% волинян. Майбутнє за нашими партіями.
НЕ союзник Показати IP 12 Вересня 2008 10:33
ЄЦ - просто клас. Адміністративний проект бореться проти бізнес-проектів. А "Свобода" - це ідеологічна партія. І у випадку об'єднання 50% голосів отримає саме "Свобода"
Анонім Показати IP 12 Вересня 2008 11:13
Свобода така ж партія, яка тільки добереться до влади почне ще більший дерибан. Бо часу буде обмаль. Національними принципами та ідеями свої плани не прикриєте!
Анонім Показати IP 12 Вересня 2008 13:43
Свобода з ЄЦ ніколи не обєднається, бо ЄЦ - це зборище політичних пристосуванців, які виявилися ні до чого не спроможними і тому підлизуються до Свободи. На правому фланзі лише одна серйозна партія - це Свобода. НУ зрадили всі хто міг, ЄЦ - зграйка професійних зрадників, УНП - Загрева добив їх, так що всі хто ще там залишився будуть у Свободі, Руху вже давно немає. Свобода понад усе!
НМС Показати IP 12 Вересня 2008 21:15
Мороз дискредитував ідею европейського соціалізму на Україні тим, що відступився від принципів заради посад. Ющенко дискридетував ідею національно -орієнтованого керіництва в Україні тим, що взявся не за свою справу. Потрібні нові політики з новими ідеями.
Анонім Показати IP 13 Вересня 2008 12:05
Я принципово не погоджуюсь, що ЄЦ це партія побратим, бо це навіть не партія а піар- проект! Навіть вони не знають на яких ідеологічних засадах вони стоять.
Анатолій Вітів. \"Союзнику\" Показати IP 13 Вересня 2008 12:19
Єдиний Центр- у великій мірі і сам бізнес- проект а "Свобода" ідеологічна партія, тому про об`єднання не може бути мови!В нас мета різна!Ми хочемо збудувати українську Україну,а ви тільки пройти в парламент!
Анонім Показати IP 13 Вересня 2008 12:25
Я принципово не погоджуюсь, що ЄЦ це партія побратим, бо це навіть не партія а піар- проект! Навіть вони не знають на яких ідеологічних засадах вони стоять.
Свободу Єдиному Центру! Показати IP 13 Вересня 2008 13:58
А чим Кріль поганий політик? Вони з Тягнибоком є політиками нової формації - за ними майбутнє!
Геть Єдиний Центр! Показати IP 15 Вересня 2008 09:53

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus