USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Анатолій Вітів: Депутати від БЮТ і «Нашої України» без бою здають Волинь Януковичу
Україна переживає непростий час. Учорашні мегапроекти поступово розвалюються, а їх представники масово перебігають на бік антиукраїнських сил. Такі процеси, на жаль, тривають і в нас на Волині.

7 травня 2010 року у Волинській обласній раді утворилася депутатська група «Волинська ініціатива» під керівництвом ставленика Януковича, голови Волинської ОДА Бориса Клімчука. До цього утворення, окрім депутатів від Партії регіонів та її сателітів, зокрема увійшли депутати з фракцій «Наша Україна» та УНП.
Проте процес зрад на цьому не закінчився: на підтвердження тенденцій у Верховній Раді України «тушки» виявилися й у волинському Блоці Юлії Тимошенко – тій політичній силі, за яку волиняни віддали найбільше голосів у 2006 році. Так, на сесії Волинської обласної ради 27 серпня до «Волинської ініціативи» перейшли члени фракції БЮТ Федір Савонік, Богдан Клемба, Роман Притолюк, Анатолій Притулюк, Володимир Латковський та Василь Шевчук, а також депутат-«нашоукраїнець» Іван Карпомиз.
Обурює те, що ці та інші депутати-перебіжчики не почули на свою адресу жодних слів осуду за такий ганебний вчинок від голови Волинської обласної ради, голови Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» чи представників «Нашої України» та УНП. Невже зраду волинян їхніми депутатами вони вважають нормальним явищем?
Зазначимо, що один із перебіжчиків – Роман Притолюк, ішов у списку до обласної ради від БЮТ під четвертим номером. Це, на нашу думку, вдвічі ганебніше, коли зраджують не рядові депутати, а представники першої п'ятірки – ті люди, котрі представляли обличчя партійного списку, на кого насамперед орієнтувалися мешканці Волині при здійсненні свого вибору.
У результаті повністю зрадженими виявились виборці однієї з колисок «Помаранчевої революції» на Волині – Горохівщини. Усі обрані у 2006-му депутати від Горохівського району перебігли на сторону Клімчука-Януковича. Це Валентин Скуба (УНП), Андрій Турак (Блок Литвина), Богдан Клемба, Анатолій Притулюк, Роман Притолюк (всі троє – БЮТ). На боці Януковича тепер – половина депутатів, які представляли місто Ковель (Іван Смітюх, Федір Савонік), Турійський (Василь Шевчук) та Старовижівський (Микола Бащук) райони. Таким чином, голоси сотень тисяч волинян виявилися фактично проданими Януковичу.
Плодячи депутатські «тушки», БЮТ і «Наша Україна» без бою здали Верховну Раду Україна Партії Регіонів, перебігши в табір Януковича. Потім здали Севастополь Росії. А сьогодні вже без бою здають Януковичу і Волинську обласну раду.
Тож не дивно, що подібний процес дійшов і до районів. У такий непростий для України та Волині час, коли влада Януковича тотально наступає, голова Іваничівської районної ради Людмила Лазаренко (БЮТ) особисто написала заяву про відмову від цієї посади. Мабуть, вирішила, що в такий напружений час можна спокійно пересидіти на іншій, менш відповідальній посаді.
Найбезглуздіше, що така позиція знайшла підтримку у голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка та всього депутатського корпусу облради. Адже 25 серпня Анатолій Грицюк своїм розпорядженням призначає Людмилу Лазаренко на посаду директора Іваничівської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату. І вже 27 серпня депутати Волиньради затверджують це розпорядження. Тому можна констатувати: БЮТ фактично відмовився від опору владі Януковича на Іваничівщині.
Про подібні речі Всеукраїнське об'єднання «Свобода» попереджало ще з 2005 року. Це лише підтвердило один із базових пунктів програми нашої політичної сили – потребу проведення люстрації в Україні комуністів, кадебістів, кучмістів та новітніх корупціонерів. Як бачимо, у зв’язку з останніми політичними подіями в країні це питання сьогодні набуває особливої актуальності.
ВО «Свобода» на кожних виборах попереджає українців про небезпеку голосування за різноманітні «мегапроекти», які не мають чіткої ідеології, а лише «розкручені» за гроші олігархів у столичних ЗМІ лідерів. Подібні проекти хочуть знову завоювати голоси волинян, щоб знову їх використати і обдурити. Одні – під старими вивісками, інші – під новими, як, скажімо, «Сильна Україна» Тігіпка або ж «Фронт змін» Яценюка. Проте суть їх залишається такою ж. А тому, віддавши голоси за такі партії, мешканці нашого краю неминуче отримають нову порцію розчарування та нову порцію зрад.
ВО «Свобода» вимагає від тих політичних сил, які породили «тушки» (БЮТ, «Наша Україна», УНП) публічно вибачитися перед волинськими виборцями за те, що їх представники зрадили інтереси тих, хто їм тоді ще вірив та обирав. Довіра українців має стати для кожного політика однією з найвищих цінностей, бо це – волевиявлення наших виборців, які хочуть бачити у владі достойних синів і дочок своєї Нації і Держави. Ми не маємо права допустити, щоб на місцевих виборах владу на Волині захопили антиукраїнські сили. У Волинській обласній раді нового скликання, де буде фракція ВО «Свобода», не може бути «тушок»! Бо хто ще захистить наші права в місцевих радах?
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
18 вересня 2012 року з подачі Партії регіонів та за підтримки її васалів – комуністів, литвинівців і «тушок», Верховна Рада…
Волинська обласна організація ВО «Свобода» вважає неприпустимою реакцію міського голови Луцька Богдана Шиби з приводу вимог оргкомітету з відзначення 100-річчя…
Олігархічний режим під покровительством і за ініціативи Партії регіонів та її сателітів розробив для українців черговий план їх пограбування та…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus